Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o usunięcie tematu.

Nowy temat dostępny tutaj.

1qgVVZ9.png

Jak dostać się na serwer?

Musisz napisać do mnie wiadomość, która będzie zawierać:

- twój wiek

- twój nick w Minecraft

- informację, czy posiadasz konto Premium

- powód, dla którego chcesz zagrać na serwerze

- odpowiedź na pytanie: "Czy grał(eś/aś) wcześniej na serwerze tego typu?"

Wiadomości możesz podsyłać na:

- PW (niezalecane)

- Discord (dphz#9803) (zalecane)

Po jakimś czasie otrzymasz z potwierdzeniem o dodaniu do listy.

Serwer dość ciekawy w opisie.

Uboga prezentacja z małą ilością grafik nie przyciągnie zbyt wielu osób. Poza tym zastosowanie tak jaskrawego koloru, który zlewa się z resztą tekstu nie jest dobrym pomysłem. Proponuję Ci zastosować 3 kolory, które będą przypisane do poszczególnych rzeczy (najlepiej by były mniej nasycone, żeby nie razić w oczy)

@2up

Kolorki poprawiłem. Chciałem, żeby pasowały do screenów, no ale niech będzie :) Zaraz się pewnie ktoś przyczepi, że są zbyt blade. No cóż, tak już jest ;)

Co do prezentacji - serwer jest skierowany głównie do osób, które grały w Minecrafta Alphę i wiedzą, o co tam chodzi, więc nie widziałem sensu rozpisywania się w prezentacji.

@up

Ciiii za drzewami nikt nie zauważy...

Dobra, tak na serio - spawn miał nawiązywać wyglądem do domków z Minecrafta Indev, ale niestety to nie wyszło :P

Zależało mi na tym, żeby zrobić to wszystko w takim starym, bardzo prostym stylu, a z drugiej strony nie chciało mi się robić niczego skomplikowanego. Takie cofnięcie się do roku 2010 :)

2 lata temu grałem na pewnym serwerze, gdzie nie było spawna ani żadnych pluginów, po prostu czysty Survival. Świetnie się bawiłem, tylko cheaterzy wszystko rozwalali ;d

@topic

Wydajność serwera została znacznie poprawiona - usunąłem niepotrzebne zabezpieczenie przed MobESP (powodowało ogromne spadki wydajności, nawet do 14 TPS!)

@2up

Screenshoty przecież są, nigdy nie grałeś na czystym survivalu? xD

Co do grafiki - logo serwera ma celowo postrzępione krawędzie (żeby pasowało do pikseli na teksturze kamienia).

Prezentacja jest uboga, ale co ja mam napisać o survivalu sprzed 6 lat ;-;

@up

Serwer jest banalny - z tym się zgodzę, taki był od początku mój cel.

Serwer jest nudny - nie prawda, gram już tydzień z jakimś typkiem, kolegą i serwer nam się ani trochę nie znudził. Niektórzy gracze poszukują takich serwerów jak mój i zrobiłem go specjalnie dla nich, żeby mogli cofnąć się do 2010 roku i poczuć ten klimat :)

Graczy nie ma - z tym się zgodzę, serwer jest słabo zareklamowany i przeznaczony tylko dla konkretnej i dość małej grupy odbiorców.

Wiele osób narzeka, jaki ten nowy Minecraft jest zły i nie da się na tym grać, a jak przyjdzie co do czego i powstanie powiedzmy taki serwer jak mój, to nikt na tym nie gra :l

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Serwer słabo wykonany mimo fajnego pomysłu, graczy aktualnie (18:45 więc można powiedzieć takie godziny szczytu), dodatkowo w sobotę i na dodatek dni otwarte- wejście bez WhiteListy, mimo tego na serwerze siedzi jedna osoba- moderator. Tabliczki na spawnie mają tam dwa czy trzy błędy składniowe które rzucają się w oczy. Jeżeli serwer się rozwinie chętnie zajrzę ponownie, na tą chwilę stanowcze nie.

#Edit

Słabo wizualnie, zero estetyki, spawn beznadziejnie zrobiony, tabliczki pisane jakby przez 10 latka.
Nie trzeba być piekarzem aby chleb oceniać C:

2e102b5f9b77b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [1.10   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...