Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać? - opinie użytkowników forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem teraz na mpc wiele postów na temat najlepszego hostingu pod serwer i nie wiem którą ofertę wybrać. Dużo osób poleca TitanAxe.com lub enderchest.pl. Który z nich lepszy? A może jakaś inna serwerownia? Z tego co wyczytałem to każda z tych serwerowni oferuje gotowy itemshop. Ten hajs z is'a leci tak jakby na konto serwerowni i potem się podaje swojego pp lub nr konta i oni przelewają czy to tylko wirtualna gotówka, za którą mogę tylko przedłużać serwer? 

Opublikowano

Polecam, "MCPROHOSTING". A jeżeli chodzi o sklep, to użyj BuyCrafta. Darmowa licencja pozwala na zarabianie do 250 dolarów/mies.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Z tych dwóch to dla mnie najlepszy jest enderchest.pl łatwy w obsłudze jest możliwość utworzenia swojego sklepu w łatwy sposób :)

Oraz jest dostępność do MSQL a co najważniejsze jest bardzo tanio ;) 

[Wersja]>>>>1.7.X-1.8 <<< Survival + Frakcje >>>> DEVERON.ENCH.PL  <<<< Zapraszamy !!

Opublikowano

Nikt z serwerowni nie przeleje ci nigdzie tych pieniędzy co twój serwer zarobi. Te środki będziesz mógł wykorzystać tylko u nich. Jeżeli chodzi o sklep bardzo polecam http://sklep-minecraft.pl/ tam możesz utworzyć w łatwy sposób swój sklep lecz do tego potrzebujesz dostawcy usługi SMS Premium oraz PSC tutaj polecam http://microsms.pl/. Co do hostingu bardzo jestem zadowolony z oferty pukawki.pl

Opublikowano

Korzystałem z sklep-minecraft.pl sklep w porządku i prosty w obsłudze. 
Jeśli chodzi o hosting jeśli nie planujesz serwera 1000+ slotów, a tak przyzwoicie 40-70 graczy to polecam tani i dobry: Pukawka.pl 
Hosting tani, a im dłużej jesteś ich klientem, tym więcej zniżek dostajesz, a czasami trafi się bonus w postaci serwera xx slotów na miesiąc :)

Jeśli chodzi o sklep można znaleźć kilka skryptów i je przerobić na swojej stronie, lecz jest z tym trochę zabawy. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiście nie wiem jak wygląda z wypłacaniem pieniędzy, lecz poszedł bym w stronę TitanAxe ze względu na dobre ceny i pomocny support.

Opublikowano

Najlepszym wyborem jest Titanaxe, dlaczego?

- Darmowa strona www

- Domena .pl (rok) za 19zł, na enderchescie jest ok. 69zł

- Support odpowiada w ciągu 10 minut

- Hosting cały czas jest aktualizowany 

- Możesz edytować pliki poprzez panel

TitanAXE jest najlepszym hostingiem na tą chwile :>

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

W sumie to mogę polecić dwa hostingi, "enderchest" sprawdzony, dobre maszyny, jeśli masz pliki zoptymalizowane fajnie to Luzik serwer będzie bez lagów w zależności od ramu też ;) a teraz poznałem ten hosting "TitanAxe" całkiem fajny hosting, prosty panel, szybki support, stabilne maszyny, strona www wraz z is dla ludzi którzy nie potrafią pisać w php, html itp ;) więc na obecną chwilę polecam oby dwa hostingi ;)

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Powiem tak ziomal polecam ci TitanAXE.com 

- Domena na rok za 19zl ;0

- Chyba najtańsze maszyny na rynku hostingów i o dziwo najbardziej wydajniejsze 

- support odpowiada jak piorun 

- ciągła aktualizacja hostingu

• 1 rok później...
Opublikowano

Firehost to pewniak. Jakiekolwiek inne usługi całkowicie odradzam. Działajcie wyłącznie na serwerach, które mają sensowny uptime.
To naprawdę bardzo istotne.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jaki hosting wybrać? - opinie użytkowników forum
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja polecam CraftHost, miałem tam serwer na Emerald i się nic nie zacinało ściągnąłem plugin: "Worldborder" (Spigot) i zmniejszyłem granice mapy. Kolejną komendą wygenerowałem mapę, aby potem się tylko wczytywała, Nadal niebyło lagów.

Bardzo serdecznie polecam ten hosting dla mniejszych serwerów, a udźwignie jakieś maksymalnie 90 osób!

Link:

http://crafthost.pl/index.php?id=155859

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...