Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z płynnym działaniem gry

Mremerson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Słuchajcie mam problem ponieważ dostałem dzisiaj komputer z GTX 940 Intel i7 i przy włączeniu texturepacka zaczyna mi się zacinać minecraft i nwm co zrobić :D 

Opublikowano

W sensie masz jedną taką dużą ścinę przy włączaniu czy już jak masz tego txt to dopiero się zacina? 

Opublikowano

Ile masz ramu? jeżeli 4gb+, to:

Spróbuj edytować profil, zaznaczyć opcję "Jvm Arguments" i zmienić argumenty na 

-Xmx3G -Xms3G -Xmn768m -XX:+DisableExplicitGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+UseNUMA -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:MaxGCPauseMillis=30 -XX:GCPauseIntervalMillis=150 -XX:+UseAdaptiveGCBoundary -XX:-UseGCOverheadLimit -XX:+UseBiasedLocking -XX:SurvivorRatio=8 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -Dfml.ignorePatchDiscrepancies=true -Dfml.ignoreInvalidMinecraftCertificates=true -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseCompressedOops -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+AggressiveOpts -XX:ReservedCodeCacheSize=2048m -XX:+UseCodeCacheFlushing -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=10000 -XX:ParallelGCThreads=10

To zmusi twojego minecrafta do tego by rezerwował i zużywał więcej ramu, co w efekcie powinno zwiększyć wydajność. Poradnik zaczerpnięty z xealgaming net

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...