Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Odmowa dostępu, brak uprawnień - msvcr100_clr0400.dll

Shareel

Pytanie

Opublikowano

Witam. Kiedy chcę podmienić plik msvcr100_clr0400.dll w folderze SysWOW64 nie mogę tego zrobić - wyskakuje mi odmowa dostępu, i że nie mam wystarczających uprawnień. Dziwnym trafem, wszystkie inne pliki .dll mogę zamieniać. Problem dotyczy Windowsa 10, 64 bit. Konto, z którego próbuję zamienić ten plik jest oczywiście Administratorem.

Z góry dziękuję za pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A no dlatego, że jest to prawdopodobna przyczyna problemu, który mam od dłuższego czasu - 0xc00007b. Pobrałem paczki z dll, które trzeba było wrzucić do system32 i syswow64, i tylko tego dll nie mogłem podmienić. 

Opublikowano

To jest bodajże .dll od pakietu Visual C++ 2010. Znajdź w panelu > odinstaluj > restart > powinno zniknąć > jak chcesz zainstalować ponownie to pobierasz ze strony m$ > instalujesz, bez kombinowania.

Opublikowano

1) odpalić jakieś distro linux w trybie live, zamontować partycje z win i po prostu zamienić pliki

2) unlocker, być może da radę

Opublikowano

W ogóle po co chcesz je podmienić?

Systemowe pliki mają uprawnienia takie a nie inne nie bez powodu, więc tak jak pisze kolega wyżej - lepiej podaruj sobie żeby potem nie było płaczu, że system wariuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...