Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.7.10][Mody] ModernGame.ga

MagMagnet

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko byłoby idealnie gdyby nie ProjectE, bardzo ułatwia rozgrywkę i powoduje, że pozostałe mody drastycznie tracą na znaczeniu. Skoro już resetujecie mapy, to i tego moda warto byłoby się pozbyć. ProjectE jest fajne ale przez pierwsze kilka dni, potem już gra zaczyna tracić sens, niestety :/

bipsMal.png

Opublikowano

Cholerna tragedia.

Serwer to jeden wielki lag mimo dobrej paczki modyfikacji.

Jakiś moderator szczyci się iż serwer przetrwał już tydzień, szaleństwo normalnie.

Przy aż 2-3 graczach wykopanie cobbla zajmuje między 4-7 powtórzeń, gracze piszą co kilkanaście sekund - lag, lag lag

Dostałem informację iż "rozmyślacie" nad nową maszyną, bardzo fajnie ale takie rzeczy robi się od razu na starcie a nie stawia serwer z modami na hostingu za 20zł.

Na dzień dzisiejszy 1/10

Do moderatora serwera - podstawy modyfikacji przydało by się znać a nie pytać graczy co i jak się robi - np z łuku nie umieć strzelać gdyż nie wie się co do niego potrzeba. "Żenua"

Najlepiej żeby nikt nie odpalał mechanizmów ani maszyn bo przy każdym starcie jakiegoś urządzenia jeden z graczy krzyczy - Uwaga uruchamiam coś tam i sory bo serwer zaraz wywali.

Opublikowano

Cholerna tragedia.

Jakiś moderator szczyci się iż serwer przetrwał już tydzień, szaleństwo normalnie.

Przy aż 2-3 graczach wykopanie cobbla zajmuje między 4-7 powtórzeń, gracze piszą co kilkanaście sekund - lag, lag lag

Dostałem informację iż "rozmyślacie" nad nową maszyną, bardzo fajnie ale takie rzeczy robi się od razu na starcie a nie stawia serwer z modami na hostingu za 20zł.

Na dzień dzisiejszy 1/10

Do moderatora serwera - podstawy modyfikacji przydało by się znać a nie pytać graczy co i jak się robi - np z łuku nie umieć strzelać gdyż nie wie się co do niego potrzeba. "Żenua"

Najlepiej żeby nikt nie odpalał mechanizmów ani maszyn bo przy każdym starcie jakiegoś urządzenia jeden z graczy krzyczy - Uwaga uruchamiam coś tam i sory bo serwer zaraz wywali.

Każdy nowy serwer na modach ma problemy z lagami nie przesadzaj

banner-3.png

Opublikowano

Cholerna tragedia.

Na dzień dzisiejszy 1/10

Nie przesadzam - są lagi i są lagi ale tutaj to jest tragedia. Kopać jeden klocek po 4-7 razy to trzeba mieć cierpliwość. Poza tym wczoraj grałem pierwszy raz, suma czasu gry to może z godzina przy czym trzykrotnie wywaliło serwer. Dzisiaj to już nie ma co myśleć o grze dopóki administracja się nie obudzi gdyż serwer leży.

Opublikowano

Cholerna tragedia.

Na dzień dzisiejszy 1/10

Nie przesadzam - są lagi i są lagi ale tutaj to jest tragedia. Kopać jeden klocek po 4-7 razy to trzeba mieć cierpliwość. Poza tym wczoraj grałem pierwszy raz, suma czasu gry to może z godzina przy czym trzykrotnie wywaliło serwer. Dzisiaj to już nie ma co myśleć o grze dopóki administracja się nie obudzi gdyż serwer leży.
No właśnie grasz od wczoraj ja gram praktycznie od jego początków i ja jakoś normalnie gram i nie zawsze loguje serwer no dobra nie raz zlaguje ale to normalne na serwerze z modami ja jakoś kopię normalnie i da radę grać

banner-3.png

Opublikowano

Chyba nie byłeś na modowanym serwerze z 50-80 graczami online na którym nie ma wcale laga - tutaj jest 2-3 graczy i nie idzie nic robić. Nie smaruj tyle dla właścicieli tego serwera i zrób coś ze swoją paczką bo do cb również nie idzie wbić. Paczka która jest online do pobrania jest inna od tej na serwerze, masz ode mnie info na priv ze zdjęciem.

Opublikowano

Chyba nie byłeś na modowanym serwerze z 50-80 graczami online na którym nie ma wcale laga - tutaj jest 2-3 graczy i nie idzie nic robić. Nie smaruj tyle dla właścicieli tego serwera i zrób coś ze swoją paczką bo do cb również nie idzie wbić. Paczka która jest online do pobrania jest inna od tej na serwerze, masz ode mnie info na priv ze zdjęciem.

Boże ty czytać nie umiesz na mojej stronie piszę ci wyraźnie serwer jest nieaktywny!!

"Przykrością stwierdzamy że z związku z mało ilością graczy i zakupów musimy zamknąć stronę i serwer :( powodem jest tego że serwer nie był stanie już sam się utrzymywać od pewnego czasu a administracja już nie może sponsorować serwer strona będzie aktywna jeszcze do 02.05 potem wygaśnie jeśli chcesz więcej informacji skontaktuj się z nami na ts3 lub przez kontakt"

I jak już to nie jest sprawa już w tym temacie bo to temat ModernGame a nie ModersCraft

Wracając to twojej wypowiedzi "Chyba nie byłeś na modowanym serwerze z 50-80 graczami online na którym nie ma wcale laga - tutaj jest 2-3 graczy i nie idzie nic robić" Dobra są takie serwery na których grają po tyle osób przykładem jest IndBuildCraft ale oni swoim czasem też mieli lagi na serwerze a i jak już to nie 2-3 osoby tylko bardziej 10-20 osób i jak nie idzie nic zrobić to powiedź mi jak zrobiłem już cały AE2, Generator z mekanizmu i wiele wiele innych rzeczy tak samo jak inni gracze to chyba tylko ty nie możesz nic zrobić lagi są ale nie tak straszne jak ty to opisujesz

banner-3.png

Opublikowano

Boże ty czytać nie umiesz na mojej stronie piszę ci wyraźnie serwer jest nieaktywny!!

"Przykrością stwierdzamy że z związku z mało ilością graczy i zakupów musimy zamknąć stronę i serwer :( powodem jest tego że serwer nie był stanie już sam się utrzymywać od pewnego czasu a administracja już nie może sponsorować serwer strona będzie aktywna jeszcze do 02.05 potem wygaśnie jeśli chcesz więcej informacji skontaktuj się z nami na ts3 lub przez kontakt"

I jak już to nie jest sprawa już w tym temacie bo to temat ModernGame a nie ModersCraft

Wracając to twojej wypowiedzi "Chyba nie byłeś na modowanym serwerze z 50-80 graczami online na którym nie ma wcale laga - tutaj jest 2-3 graczy i nie idzie nic robić" Dobra są takie serwery na których grają po tyle osób przykładem jest IndBuildCraft ale oni swoim czasem też mieli lagi na serwerze a i jak już to nie 2-3 osoby tylko bardziej 10-20 osób i jak nie idzie nic zrobić to powiedź mi jak zrobiłem już cały AE2, Generator z mekanizmu i wiele wiele innych rzeczy tak samo jak inni gracze to chyba tylko ty nie możesz nic zrobić lagi są ale nie tak straszne jak ty to opisujesz

IndBuildCraft miał lagi dopiero po około 5-6 miesiącach gdy na serwerze pracuje cała maszyneria graczy, kopią w tym czasie Q+ po około 30-40sztuk. Mało rozwinięty dom gracza posiada minimum 80-100 maszyn na autocraftingu około 1500-2000 endo w Botanii. Aktualnie przy 30-40 graczach na serwerze możesz wypytać ile maszyn na raz pracuje na całym serwerze i nie ma ani sekundowego laga.

Bezproblemowo również dam radę zrobić nie tylko całe AE2, chodzi mi o kopanie i start nowego gracza którego nic nie zachęci do gry gdy zobaczy jak się kopie na serwerze. Czy ty naprawdę musisz zobaczyć fizycznie film z tego jak badziewnie to działa żebyś uwierzył? Sam wczoraj co kilka minut krzyczałeś "lag, lag, laggg" stojąc tylko przy swoim AE.

Podejście do serwera jest jak najbardziej prawidłowe gdyż mało jest takich w polsce jednak nie porywajmy się na "tsunami w kajaku"

Administracjo na FB widzę informację nad pracami czy jednak nie jest szaleństwem w ciągu kilkunasatu dni robić kolejną edycję? Która to już będzie? Czyżby trzecia?

Teraz najważniejsze pytanie - na czym będzie ten nowy serwer? Jaka specyfikacja maszyny? VPS czy zwykły host?

Mam nadzieję, że nie będzie to oferta typu "wszystko bez limitu za 30zł" zdajcie sobie sprawę iż maszyna z 32GB ramu i procesorem rzędu 8x3ghz na SSD 30GB to koszt około 400-500zł

Opublikowano

IndBuildCraft miał lagi dopiero po około 5-6 miesiącach gdy na serwerze pracuje cała maszyneria graczy,

To chyba na może hmm ostatnich 3 edycjach? Ty się zastanów co ty porównujesz: serwer co stoi dwa tygodnie do serwera który powstał jakieś 2 lata temu (może nawet więcej, pamiętam kisiego serwery factions z modami [chyba nawet robił bez modów też]) i początki były podobne czyli lagi i dosyć częste nowe edycje po których ciągle wychodziły na wierzch nowe bugi które później poprawiano. Liczysz na to, że ktoś wyskoczy z vpsem za pół tysiąca nie mając pewności, że będzie popyt na taki serwer? To jest jak rzucenie się z motyką na słońce. Nie wiem czy jesteś tego świadom ale ibc też miało kiedyś niewiele slotów i potężne lagi. I nic w tym dziwnego, kto by się odważył zainwestować taką kasę w niepewny projekt.

Opublikowano

IndBuildCraft miał lagi dopiero po około 5-6 miesiącach gdy na serwerze pracuje cała maszyneria graczy, kopią w tym czasie Q+ po około 30-40sztuk. Mało rozwinięty dom gracza posiada minimum 80-100 maszyn na autocraftingu około 1500-2000 endo w Botanii. Aktualnie przy 30-40 graczach na serwerze możesz wypytać ile maszyn na raz pracuje na całym serwerze i nie ma ani sekundowego laga.

Bezproblemowo również dam radę zrobić nie tylko całe AE2, chodzi mi o kopanie i start nowego gracza którego nic nie zachęci do gry gdy zobaczy jak się kopie na serwerze. Czy ty naprawdę musisz zobaczyć fizycznie film z tego jak badziewnie to działa żebyś uwierzył? Sam wczoraj co kilka minut krzyczałeś "lag, lag, laggg" stojąc tylko przy swoim AE.

Podejście do serwera jest jak najbardziej prawidłowe gdyż mało jest takich w polsce jednak nie porywajmy się na "tsunami w kajaku"

Administracjo na FB widzę informację nad pracami czy jednak nie jest szaleństwem w ciągu kilkunasatu dni robić kolejną edycję? Która to już będzie? Czyżby trzecia?

Teraz najważniejsze pytanie - na czym będzie ten nowy serwer? Jaka specyfikacja maszyny? VPS czy zwykły host?

Mam nadzieję, że nie będzie to oferta typu "wszystko bez limitu za 30zł" zdajcie sobie sprawę iż maszyna z 32GB ramu i procesorem rzędu 8x3ghz na SSD 30GB to koszt około 400-500zł

Co to pierwszego kolega wyżej ci odp co do drugiego ich sprawa jakiego VPS kupią... Sam nie wiem jako kupują ale jakiego ty opisałeś vps na te niby 400-500zł to nw czy płakać czy się śmiać na 500 zł to ja bym ci wynajął takiego vps że byś takich pięć serwerów postawił ps. 30GB pamięci to nawet nie starczy na mapę... Licz jeszcze że serwer robi kopię zapasową co kilka godzin w razie bezpieczeństwa

A i odp dopiero teraz bo po prostu nie chcę mi się marnować na ciebie czasu i głodzić się z kimś kto nawet nie chcę nic nie rozumie...

A i IBC ma ponad 4 lata co jeszcze był inny właściciel

banner-3.png

Opublikowano

Co to pierwszego kolega wyżej ci odp co do drugiego ich sprawa jakiego VPS kupią... Sam nie wiem jako kupują ale jakiego ty opisałeś vps na te niby 400-500zł to nw czy płakać czy się śmiać na 500 zł to ja bym ci wynajął takiego vps że byś takich pięć serwerów postawił ps. 30GB pamięci to nawet nie starczy na mapę... Licz jeszcze że serwer robi kopię zapasową co kilka godzin w razie bezpieczeństwa

Nie pisałem tu o VPS tylko o hostingu na który wiekszość "twórców serwerów" się rzuca.

A i odp dopiero teraz bo po prostu nie chcę mi się marnować na ciebie czasu i głodzić się z kimś kto nawet nie chcę nic nie rozumie...

Twardo sapiesz, zaczynam cię za to lubić, do zobaczenia na serwerze ;)

Opublikowano

Nie pisałem tu o VPS tylko o hostingu na który wiekszość "twórców serwerów" się rzuca.

Twardo sapiesz, zaczynam cię za to lubić, do zobaczenia na serwerze ;)

A oni robią serwer na maszynie VPS a nie na hostingu i nową maszynę kupili wczoraj teraz przenoszą pliki i robią drobne modyfikacje/zmiany  

banner-3.png

Opublikowano

Jako iz mam pewne doswiadczenie z IBC pozwolcie ze sie wypowiem. Edycje ktore były przed wersja 1.7.10 czyli te przy ktorych nasz kisi nie wkładał "łapek" w miejsce gdzie nie trzeba dzialaly bez zarzutu, problemy zaczely sie pod koniec 1.6.4 iedy to thermal generowal lagi przy 5 graczach i nie byla to wina maszyn. Nastepnie postanowiono zbudowac nowoczesny serwer na ciekawych modach ja wtedy akurat doszedłem do administracji no i od wtedy jest ciekawie na poczatku kisi majstrowal przez co baza danych poszla sie je*** kto gral ten pamieta. No a potem zaczeto stawiac na kilka modow z ktorymi nie bylo problemow i sa one do tej pory bo jak wiemy od kilku edycji IBC nic ciekawego nie zmienilo ani nie dodalo. A problem lagow na IBC nie dokonca jest związany z maszynami (może po czesci) ibc jest tak zmechanizowane ze samo z siebie generuje lagi i nie trzeba tam w tym pomagac co prawda trafiaja sie gracze ktorych dzialki zmniejszaja fpsy do 0 budujac np 5k uli z forestry czy 100 reaktorow z industrialcrafta, ale to odosobnione przypadki. Tak czy inaczej innego polskiego serwera na modach dzialajacego bezustannie nie znajdziecie wiec lepiej ibc niz nic :D.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

tak połowa itemów zablokowana... a poprzedniej edycji co była to co 20min "Przerwa tech." i nie mów że nie było tak bo sam grałem dużo na IBC ale ta edycja to po prostu mnie załamała i już na nim nie gram... i zresztą czemu tu jest tylko temat IBC jak już ma być temat IBC to na ich reklamie a nie na reklamie ModernCraft użyłem po prostu IBC jako przykład że na nim też są lagi i aby pan wyżej zrozumiał że na serwerach na modach "Początki" zawsze są trudne...

banner-3.png

Opublikowano

ekhem temat o moderngame.ga a zrobiliscie serwer pod inna nazwa i na innej stronie fajna autopromocja

ps. nie przychodzi link aktywacyjny

1390144171-U592769.png

Opublikowano

ekhem temat o moderngame.ga a zrobiliscie serwer pod inna nazwa i na innej stronie fajna autopromocja

ps. nie przychodzi link aktywacyjny

Już nie potrzeba potwierdzać można wchodzić bez potwierdzenia e-mail

banner-3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...