Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 - W jaki sposób zainstalować na VirtualBox?

NaNaTraTra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Potrzebuję wgrać na maszynę wirtualną win 7 do testowania. Takie typowe dla początkującego informatyka w technikum xD.

Nie jestem super obeznany dlatego dla pewności wolę tutaj zapytać.

Gdy pobiorę już ten plik iso i wgram na maszyne to czy mogę użytkować system bez aktywacji i jak długo?

(i skąd najlepiej pobrać ten obraz iso?)

Tak jak mówie dopiero zaczynam z tym przygodę wcześniej nie interesowałem się tym aż tak bardzo więc proszę o pomoc. ;)

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Dzisiaj Microsoft Imagine

Jeśli jego szkoła nie ma podpisanej umowy to nic nie pobierze.

Jako student (chyba) może się sam zweryfikować, ale szkoły średnie potrzebują być zarejestrowane w programie jako instytucja - wiem, bo na uczelni nam to tłumaczyli jak nam odcięli dostęp bo zapomnieli podpisać jakiegoś papierka :P

Opublikowano

Oprócz nazwy niczym się to nie różni. Zakładam, że każde normalniejsze technikum (szczególnie jeśli ma profil tech. inf) ma podpisaną umowę, jak nie to można rozmawiać dalej. Co do samodzielnej weryfikacji - student może zweryfikować się sam (wystarczy chociażby ISIC Card, którą można wyrobić będąc nawet w gimnazjum), ale jest ograniczona pula programów, nie ma m.in. systemów operacyjnych.

Opublikowano

systemy mamy dostać ale w późniejszym terminie.

a na tą chwile coś innego?

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

No to pobierz ISO ze strony m$ i zainstaluj po prostu pomijając wpisywanie klucza. Jak wygaśnie to będziesz miał po prostu czarne tło na tapecie i watermark.

Opublikowano

Tak jak zwykły lamer przed kompem odpal przeglądarkę internetową i użyj wyszukiwarki.

Poza tym trudniejszą sprawą będzie odpalenie myślenia logicznego i wysilenie mózgownicy by cokolwiek poszukać  i ściągnąć ( np obraz iso windowsa na dysk z torrentów ) . 

Przeciętnemu użytkownikowi zajmuje to ok 15-30 s 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

nie wiem czy chcesz mnie obrazić, w każdym razie problem głównie miałem z tym kluczem. Co się stanie jeżeli pomine wpisywanie i  jak długo będę mógł z tego korzystać. "Sam proces pobierania i wgrywania obrazu iso na maszyne UMIEM. ;)"

Opublikowano

nie wiem czy chcesz mnie obrazić, w każdym razie problem głównie miałem z tym kluczem. Co się stanie jeżeli pomine wpisywanie i  jak długo będę mógł z tego korzystać. "Sam proces pobierania i wgrywania obrazu iso na maszyne UMIEM. ;)"

jesteś na informatyku i nie wiesz, nie aktywowany windows można używać albo 14 dni albo 30 dni (7 tak ma). Tutaj nie jestem pewien jak jest to w 7 więc 50/50 albo nie będziesz mógł się dostać na konto użytkownika, albo jak wyżej będziesz miał czarny puplit i informacją o nie aktywowanym windowsie :). Chyba tyle.

Czego tutaj szukasz?

Opublikowano

Nie widzę w tym nic dziwnego, że może jeszcze tego nie wiedziałem ponieważ nigdy wcześniej nie miałem okazji i żadnego przymusu aby bawić się w instalowanie systemu na maszynie.

Opublikowano

slmgr /rearm w cmd i masz przedłużoną testówkę o 180 dni do 270 nawet.

Opublikowano

A gdybyś mógł mi napisać co dokładniej oznaczają te komendy, skąd je znasz? Z czystej ciekawości i dzięki za informacje.

Opublikowano

Są na stronach Microsoftu. ;) 

Opisów poszukaj sobie sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...