Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Asune2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko na pewno nie było, przeczytaj posty wyżej.

Spodziewamy się ok. 1000 ludzi stałe, na Facebooku jest 1100 like i tam jest największe zainteresowanie :)

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa i za słowa krytyki, będziemy mieli nauczkę na przyszłość :)

09071535498836998897.png

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Występuje eq exp ? 

Mając np 150 lvl dropne rzeczy z metina 90 lvl ?

Opublikowano

Występuje eq exp ? 

Mając np 150 lvl dropne rzeczy z metina 90 lvl ?

Tak jest całe EQ do EXP, myślę że jeszcze tak :) na 150 będzie drop, później już gorzej :)

09071535498836998897.png

Opublikowano

Prezentacja co prawda treściwa ale odpycha mnie, że jesteście kolejnymi twórcami którzy nie potrzebnie obiecują kokosów. Na samym początku prezentacji mozna wyczytać "zawiera wiele nowych, autorskich technologii" a po przejechaniu całej prezentacji człowiek zastanawia się co tu jest nowego. Dla jasności nie czepiam się braku innowacji ! Mam na tyle rozumu, że zdaje sobie sprawę, że ta gra już jest mega stara i ciężko o coś nowego tym bardziej, że tych zmian już trochę weszło. Dlatego też gracz który ma choć trochę oleju w głowie rozumie taką sytuacje i nie wiem czemu posuwacie się do oszukiwania.. Taką metodą tylko zniechęcacie część ludzi do waszego projektu. Jeśli się mylę to proszę napiszcie mi chociaż 2/3 rzeczy które są autorskie co nie powinno być problemem skoro napisaliście "WIELE nowych..."

Także mnie na dzień dzisiejszy nie przekonujecie ponieważ z samej prezentacji mam niepewność co do waszej wiarygodności. Życzę powodzenia :)

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

02722825d2dd6ccd1ed301890f478f40.png

xD

Te chuje zablokowali mnie na swoim fp gdy negowałem ich posty że mają autorskie sety na serwerze wrzucając EQ Necromanty czy jakoś tak xD

Jeszcze ten c*****y interfejs który wygląda jak paw po sylwestrze, propsik.

Opublikowano

Prezentacja co prawda treściwa ale odpycha mnie, że jesteście kolejnymi twórcami którzy nie potrzebnie obiecują kokosów. Na samym początku prezentacji mozna wyczytać "zawiera wiele nowych, autorskich technologii" a po przejechaniu całej prezentacji człowiek zastanawia się co tu jest nowego. Dla jasności nie czepiam się braku innowacji ! Mam na tyle rozumu, że zdaje sobie sprawę, że ta gra już jest mega stara i ciężko o coś nowego tym bardziej, że tych zmian już trochę weszło. Dlatego też gracz który ma choć trochę oleju w głowie rozumie taką sytuacje i nie wiem czemu posuwacie się do oszukiwania.. Taką metodą tylko zniechęcacie część ludzi do waszego projektu. Jeśli się mylę to proszę napiszcie mi chociaż 2/3 rzeczy które są autorskie co nie powinno być problemem skoro napisaliście "WIELE nowych..."

Także mnie na dzień dzisiejszy nie przekonujecie ponieważ z samej prezentacji mam niepewność co do waszej wiarygodności. Życzę powodzenia :)

Technologia nie świadczy tylko o "systemach" tylko o całej rozgrywce, rozpisując wszystko nie potrzeba serwera... Jeżeli gracz wszystkiego może dowiedzieć się z prezentacji. To jest jedynie cząstka :) Resztę trzeba samemu odkryć oraz zobaczyć i przekonać się.

02722825d2dd6ccd1ed301890f478f40.png

xD

Te chuje zablokowali mnie na swoim fp gdy negowałem ich posty że mają autorskie sety na serwerze wrzucając EQ Necromanty czy jakoś tak xD

Jeszcze ten c*****y interfejs który wygląda jak paw po sylwestrze, propsik.

:yay: Chyba pominę tutaj komentarz bo jest zbędny, jedyne co mogę powiedzieć to dzięki za jakże "dorosłą" i wyczerpującą opinię :) z Pozdrowieniami :)

09071535498836998897.png

Opublikowano

Mam takie pytanie będzie dobry kontakt z administracja czy będzie tylko na forum ?

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Mam takie pytanie będzie dobry kontakt z administracja czy będzie tylko na forum ?

Przeważnie to się okazuje w grze jak to wygląda. Większość obiecuje i słowa nie dotrzymuje.

Opublikowano

Jesteśmy na Forum, Fanpage oraz TS3 jak i również na Supporc'ie. 

Team przeszedł "lekkie" modyfikacje, więc myślę iż o zgranie nie trzeba się bać tym bardziej że do teraz od ponad 2 miesięcy jesteśmy ciągle na 3 zmiany na fanpage i staramy się odpisywać każdemu o każdej porze :) 

Co potwierdzą oczywiście nasi fejsbukowi koledzy, z którymi niejednokrotnie toczyliśmy zawzięte boje o 4:00 w nocy :)

09071535498836998897.png

Opublikowano

To wszystko na pewno nie było, przeczytaj posty wyżej.

Spodziewamy się ok. 1000 ludzi stałe, na Facebooku jest 1100 like i tam jest największe zainteresowanie :)

Dziękujemy wszystkim za miłe słowa i za słowa krytyki, będziemy mieli nauczkę na przyszłość :)

hahaha nie było dobre

co może skrzydeł nie było?

Opublikowano

Jak wygląda sytuacja z expowiskami i dungami, nic nie ma na ten temat?

Jak wygląda sytuacja z eq exp, skąd się zdobywa - jeżeli jest, da się ulepszać, etc? 

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

"Technologia nie świadczy tylko o "systemach" tylko o całej rozgrywce, rozpisując wszystko nie potrzeba serwera... Jeżeli gracz wszystkiego może dowiedzieć się z prezentacji. To jest jedynie cząstka :) Resztę trzeba samemu odkryć oraz zobaczyć i przekonać się." 

Czy ja gdziekolwiek nawiązałem do tego, że technologie to tylko systemy ? Dla mnie nie ma znaczenia w jakim kontekście będą te technologie. Po prostu wyczuwam kolejny raz obiecanki cacanki które od ostatnich lat są najwidoczniej w modzie.. Tyczy się to przy okazji sprawy z reklamą. W wększości przypadków w prezentacji twórcy piszą o nowościach, autorstwach oraz przyszłej wielkiej reklamie która zawsze o dziwo jest w trakcie załatwiania a praktyce za przeproszeniem gówno z tego wychodzi. Dlatego zaznaczyłem, że nie rozumiem czemu jest taka mania na mącenie ludziom w głowach zamiast napisać prawdę która nie jest niczym wstydliwym bo jak już wspomniałem każdy "inteligenty" człowiek rozumie, że gra jest stara i przy dotychczasowych zmianach jakie miały miejsce ciężko o jakiekolwiek nowości. Jednak ty dalej próbujesz bronić kłamstwo kłamstwem pisząc, że trzeba samemu odkryć zaistniałe innowację i nie wszystko można dowiedzieć się z prezentacji. W takim razie czemu używasz słowa "resztę" "nie wszystko" skoro w prezentacji nie ma ani jednej informacji o jakiejkolwiek nowości. Po drugie.. prezentację tworzy się w głównej mierze po to by przekonać graczy do swojego projektu więc skoro ktoś ma do zaoferowania innowacje a nawet wiele innowacji jak trzeba być głupim człowiekiem by tego nie zaprezentować xD ? Przecież innowacja to jedna z najbardziej pożądanych aspektów przez przyszłych graczy z racji  jej nieosiągalności. Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem próby zatuszowania kłamstwa jak i pełen podziwu, że można być aż w takim stopniu ograniczony umysłowo. Także ja już Tobie podziękuje, tak jak z początku zniesmaczyłem się do projektu tak teraz jestem pewien, że nie zawitam. Na tym chciałbym zakończyć naszą konwersację a żeby nie być nie miły życzę powodzenia :)

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

qpg7DuX.jpg

Nie widzę tutaj nic takiego, nowy silnik graficzny ? Co najwyżej mod graficzny enb.

Teraz jak wygląda według mojej oceny serwer?

Wydaje mi się, że to było tak:

1) Przeglądamy fora metinowe.

2) O to jest dobre można to dodać.

3) Efekt Asune2.

Przerost formy nad treścią ot takie moje mniemanie, luźne dywagacje na ten temat.

Skupiliście się na tym żeby mieć dużo wszystkiego bez większego zarysu w jaką stronę iść.

Nic swoje zdanie wyraziłem co by nie było jednak życzę powodzenia na starcie.

Opublikowano

Prezentacja jest wyjątkowo nieczytelna i nie przykuwa uwagi na długo.
Nie zachęciło mnie nic do gry na serwerze, ponadto wrzucacie prezentację 5 dni przed startem.
Powodzenia z serwerem, nie zawitam.

Opublikowano

Serwer wygląda obiecująco, ale prezentacja odpycha, niestety. Ktoś to totalnie skopał. Mam pewne "podejrzenia" co do składu Administracji i czekam na potwierdzenie bądź zaprzeczenie na PW.

Jak z reklamą? Bo na forum pustki, a to niedobrze..

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

1) Przeglądamy fora metinowe.

2) O to jest dobre można to dodać.

3) Efekt Asune2.

Przerost formy nad treścią ot takie moje mniemanie, luźne dywagacje na ten temat.

Skupiliście się na tym żeby mieć dużo wszystkiego bez większego zarysu w jaką stronę iść.

Nic swoje zdanie wyraziłem co by nie było jednak życzę powodzenia na starcie.

Zapraszamy więc na serwer i przekonanie się na własnej skórze. A co do nowości napiszę jeszcze raz, wiadomo że większość rzeczy nie może być nowa- np. taki teleport, nie da się stworzyć czegoś innego/lepszego. My skupiliśmy aby nowe było to, co da się zmienić i stworzyć od nowa, min. całe sety biżuterii są robione przez nas i nigdzie indziej ich nie było, tak samo większość setów broni jak i mapy które robimy sami. System Stattrak jest naszego autorstwa więc jest tylko na naszym serwerze, nikt inny go nie ma. System dropu i expa który nie jest opisany także jest stworzony przez nas po to, aby nie był to serwer ani Easy ani Medium tylko tak jak piszemy od początku- coś nowego. Większość systemów jest też zmodernizowana- w większym lub znacznym stopniu. 

Także widać, że troche tych nowości jest i nieprzespane nocki wcale nie były po to aby "przeglądać fora metinowe". Dziękujemy jednak za spostrzeżenie i życzymy powodzenia w życiu :)!

Wreszcie ładne sztyleciki a nie jakieś igiełki :D jak będzie reklama przed startem serwera to wbijam :)

Dziękujemy uprzejmie! Reklama idzie pełną parą.

Prezentacja jest wyjątkowo nieczytelna i nie przykuwa uwagi na długo.

Nie zachęciło mnie nic do gry na serwerze, ponadto wrzucacie prezentację 5 dni przed startem.

Powodzenia z serwerem, nie zawitam.

Są gusta i guściki. Tak jak to mówi admin, gust jak dupa, każdy ma swoją :)

Prezentacja wrzucona wystarczająco, nie opieramy się wyłącznie na mpc, na innych kanałach reklamy działanią trwają już kilka tygodni, na facebooku natomiast prawie 2 miesiące :)

Dziękujemy i życzymy przyjemnych poszukiwań.

Serwer wygląda obiecująco, ale prezentacja odpycha, niestety. Ktoś to totalnie skopał. Mam pewne "podejrzenia" co do składu Administracji i czekam na potwierdzenie bądź zaprzeczenie na PW.

Jak z reklamą? Bo na forum pustki, a to niedobrze..

Witaj! Dziękujemy za uwagę dot. prezentacji. Postawiliśmy na żywą kolorystykę oraz prostotę. Taką mieliśmy wizję, jednak nie szata zdobi człowieka. Zapraszamy na serwer, abyś mógł przekonać się w grze czy warto :)

Podejrzenia proszę kierować najlepiej na facebooku na nasz fanpage, a jeżeli chcesz zachować anonimowość prosiłbym o kontakt na naszym forum z użytkownikiem "Wiśnia", tam rozwiejemy wszelkie obawy :)

Reklama idzie na yt od tygodnia, na facebooku 1100 like zasięg po 70k, na forum pustki ponieważ nie samym mpc metin żyje, nie przywiązujemy całej uwagi do niego :) Pozdrawiam i życzę miłej nocy :)

!update

Z góry przepraszam za wszelkie literówki bądź błędy :)

09071535498836998897.png

Opublikowano
Jak wygląda sytuacja z expowiskami i dungami (jaki progi lvl) nic nie ma na ten temat?

Jak wygląda sytuacja z eq exp, skąd się zdobywa (tak samo jak wyżej, można jakieś progi lvl ulepszania tego eq) - jeżeli jest, etc? 

Na serwer można jeszcze wejść, sprawdzić co i jak, jakaś open beta? 

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Jak wygląda sytuacja z expowiskami i dungami (jaki progi lvl) nic nie ma na ten temat?
Jak wygląda sytuacja z eq exp, skąd się zdobywa (tak samo jak wyżej, można jakieś progi lvl ulepszania tego eq) - jeżeli jest, etc? 
Na serwer można jeszcze wejść, sprawdzić co i jak, jakaś open beta? 

Nowe autorskie expowiska są widoczne na prezentacji, są to także lokacje do misji. Dungeony także posiadają nowe autoreskie jak i stare mapy. Progi są od najmniejszych lvl do największych w równych odstępach. 

Podstawowe rzeczy z dropu a dodatkowe typu wierzchowce w IS. Nie ma progów, są na stałe lvl. 

Dzisiaj niestety juz została zamknięta beta :( do 7 stycznia możesz oglądać na yt jedynie co ludzie nagrali/ nagrywają :) Pozdrawiam 

09071535498836998897.png

Opublikowano

@Wiśniowy

Ale przecież stattrack system miał już niedawno jakiś serwer a i można go nabyć za 10 euro, 

DydIBVi.jpg

Ale nasz stattrak jest jako jedyny zrobiony, a nie kupiony.

Po zabiciu 50 osób dostajemy bonus w postaci +3% na ludzi oraz +500pż, maksymalnie możemy osiągnąć +35% na ludzi oraz +10000pż :) I dodaje się go do broni, a nie kostiumów

A tego raczej nikt inny nie posiada na serwerze, bynajmniej ja tego nie spotkałem.

Samo zliczanie nie jest żadnym wyczynem - oczywiście, ale już jeżeli dodaje bonusy to inna sprawa :)

09071535498836998897.png

Opublikowano

@Wiśniowy

Ale przecież stattrack system miał już niedawno jakiś serwer a i można go nabyć za 10 euro, 

DydIBVi.jpg

Po zabiciu 50 osób dostajemy bonus w postaci +3% na ludzi oraz +500pż, maksymalnie możemy osiągnąć +35% na ludzi oraz +10000pż :) I dodaje się go do broni, a nie kostiumów

A tego raczej nikt inny nie posiada na serwerze, bynajmniej ja tego nie spotkałem.

Samo zliczanie nie jest żadnym wyczynem - oczywiście, ale już jeżeli dodaje bonusy to inna sprawa :)

To tak jak byś napisał że ranga teraz na serwerze to także inna sprawa bo na 60% serwerach ranga od danej rangi już coś daje.

To działa na tej samej zasadzie.. Czym tu się szczycić?  o.O 

Ps. Co z bronią jak dodam na lvlu 130 i ulepszę na następną? Zostaje czy resetuje?

Zajebisty.

Opublikowano

@Wiśniowy

DydIBVi.jpg

To tak jak byś napisał że ranga teraz na serwerze to także inna sprawa bo na 60% serwerach ranga od danej rangi już coś daje.

To działa na tej samej zasadzie.. Czym tu się szczycić?  o.O 

Ps. Co z bronią jak dodam na lvlu 130 i ulepszę na następną? Zostaje czy resetuje?

Tylko rangi ktoś napisał i inni to powielają. Bonusy do stattraka napisaliśmy my i tylko my to mamy. Ot różnica :) 

ps. Zostaje

Tymczasem coś na facebookowiczów :) 

https://www.facebook.com/asunemt2/photos/a.571072836424923.1073741828.566456006886606/592552094276997/?type=3&theater

09071535498836998897.png

Opublikowano

Nie wiem ile zapłaciliście za prezentacje i który czubek wam to wcisnął, ale wygląda to jakby ktoś ją zrobił w paincie i z pewnością przepłaciliście :D

Wykonanie prezentacji strasznie zniechęca do jej czytania, myślę, że warto byłoby wymienić grafiki na inne.

Co do serwera - zapowiada się dobrze, choć strasznie przypomina mi serwer Evenor 2, którego administracja także szczyciła się systemem stattrack.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...