Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komisja Wojskowa

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było paru takich co chcieli odmówić, siłą ich zmuszali a na drugi dzień wojsko do domu przyjeżdżało, także nie radzę. Lepiej zgolić przed badaniem bo czasami ładne panie w komisji są to trochę wstyd z takim buszem tam przyjść.

Ogólnie to najwięcej czekania jest w poczekalni bo dużo osób przychodzi i trzeba czekać, aż wszystkich przebadają a samo badanie trwa max 5minut (Przed badaniem zadają jeszcze kilka pytań np. jakie szkoły ukończyłeś, czy masz rodzeństwo itp.). Później jeszcze trzeba czekać aż wyrobią dokumencik co też z 30 minut im zajmuje. 

Opublikowano

Jest, list wysyła urząd gminy, często badanie odbywa się w szkole, jak normalny bilans, rozbierasz się do bokserek, mierzą cię, ważą, osłuchaja, sprawdzają wzrok, kręgosłup, stopy, takie tam, nie ma sie czego bać.

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Opublikowano

Sensu tego za grosz nie rozumiem...

Wszystko o tobie muszą wiedzieć, jak szczura badać ...

3685214822554751512974.gif

Opublikowano

Serio sprawdzają jajca?

No bez żartów. Ostatni i jedyny raz to mi sprawdzali w podstawówce, a później na badaniach do technikum tylko pytali, czy mam dwa jądra. xD

Jak odmowie, to mi wojsko na chatę wbije? Żarty xD

Jak to wygląda? Wchodzi się pojedynczo, czy po kilka osób?

Opublikowano

Serio sprawdzają jajca?

No bez żartów. Ostatni i jedyny raz to mi sprawdzali w podstawówce, a później na badaniach do technikum tylko pytali, czy mam dwa jądra. xD

Jak odmowie, to mi wojsko na chatę wbije? Żarty xD

Jak to wygląda? Wchodzi się pojedynczo, czy po kilka osób?

Nie sprawdzają, jaja sobie z was robią:D

Co odmówisz? jak nie stawisz się to dostaniesz grzywnę albo cię siłą policja/wojsko tam zaciągnie jeszcze coś o tym było, że pod siate możesz trafić.

Wchodzisz pojedynczo, żeby inni nie widzieli jakiego masz małego i cię nie napiętnowali potem.

Opublikowano

Co do wady wzroku, mam -2 dioprii i również dostałem kat. A, także wada wzroku nie wyklucza Cię z kat. A. Oczywiście do pewnego stanu.

Przeważnie A dostaje każda osoba zdrowa fizycznie.

B. O ile pamiętam, dostaje się gdy w danym momencie jest jakaś dysfunkcja typu złamana kończyna.

Jądra nie sprawdzają, nawet nie pytają.

gfgdf

Opublikowano

Co do wady wzroku, mam -2 dioprii i również dostałem kat. A, także wada wzroku nie wyklucza Cię z kat. A. Oczywiście do pewnego stanu.

B. O ile pamiętam, dostaje się gdy w danym momencie jest jakaś dysfunkcja typu złamana kończyna.

Od kiedy za posiadanie złamanej kończyny w momencie badania dostaje się kat. B? Jeżeli nie jest to trwałe uszkodzenie to nie widzę w tym logiki.

a jak mam -6 wady wzroku, nosze soczewki - co wtedy?

Nie powinieneś dostać A, ale znając polskie realia dostaniesz.

Opublikowano

Od kiedy za posiadanie złamanej kończyny w momencie badania dostaje się kat. B? Jeżeli nie jest to trwałe uszkodzenie to nie widzę w tym logiki.

a jak mam -6 wady wzroku, nosze soczewki - co wtedy?

Nie powinieneś dostać A, ale znając polskie realia dostaniesz.
Kategoria "B" -czasowo niezdolny do czynnej służby wojskowej, co oznacza przemijające upośledzenie ogólnego stanu zdrowia albo ostre lub przewlekłe stany chorobowe

gfgdf

Opublikowano

Btw kogoś zastanawiało po co ta komisja etc w 21 wieku? Przecież jak już będzie jakaś wojna, to wystarczy, że zrzucą atomówke i po problemie xD nikt już nie będzie strzelał tak jak kilkanaście,set lat temu ;) no dobra, ale to tylko moja opinia xD

Czy jeżeli ktoś ma jedną nerkę, to tez dostanie kategorie A? xD

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Btw kogoś zastanawiało po co ta komisja etc w 21 wieku? Przecież jak już będzie jakaś wojna, to wystarczy, że zrzucą atomówke i po problemie xD nikt już nie będzie strzelał tak jak kilkanaście,set lat temu ;) no dobra, ale to tylko moja opinia xD

Czy jeżeli ktoś ma jedną nerkę, to tez dostanie kategorie A? xD

Wojsko nie musi być tylko do obrony kraju przed innymi krajami, może w kraju tłumić jakieś zagrożenia, gdzie Policja sama sobie rady nie da. Robią segregacje, żeby potem kulawy z garbem bez oka, ręki i z zaburzeniami psychicznymi nie odstrzelił innych normalnych ludzi. Przygotowują się, żeby potem jak nie będzie czasu wjeżdżać na piździe :) Wojna Jądrowa jeśli dojdzie, a mało prawdopodobne bo wtedy wszyscy znikną, ten co ma więcej głowic i ten co ma mniej. Bardziej biologiczna. Ale kto wie co będzie się działo pokolenie Y i Z możliwe, że doczeka kolejnej wojny bo długo takowej globalnej nie było od WW2.

@jeśli nie masz nerki to dostaniesz kategorie E: nie zdolny do walki w ogóle, wojsko Cię nie obowiązuje.

Opublikowano

To czy ci sprawdzają jądra to zależy od tego gdzie trafisz, i mówie to bez żadnego trollingu.

Ja np. jak byłem to na całe szczęście nie miałem, ale ziomek z klasy co był z innej gminy i miał gdzie indziej skierowanie na badania to pokazywał x D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...