Skocz do zawartości

[BOT] eBot

ExusX

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czekam na link do pobrania :)

A co do funkcji to na początek. 

- AutoPoke

- Auto nadawanie rangi po wejściu na kanał / spędzonym czasie

- Auto nadawanie kanału

- Sprawdzanie daty kanału

- Ochrona grup serwerowych

- Wiadomość powitalna

- Osób online w nazwie serwera i na kanale 

Zapraszam do pobierania download.e-bot.eu (Jednak stwierdziłem że dzisiaj to jeszcze zrobię :D). Jestem przygotowany na masę problemów z uruchomieniem jak to bywa w aplikacjach pisanych w C++ i dystrybuowanych na linuxa. Już niedługo paczka .deb/.rpm więc nie powinno być problemów z instalacją. Jeżeli komuś w ogóle się nie uruchamia tylko wyskakują jakieś błędy zachęcam do wklejania tego do komentarzy, może znajdą się pomocni użytkownicy służący pomocą. ;)

Powiem tak, szanuje że podjąłeś się podobnego wyzywania co ja - napisałeś w czymś innym niż pehap, i jest tym językiem cpp. Prezentacja bota świetnia, strona także (jest błąd w responsywności na głównej stronie, przez grafikę). Ja osobiście bym całą stronę pomocy jednak oparł o MediaWiki :P. Pozostaje tylko przetestować bota w akcji i wydać werdykt - wydajny, czy nie wydajny. Props.

PHP do gazu!

Wiem że jest błąd i nie tylko na głównej. Zapomniałem o tym, zresztą bardzo mi nie zależy na wersji mobilnej bo kto teraz będzie tam wchodził z telefonu. :D (Ale do zrobienia) Będę chciał wykorzystać jakieś gotowe rozwiązania jednak na razie chciałem zrobić jak najprostszą stronę żeby tylko było jakieś miejsce z opisem i dowload'em. Nie jest to pierwszy bot w C++, największym problemem jest API którego nie ma, chociaż może to i zaleta. :D W sumie MediaWiki spoko ale jak na razie chyba zbyt rozbudowane jak na taki mały projekt. Może kiedyś w przyszłości.

Do gazu! Ale tylko w zastosowaniach do których nie jest przeznaczony. :D

No i oczywiście będzie może jakaś zdrowa konkurencja. Pewnie wygrasz ale jeżeli coś to służę pomocą. :)

PS.

Wydajność to nie wszystko, nie ścigajmy się na tym polu bo nie ma jak tego porównać. :D Lepiej pójść w funkcjonalność i oczywiście zadbać też o przyzwoitą wydajność. No bo po co komu niesamowita wydajność przy sprawdzaniu tych 400 kanałów :D skoro nikt tej wydajności tak na prawdę nie widzi. Nie będzie problemu jeżeli zrobi się to w 20s a nie 10. ;) Trzeba postawić priorytety, czyli postawić nacisk na lepszą wydajność w funkcjach które mają interakcje z użytkownikiem a nie funkcjach które działają gdzieś w tle i nikt tej ich mozolnej pracy nie widzi.

Powiem tak, szanuje że podjąłeś się podobnego wyzywania co ja - napisałeś w czymś innym niż pehap, i jest tym językiem cpp. Prezentacja bota świetnia, strona także (jest błąd w responsywności na głównej stronie, przez grafikę). Ja osobiście bym całą stronę pomocy jednak oparł o MediaWiki :P. Pozostaje tylko przetestować bota w akcji i wydać werdykt - wydajny, czy nie wydajny. Props.

PHP do gazu!

Wiem że jest błąd i nie tylko na głównej. Zapomniałem o tym, zresztą bardzo mi nie zależy na wersji mobilnej bo kto teraz będzie tam wchodził z telefonu. :D (Ale do zrobienia) Będę chciał wykorzystać jakieś gotowe rozwiązania jednak na razie chciałem zrobić jak najprostszą stronę żeby tylko było jakieś miejsce z opisem i dowload'em. Nie jest to pierwszy bot w C++, największym problemem jest API którego nie ma, chociaż może to i zaleta. :D W sumie MediaWiki spoko ale jak na razie chyba zbyt rozbudowane jak na taki mały projekt. Może kiedyś w przyszłości.

Do gazu! Ale tylko w zastosowaniach do których nie jest przeznaczony. :D

No i oczywiście będzie może jakaś zdrowa konkurencja. Pewnie wygrasz ale jeżeli coś to służę pomocą. :)

PS.

Wydajność to nie wszystko, nie ścigajmy się na tym polu bo nie ma jak tego porównać. :D Lepiej pójść w funkcjonalność i oczywiście zadbać też o przyzwoitą wydajność. No bo po co komu niesamowita wydajność przy sprawdzaniu tych 400 kanałów :D skoro nikt tej wydajności tak na prawdę nie widzi. Nie będzie problemu jeżeli zrobi się to w 20s a nie 10. ;) Trzeba postawić priorytety, czyli postawić nacisk na lepszą wydajność w funkcjach które mają interakcje z użytkownikiem a nie funkcjach które działają gdzieś w tle i nikt tej ich mozolnej pracy nie widzi.

Dziękuje, i również wzajemnie życzę, jak i służe pomocą - nareszcie widzę w miarę ogarnięte środowisko. To ten, planujesz publikacje kodu na GitHubie?

Całego nie, jednie API pod C++. W starym temacie coś pisałem o sposobie dystrybucji, już nie pamiętam jak tam to dokładnie napisałem ale ma być wersja FREE + PREMIUM. Stwierdziłem że nie ma sensu niektórych funkcji dawać w PREMIUM bo są w 50 innych darmowych botach albo są zbyt mało przydatne. W aktualnej wersji do pobrania jeżeli spojrzysz na plik konfiguracyjny zobaczysz że jest już tam pełen system licencjonowania (i działa :D) przy czym jest szyfrowany. A chciałbym udostępnić API bota, w sensie tego rdzenia aby ludzie mogli tworzyć moduły które potem mogłyby trafić do zbioru PREMIUM i ktoś tam miałby z tego zysk, w tym ja jakąś małą część. Dlatego też w tym celu muszę udostępnić też API ts3 pod C++ żeby każdy mógł zobaczyć jak obsługiwać serwer w swoim module przy pomocy mojego bota, bo jest bezpośredni dostęp do API z poziomu modułu, problem w tym że jak udostępnię takie API to zaraz zacznie pojawiać się multum botów w C++ dlatego myślę na udostępnieniem samej dokumentacji bez kodu, sam opis. Chociaż chciałbym coś zrobić dla społeczności. Na moim Github'ie znajdziesz jakąś starą wersje multibota w C++ która jest jakimś tam dziadkiem tego ale nie ma już wiele wspólnego, jedynie może jakieś założenia. API ts3 jest bliźniaczo podobne to Ts3Admin w PHP bo jego najwięcej używałem i jest najprostsze i najszybsze do zaimplementowania. Ma swoje plusy i minusy, fajnie że daje nam tak jakby bezpośredni dostęp do serwera Ts3 ale też bardzo zwiększa się obszerność i zmniejsza czytelność kodu w porównaniu do jakiś obiektowych API, no i może jest trochę szybsze. :D

https://github.com/Exus1/

Api w tym bocie z Githuba'a jest bardzo podobne do tego w tej wersji z tym że nie ma obsługi event'ów no i nie jest zbytnio przystosowane do zrobienia takiej obsługi.

A i co do tego udostępniana kodu, często mam jakieś inne sprawy do załatwienia lub brakuje mi czasu a później odechciewa na jakiś czas więc jeżeli udostępnił bym po części kod to byłaby możliwość żeby ten bot nie umarł jak wszystkie poprzednie. :D

Postaram się tego rozwijać ale kto wie jak to będzie, samemu trochę nudno. :D

@Edit W sumie ten bot na gihub'ie ma sporo wspólnego z aktualnym, nie widziałem że to jest na tyle aktualna wersja. :D Różnic jest sporo ale wspólne elementy się znajdą. Jeśli kiedyś chciałbyś się przerzucić na C++ to zapraszam do kontaktu. :D

Hi. 

<00:02:43> "eBot TRAIL from  connected to channel "Witamy"
<00:02:43> "eBot TRAIL  is now known as "eBot TRAIL"
<00:02:43> "eBot TRAIL" dropped (connection lost)

Bot mi się łaczy i od razu dostaje losta :/ 

chmody nadane, porty dobrze ustawione, coś ktoś ? debian 7 64 bity

@ExusX

ip serwera  z którego się łączy bot jest dodane do whitelist na serwerze ts?

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Hi. 

<00:02:43> "eBot TRAIL from  connected to channel "Witamy"
<00:02:43> "eBot TRAIL  is now known as "eBot TRAIL"
<00:02:43> "eBot TRAIL" dropped (connection lost)

Bot mi się łaczy i od razu dostaje losta :/ 

chmody nadane, porty dobrze ustawione, coś ktoś ? debian 7 64 bity

@ExusX

Spróbuj odpalić przez ./eBot* i wyślij co się wyświetla 

Co planujesz w next ? bedzie coś nowego ?

Obiektowe API (Open Source), możliwość tworzenia modułów przez społeczność i nowy menadżer modułów z konsolą i możliwością tworzenia interefejsu (komend) dla każdego modułu. No i znaczne przyspieszenie api poprzez rezygnację z regex a co za tym idzie też delikatne zmniejszenie wymagań.

• 2 tygodnie później...

Jeśli ktoś chciałby przyjrzeć się nowej wersji eBota to zapraszam:

eBot - https://github.com/Exus1/eBot

Przykładowy plugin - https://github.com/Exus1/eBot_example_module

TeamSpeak3 API - https://github.com/Exus1/TeamSpeak3-C-Query-API

Aktualnie nie ma możliwości używać komend "callback'ów", związane jest to z ułomnością api, w którym jak zauważyłem brakuje bardzo dużoo, jest do poprawy i już się za to zabieram. Aktualnie pracuję nad jakąś dokumentacją, poradnikami tworzenia modułów. W najbliższych dniach powinna pojawić się na stronie skompilowana wersja wraz z nową implementacją jakichś modułów.

Jeśli ktoś ma ochotę nic nie stoi na przeszkodzie aby skompilować sobie samemu z gita i przetestować, wymagane jest g++ >= 4.9.

Wiem, kod jest słabo opisany bo jest krótki i niezbyt trudny w zrozumieniu ale pracuję nad tym. ;)

Od razu mówię że moduły są kompilowane jako dzielone biblioteki więc mają dostęp do pełni możliwości C/C++ tak też już teraz ostrzegam zainteresowanych żeby nie próbowali używać niesprawdzonych/zamknięto-źródłowych modułów aby zabezpieczyć się przed kradzieżą danych dostępowych do serwera. Chciałbym kiedyś zaimplementować jakiś ograniczony język skryptowy żeby to uniemożliwić jednak nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi, może zrobi to ktoś inny. :D Na oficjalnej stronie bota jeżeli ktoś jednak będzie chciał robić moduły będzie zbiór sprawdzonych i bezpiecznych modułów.

Jak widać wszystko jest na otwartych licencjach, ostatecznie zdecydowałem się na taki model dystrybucji, mam nadzieję że przyciągnie to większe grono użytkowników oraz pomoże utrzymać projekt przy życiu.

• 1 miesiąc temu...

<21:12:05> "serveradmin from 127.0.0.1:46687" połączono z kanałem "[cspacer]✖ Poczekalnia ✖"

<21:12:05> "serveradmin from 127.0.0.1:46687" przerwano (connection lost)

Kiedy odpalam bota komendą ./ebot to wchodzi i od razu go wywala ! Jak to naprawić ? 

A to konsola :

[iNFO] Łączenie z serwerem TeamSpeak3
[sUCCESS] Pomyślnie połączono z serwerem TeamSpeak3
[iNFO] Łączenie z serwerem TeamSpeak3

Telegram: @krystekkk2
TS3: Teamalko.pl
Mail: [email protected]
GG: 61392960

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [BOT] eBot   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...