Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Podania moderatorów

Gość Marichcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję normalną rekrutację moderatorów, a nie dostają po 5 działów (nie dosłownie), w tym znają z 2 gry. Użytkownik starający się o rangę ma przesrane, a mod napisze "Elo, chce ten dzial i ten dzial, c**j, ze sie tam nie wypowiadam, ale mam parcie na rangi" i dostaje bez żadnego podania. Po takim czymś działy są ignorowane, bo powiedzmy przykładowo ma typ MC i Lola to sobie myśli "Nie zrobię konkursu dla raków z MC! Będę sobie uczestniczyć w życiu ligi legend". 

W sumie trochę wodę tu lałam, ale wiadomo o co cho. 

Opublikowano

Jestem za. Dobra oraz praktycznie propozycja. :v 

Może wreszcie nie będzie takiego czegoś jak pisanie do moderatorów danego działu z prośbą/ pytaniem, a otrzymaniem wiadomości "ja mam tylko rangę, nie znam się." x.x

Opublikowano

No niekoniecznie tak to wygląda. Często do działu jest potrzebna osoba, która się nim po prostu zajmie, bo nikt nie rekrutuje a dział nie ma/ma za mało moderatorów. A wiadomo, że do pomocy się bierze doświadczoną osobę. 

Opublikowano

Może wreszcie nie będzie takiego czegoś jak pisanie do moderatorów danego działu z prośbą/ pytaniem, a otrzymaniem wiadomości "ja mam tylko rangę, nie znam się." x.x

Pokaż, bo nie wierzę. :D

===

Tak pomijając to do działów bierze się w pierwszej kolejności (jak już kogoś się przyjmuje) ludzi, którzy znają się na grze i/lub się tam wypowiadają.

Do małych tylko wtedy, gdy nikogo tam nie ma i nie pilnuje porządku, poza tym w większości takich działach jest zawsze otwarta rekrutacja, tylko chętnych brak na te mniejsze...

Opublikowano

No niekoniecznie tak to wygląda. Często do działu jest potrzebna osoba, która się nim po prostu zajmie, bo nikt nie rekrutuje a dział nie ma/ma za mało moderatorów. A wiadomo, że do pomocy się bierze doświadczoną osobę. 

Hmm tak na to nie patrzyłam, bo aktywność na tym forum nie jest jakaś specjalnie duża, jednakże czasem są i osoby, które się opierdzielają, a i tak dają im nowe działy xD I to nie tak, że jęczę, aby pojęczęć, ale niektórzy naprawdę nie mają podstawowej wiedzy na temat gry w dziale, który moderują. 

A, i tak od razu dodam, że ten wątek nie jest o nikim konkretnym, bo już parę wiadomości na ten temat miałam, meh ;v 

Opublikowano

Pokaż, bo nie wierzę. :D

===

Tak pomijając to do działów bierze się w pierwszej kolejności (jak już kogoś się przyjmuje) ludzi, którzy znają się na grze i/lub się tam wypowiadają.

Do małych tylko wtedy, gdy nikogo tam nie ma i nie pilnuje porządku, poza tym w większości takich działach jest zawsze otwarta rekrutacja, tylko chętnych brak na te mniejsze...

Nie sądzę żeby dział TeamSpeak3 był małym działem. ;p 

A zwłaszcza, że zapotrzebowanie na osoby, które się faktycznie znają jest bardzo wielkie. ;p 

Jeśli nie ma chętnych to bez sensu dawać kogoś kto się na tym dziale nie zna. Bo zgłoszenia trzeba rozpatrywać, a trzeba jednak posiadać wiedzę by móc stwierdzić czy coś jest spamem/ oszustwem czy pomówieniem. 

Opublikowano

Oprócz tego moderator to osoba, do której administracja ma pewien stopień zaufania i już raz przeszła rekrutację, dlatego moim zdaniem nie ma sensu, żeby aplikował po raz kolejny.

Użytkownik starający się o rangę ma przesrane, a mod (...)

Obecnie o kidmoderatora nie może ubiegać się tylko dwóch jeden użytkownik http://www.mpcforum.pl/topic/248814-uwaga-persona-non-grata-zasada-3-dzialow/#entry5569487

Jeżeli ktoś na prawdę jest kompetentny i ma swój wkład w dział, to z pewnością nikt nie będzie blokował mu drogi do "kariery" moderatorskiej.

"Elo, chce ten dzial i ten dzial, c**j, ze sie tam nie wypowiadam, ale mam parcie na rangi" 

Przede wszystkim - jesteśmy rozliczani z tego co robimy, więc jeżeli ktoś będzie się obijał, to po prostu spadnie z rowerka  :((

giphy.gif

Opublikowano

Wg mnie, moderator powinien udzielać się w tematach, których pilnuje. To chyba oczywiste, że oprócz dawania ostrzeżeń mod powinien też pomagać i udzielać rad uczestnicząc w życiu forum.

Za.

Specjalista
Opublikowano

Żeby otrzymać drugi dział trzeba spełnić parę warunków, nie jest to tak szybko jak myslicie. Są jasne reguły przedstawiające to. 

Opublikowano

Żeby otrzymać drugi dział trzeba spełnić parę warunków, nie jest to tak szybko jak myslicie. Są jasne reguły przedstawiające to. 

Nie oszukujmy się, obydwaj wiemy jak to wygląda :P

Pomimo tego, nawet gdy do działu trafia moderator bez żadnej wiedzy o tej grze, to zwykle rekrutuje kida, doprowadza go do moda, i rezygnuje z tego działu.

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że ktoś jest na MPC od wczoraj. Moderatorzy nigdy nie działają sami, nawet jeśli są w pojedynkę w dziale. Moderator dba o porządek i przestrzeganie regulaminu tak samo jak o pomoc użytkownikom, często zdarza się tak, że określone osoby pełnią określone role w dziale, stąd dodatkowe osoby do pomocy. 

Tutaj szymo dobrze wspomniał, że często też moderator otrzymuje misje znalezienia odpowiedniej osoby, z wiedzą do zajmowania się działem, gdzie stanowi w trakcie okresu kidmoderatora pomoc i wsparcie dla takiej pretendującej osoby.

Mam wrażenie, że to nie tyle sugestia, co osobiste wynurzenie spowodowane frustracją, że nie ma się szans ze swoim podejściem na range kidmoderatora w żadnym dziale, dobitnie o nastawieniu świadczy jeden fragment Twojej wypowiedzi, ale myślę, że wiemy, o który fragment chodzi ;)

Podsumowując, nawet jeśli w dziale jest wielu moderatorów nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dobrze rokująca osoba z wiedzą i dobrym nastawieniem otrzymała szansę w dziale, wszystko zależy od indywidualnego podejścia do sprawy ;)

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...