Skocz do zawartości

[Inne] Banner interaktywny

FalleNNN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś postanowiłem zrobić skromny banner na serwer  TeamSpeak 3

Funkcje banneru:

- ilość administracji,

- ilość użytkowników,
- zegar

Demo: 

okon.png 

Download:

skan: 

Wymagane składniki:
 php5-gd oraz apache2

Instalacja 

1. Pobieramy paczkę .

2. Wypakowywujemy paczkę do folderu banner.
3. edytujemy config pod swój serwer.
4. Wgrywamy folder "banner"  na vps' a do katalogu var/www/html.

5. Nadajemy uprawnienia folderowi cache "777" (prawym na folder, następnie  atrybuty pliku zmieniamy wartość na 777)
6.  Wchodzimy w przeglądarkę wpisujemy numer ip naszej maszyny, folder oraz ścieżkę do pliku banner.php

ip maszyny/banner/banner.php

7. Kopiujemy ten adres i przechodzimy na ts' a, edytujemy serwer wirtualny w zakładce Banner Gfx URL, a następnie  wklejamy adres.

8. Ostatnim już krokiem zmieniamy wartość Interwał Gfx na 60.

autor skryptu multivitamina

7268414873585011531442.jpeg

Banner bardzo ładny i fajnie wykonany mam wrażenie jakby był z czasów prehistorii :D Leci Plusik +

Bardzo Polecam!

A i widzę że pobrałeś moje pliki i zmieniłeś grafikę ;) Dodaj w swoim poście tylko że autorem skryptu jest Multivitamin.

Banner bardzo ładny i fajnie wykonany mam wrażenie jakby był z czasów prehistorii :D Leci Plusik +

Bardzo Polecam!

A i widzę że pobrałeś moje pliki i zmieniłeś grafikę ;) Dodaj w swoim poście tylko że autorem skryptu jest Multivitamin.

prawy dolny :D wszystko jest

Bardzo Polecam!

prawy dolny :D wszystko jest

A no faktycznie to przepraszam nie zauważyłem...

Nie rozumiem po co nowy temat zakładać na ten sam skrypt. Poleciał raport.

Jeżeli macie grafike inną to po prostu wstawcie tam w tamtym temacie do postu głównego, dogadajcie się, a nie spamicie w dziale.

Co do samego skryptu, tak jak mówiłem wcześniej, Multivitamin napisał i przykro że na jego kuntszcie / umiejętnościach każdy tutaj próbuje wbić jakiś "fejm"

Zero zmian, zero własnego pomyślunku, jak dla mnie zbędny temat. Za grafike leciałby plus gdyby nie to że nie przemawiają do mnie te pentagony - odnosze wrażenie że są jakieś krzywe i nie pasują mi za nic xD

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Nie rozumiem po co nowy temat zakładać na ten sam skrypt. Poleciał raport.

Jeżeli macie grafike inną to po prostu wstawcie tam w tamtym temacie do postu głównego, dogadajcie się, a nie spamicie w dziale.

Co do samego skryptu, tak jak mówiłem wcześniej, Multivitamin napisał i przykro że na jego kuntszcie / umiejętnościach każdy tutaj próbuje wbić jakiś "fejm"

Zero zmian, zero własnego pomyślunku, jak dla mnie zbędny temat. Za grafike leciałby plus gdyby nie to że nie przemawiają do mnie te pentagony - odnosze wrażenie że są jakieś krzywe i nie pasują mi za nic xD

a to krzywe są bo tak ma być :D 

]

Wymagane składniki:

php5-gd oraz apache2

A jeżeli korzystam z nginx'a (który jest LEPSZY we wszystkim od apache) lub ze serwera Tomcat, to co? Nie użyje sobie tego bota. W dodatku przestarzały i dziurawy jak ser szwajcarski PHP. Grafika też słaba.

Na nginx też będzie działać. Po drugie umie utrzymać wiekszą ilość hostów na jednej maszynie ten niginx, wcale wszystkiego nie ma lepszego.

Co do "dziur" to to zależy już od autora aplikacji jak się przed tym zabezpieczy.

Ja zawsze doceniam starania użytkowników, że coś takiego robią i udostępniają. Dużo osób korzysta z tego i dużo osób potrzebuje takich rzeczy.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Inne] Banner interaktywny   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...