Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vps pod bota - o co z tym chodzi? Co to daje?

9396264

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natknąłem się w internecie o boceniu na serverach vps. Jestem zielony w tym temacie i nie mam pojecia o co chodzi a chcialbym sie dowiedziec. Mógłby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w stawianiu bota na vps? chroni to jakos przed banem za bota czy jaki kij? wiem ze na tych serverach stawia hostuje sie otsy ale jaki sens ma kupywanie takiego servera po to zeby sobie bota postawic? z gory dziekuje za odpowiedz

Opublikowano

chroni to jakos przed banem za bota czy jaki kij?

Nie chroni, szansa jest taka sama.

jaki sens ma kupywanie takiego servera po to zeby sobie bota postawic?

Nie musisz mieć komputera włączonego 24/7.

Opublikowano

VPS to virtual private server czyli mówiąc po chłopsku ktoś wynajmuje ci "swój komputer" i daje ci do niego zdalny dostęp. Mając takiego VPS możesz postawić tam bota jeśli system operacyjny wgrany na VPS jest odpowiedni czyli Windows. VPS z Windowsem są zazwyczaj droższe ponieważ Windows nie jest darmowym systemem i musimy dodatkowo zapłacić za licencje do niego. Gdy masz juz swojego VPS możesz postawić tam bota konfigurując wszystko ze swojego komputera i nawet jak twój komputer będzie wyłączony to tamten wypożyczony komputer cały czas chodzi. Średnio na VPS do 30 zł możemy postawić ~10 charow. Ja używałem VPS ponieważ w nocy brzeczal mi wentylator i nie mogłem spać dlatego ta opcja była wygodna, szczególnie z full afkami. Dla niektórych to może być tez tańsze jeśli jego zasilacz jest mocny i miał by chodzić 24/7. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.

Opublikowano

Jeszcze dodam, że na vps z Linuxem można postawić bota, wystarczy Virtualbox i na nim jakiś Windows. Robiłem tak na vps za 4 zł i nawet nie crashowało mimo wysokiego zużycia ramu :v

Opublikowano

tyle ze mi tam vpsy nie sa potrzebne, myslalem ze to daje jakas ochrone przed wykryciem bota, niestety sie mylilem. Mój laptop moze chodzic 24/7, nie jest to problem. Ale dzieki raz jeszcze za przyblizenie tematu. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeszcze dodam, że na vps z Linuxem można postawić bota, wystarczy Virtualbox i na nim jakiś Windows. Robiłem tak na vps za 4 zł i nawet nie crashowało mimo wysokiego zużycia ramu :v

Serio? wirtualizacja na vpsie chodziła ci aż tak dobrze?

Ja kupilem jakąś testówkę na 3dni za 7pln to przy 3 mc sie crashował na XP, a co dopiero jakby to jeszcze w boxie siedziało

1ghz i 512 ramu bodajze z jakiegoś potężnego xeona, ale niestety limit neta był wkurwiający przy zdalnym pulpicie bo później srogi limit na bodajże 30kbs jakoś miałem.

Opublikowano

Serio? wirtualizacja na vpsie chodziła ci aż tak dobrze?

Ja kupilem jakąś testówkę na 3dni za 7pln to przy 3 mc sie crashował na XP, a co dopiero jakby to jeszcze w boxie siedziało

1ghz i 512 ramu bodajze z jakiegoś potężnego xeona, ale niestety limit neta był wkurwiający przy zdalnym pulpicie bo później srogi limit na bodajże 30kbs jakoś miałem.

Sam się dziwiłem jak widziałem, że po save serwera postać była online :lenny:

Tego używałem. Kiedyś po podaniu numeru dawali voucher za 43 zł, teraz chyba za 8.

XW0E2R5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...