Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DUEL MU PVP|NO RR| EXP:25|S2+S3| NO WB|START: 10.02.2017 - 20

Muflon69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ida testy ? Moim zdaniem warto pomyslec nad expem tak, zeby nie bylo za ciezko. Czy przewidujesz reset statsow na www za okreslona cene  badz tez uplyw czas ?

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brak resow uwazam za wielki plus. Takie serwery maja duze oblozenie. Jedynem problemem s2 jest brak Helpera. Ludzie sie przyzwyczaili do Helpera i sa wygodni. Na s2 ciezko grac na kilka kont, co za tym idzie bedzie widoczny brak EE. 

Opublikowano

Hejka

Dziś może trochę faktów.

Sklepy są dość dobrze obdarzone, można w nich spotkać np: 3 pełne sety +3+4+L ( Leahter,bronze,scale)

Chcę wam przybliżyć drop kamieni - do 150lvl 2b 3s 2 ch, moim zadniem jest ok.

Spoty będą mniej więcej na wyjściu z poszczególnych map. 4-8 moobków na spot. Około 4 spoty na mape, od 200lvl Arena.

Silver  i Gold Medal dropią dość często, także fajnie się zbiera set na początek.

Myślę ze za BC i CC będą nagrodą boki, im wyższy lvl Eventu tym lepszym BOK.

POTY są HP -15sz, Manna - 50sz

Części do eventów BC, DS są w sklepie, także trzeba będzie wyprać

Kiedy startujemy? Myślę, że koniec lutego, lub początek marca.

Webshop? Tak będzie.

JEDYNIE CO BĘDZIEMY MOGLI KUPIĆ W WEBSHOP - Item, które lecą w bokach 1-4, będzie można je podnieś do +9 +3 opcje+L

Podkreślam nic więcej nie będzie można kupić, żeby nie zabierać przyjemności z gry, a chciałbym porostu utrzymać z tego server.

VIP? Zastanawiam się na tym, też oczywiście dość mocno okrojony.

Co w nim by było ? Podniesiony exp, drop i drop exe. VIP byłby kupowany przez WB coins na daną postać, każdy gracz mogłby sobie wybrać na ile dni i jaki typ VIPa.

Bronze

Silver

Gold

Narazie z VIPem jest propozycja, także przyjmijcie to na luzie.

Jeśli by miało być Donate, wystartuje po miesiącu.

Podkreślam, że nie chcę servera jak to mówicie dla kasy, tylko na serwer, dlatego WB jest okrojony.

Brak resow uwazam za wielki plus. Takie serwery maja duze oblozenie. Jedynem problemem s2 jest brak Helpera. Ludzie sie przyzwyczaili do Helpera i sa wygodni. Na s2 ciezko grac na kilka kont, co za tym idzie bedzie widoczny brak EE. 

Tak wiem wiem, że dla graczy to super ulepszenie itp, niestety ja nie grałem już na S z helperem.

Grywałem na S1 -2 o jakoś dawałem rade sobie wyexpić 4 postacie na raz. Jak? A no tak, że miałem 4 Profile na Windowsie, Expiłem na pierwszym koncie a na drugim koncie prosiłem PT  Pierwszą postać, szybko się prze logowałem na 1 postać i przyjąłem PT. Uwierz mi, że starczało mi czasu na prze logowanie.

Zresztą wyexpić 400lvl toż nie problem, a później tylko zabawa.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wygrana za CC to musi byc ancient, inaczej gildie, ktore nie maja zamku nie beda mialy dostepu do ancientow. CC powinno startowac z 1 osoba, tak zeby mozna bylo chodzic nawet samemu. Do tego fajnie jakby exp w CC byl x1. 

Opublikowano

Tak jak pisał kolega wyżej, za CC nagrodą powinny być anc itemki. Do tego nie wydaje mi się, żeby drop kamieni był wystarczający, ale to tylko moja sugestia. Spoty na arenie? Dla mnie klapa z miejsca na serwerze NoRR. Exe itemki max 2 opcję!

Opublikowano

Ok w cc zrobimy nagrode ACC

Spoty gotowe

Lorencia - 5 spotów, jeden z nich lepszy

Noria - 2 spoty

Devias - 5 spotów, jeden z nich lepszy

Lt3 - 1 spot,

Lt7 - 2 spoty

Atlans - 3 spoty

Tarkan - 1 spot

Przeciętna moobkow na poszczególnych mapkach - 6 -10 ( te lepsze spoty)

Arena -  w kazdej klatce po spocie - 4 moobki

Golden po 8 goldenów co mapka

Happyhour - 150exp

Opublikowano

iTEMY Z WEBSHOPA +3OPCJE ZAPSUJĄ GRE. TO JEST SERWER PVP A NIE JAKIES GOWNO Z RESAMI I DUZYMI STATAMI WIEC 3OPCJE DADZA BARDZO DUZO W POROWNANIU DO DWOCH OPCJI Z KTORYMI SETA I TAK CIEZKO ZDOBYC!!!!!!!!!!!

Opublikowano

iTEMY Z WEBSHOPA +3OPCJE ZAPSUJĄ GRE. TO JEST SERWER PVP A NIE JAKIES GOWNO Z RESAMI I DUZYMI STATAMI WIEC 3OPCJE DADZA BARDZO DUZO W POROWNANIU DO DWOCH OPCJI Z KTORYMI SETA I TAK CIEZKO ZDOBYC!!!!!!!!!!!

Itemshop na pvp? to chyba będzie serwer p2w

ps drop 380lv broni jest za prosty, a spotów za mało.

Zawsze, można wywalić WB a zostawić VIPa, którego będzie można kupić przez coins.

Nie widzę problemu kwestia do gadania :)

Opublikowano

jak na moje itemy exc, dodalbym jako super mega hyper ultra rare, zeby ludzie przez pare pierwszych csow bili sie w normalach/ancientach..

ehh te czasy kiedy kupowalo sie buty flaming phoenix bez lucka za 500kk golda ;)

exp powiedzialbym maksymalnie z 20, nie ma tu master levela, im dluzsza rozgrywka tym lepsza ;)

Opublikowano

Również jestem za zmniejszeniem expa. Niech to wbicie 400 lvl będzie jakimś wyzwaniem ;)

Opublikowano

Pograłem pare minut.

- sety typu dragon czy legendary mają inną txt, to samo z impem

- z silver medala poleciał kris z opcją, chyba se nim podłube w paznokciach:D

- pisze s2 a sa te npc z s3

- trzeba uruchamiac przez "maina" bo z "play" liveguard czepia się o sterowniki

- max wbity w max 10 dni daj do x25 max

- z ringa wypadł kolejny scyzoryk

- skille do cs włączone choć nie można ich używać

- dodałem kilka dep i miałem wyzerowany cały hajs

Opublikowano

jak na moje itemy exc, dodalbym jako super mega hyper ultra rare, zeby ludzie przez pare pierwszych csow bili sie w normalach/ancientach..

ehh te czasy kiedy kupowalo sie buty flaming phoenix bez lucka za 500kk golda ;)

exp powiedzialbym maksymalnie z 20, nie ma tu master levela, im dluzsza rozgrywka tym lepsza ;)

Również jestem za zmniejszeniem expa. Niech to wbicie 400 lvl będzie jakimś wyzwaniem ;)

Może i macie racje z tym expem i dać 25exp

Pograłem pare minut.

- sety typu dragon czy legendary mają inną txt, to samo z impem

- z silver medala poleciał kris z opcją, chyba se nim podłube w paznokciach:D

- pisze s2 a sa te npc z s3

- trzeba uruchamiac przez "maina" bo z "play" liveguard czepia się o sterowniki

- max wbity w max 10 dni daj do x25 max

- z ringa wypadł kolejny scyzoryk

- skille do cs włączone choć nie można ich używać

- dodałem kilka dep i miałem wyzerowany cały hajs

Tak jest zrobione, nie będe tego zmieniał

Najlepiej jak by BB poleciało xD

Pisałem wcześniej, że są dodatki s3...

Tak trzeba..

Podkreślam pograłeś kilka min...

Opublikowano

Historia jakich wiele - niski exp, afk pt i kilka postaci na dropie kamieni, do CS parę osób zostanie, po CS Ci którzy wygrają pójdą do LOT, kolejny hunt/drop, Ci którzy przegrają w większości odejdą z serwera - nie mylcie serwera no RR z serwerem PvP.

Zanim ktoś się wyexpi/ubierze nie będzie się z kim "bić" - chyba, że ganianie afkerów po spotach

Wyższy exp/wyższy drop/łatwiejszy dostęp ma takie same zagrożenia oprócz tego że ludzie szybciej wbiją max lvl/itemy i choć trochę pobawią się na bramie

Mówię to jako uczestnik pierwszych serwerów PvP (od s1 chyba u pwnera) - dopóki ludzie nie wbili lvl/nie ubrali się nie było nikogo na bramie/pk itp - no chyba że ktoś ma frajdę z pk afkerów/low lvli/ewentualnie full buff vs 1

Pozdrawiam i powodzenia życzę

Opublikowano

Jak te testy mają wypalić to zrób dwie osobne konfiguracje jedna na testy a druga oficjalną, ja tak robie u siebie. Na testy łatwiej, częste eventy i nawet sklep z wypadajkami i bless bugiem ,no bo co ludzie mają ganiać za medalami?

A ten buff solidera to zmień, bo ze sklepu ubierzesz się na 200 defa i co 3 minuty lataj za bufem, chyba ,że założyłeś ,że każdy gracz ściągnie paru znajomych i będzie ee, ebk, asm i 2 hiterów ewentualnie jeden hiter a drugi tanker na odlurowywanie silniejszych mobów.

Opublikowano

Jak te testy mają wypalić to zrób dwie osobne konfiguracje jedna na testy a druga oficjalną, ja tak robie u siebie. Na testy łatwiej, częste eventy i nawet sklep z wypadajkami i bless bugiem ,no bo co ludzie mają ganiać za medalami?

A ten buff solidera to zmień, bo ze sklepu ubierzesz się na 200 defa i co 3 minuty lataj za bufem, chyba ,że założyłeś ,że każdy gracz ściągnie paru znajomych i będzie ee, ebk, asm i 2 hiterów ewentualnie jeden hiter a drugi tanker na odlurowywanie silniejszych mobów

Buffa elfa poprawiłem na 10 min :)

Opublikowano

Historia jakich wiele - niski exp, afk pt i kilka postaci na dropie kamieni, do CS parę osób zostanie, po CS Ci którzy wygrają pójdą do LOT, kolejny hunt/drop, Ci którzy przegrają w większości odejdą z serwera - nie mylcie serwera no RR z serwerem PvP.

Zanim ktoś się wyexpi/ubierze nie będzie się z kim "bić" - chyba, że ganianie afkerów po spotach

Wyższy exp/wyższy drop/łatwiejszy dostęp ma takie same zagrożenia oprócz tego że ludzie szybciej wbiją max lvl/itemy i choć trochę pobawią się na bramie

Mówię to jako uczestnik pierwszych serwerów PvP (od s1 chyba u pwnera) - dopóki ludzie nie wbili lvl/nie ubrali się nie było nikogo na bramie/pk itp - no chyba że ktoś ma frajdę z pk afkerów/low lvli/ewentualnie full buff vs 1

x2.

Opublikowano

potwierdzam, grałem chyba na wszystkich serwach pvp s2. Niski exp,drop nie ma sensu bo tylko gracze z max eq wyjda się lać. Z takimi niskimi ustawieniami nie ma sensu nawet startować(ostatnie pvp s2 byly wlasnie z bardzo niskim expem to gralo mniej niz 10 osob po 2 tyg rip) po pierwszym csie troche ludzi odejdzie(zawsze tak jest) ci co wygrali csa nie beda mieli z kim grac, a nowym graczą nie bedzie sie chcialo nawet wbic na serwa bo ustawienia beda za ciezkie zeby chcialo im sie wbic. Dlatego pisałem adminowi że serwer musi być mid-high a w szczególności drop jeweli i drop itemów, chociaż exp też dobrze jak nie jest za niski, ponieważ dużo ludzi później lubi zmieniać buildy na postaciach, więc robią postać od nowa(chyba że jest niski exp a później możliwość zrobienia rebuildu za donate). Zresztą drop jeweli to tragedia stanowczo za mały, spoty są źle zrobione, arena powinna być wyłączona kompletnie bo wtedy gra bedzie przypominać serwer pvm z resami a nie pvp, limit acc,ip zły pomysł, webshop moze być lecz wszystko z głową( max do xdragona i odpowiedników+2opt, bizuteria+2opt, crest, piorko, brak wingów i mocniejszych itemów) vip z wiekszym expem i dropem ok tylko bez przesady oraz opcja resetu statystyk do rozważenia za $(rozumiem że utrzymanie serwera kosztuje). Zresztą te ustawienia dropu z eventów i boss mobów lekko do poprawy( chciałem ci adminie napisać ale uciekło mi gdzieś hasło do skype'a za to przepraszam) sklepy i npc z s3 do wyrzucenia żeby był to s2 a nie s3, textury niektórych itemów do przywrócenia na orginalne(z tego co widziałem set dragon był jakiś podmieniony) zresztą ogólnie podmieniona szata interfejsu,map, wyglądu miast jest słaba, najlepszy klimat gry oddają oryginalne textury(posiadam czyściutki klient 1.02c jeżeli by był potrzebny). Jestem skłonny do pomocy szczególnie w doborze ustawień serwa oraz w drobnych ustawieniach( jak spoty,sklepy). Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest serwer z niskim expem lecz z wysokim dropem i dostepem do itemow lub typowy serwer high lekko zapodobujący do 4fun. Źyczę powodzenia bo domyślam się że stawianie serwa to żmudna i ciężka praca.

Opublikowano

Z item nie będzie tak źle, lepsze lecą w eventach jakie tylko są lub w bokach, także uzbieranie dobrego seta nie będzie tragedią :)

WebShopa nie będzie na 100%, tylko będzie VIP.

Arena zawsze mogę jeszcze wyrzucić do startu i dodać spotów na mapkach.

Sklepy moim zdaniem są ok, na start można się ubrać itp..

Jewele lecą dość dobrze

Hmm no zobaczymy jak to wyjdzie, mam jedynie nadzieje, że się uda i gracze zostaną :)

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...