Variance Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Siema wczoraj wziąłem na abonament nowy telefon w taryfie smart plan lte 55zł na miesiąc miałem mieć sms/rozmowy/2gb neta za darmo i tu pojawia się ze tak powiem łagodnie k***a mać problem telefon uruchomiłem pobrałem 3 aplikacje po 60 mb wszedłem kilka razy na fb (powyłączałem wszystko inne co łączy się z netem ) licznik danych na telefonie wskazuje 340MB a tu k***a co przyszedł mi przed chwila sms że wykorzystałem 80% pakietu internetu w orange 1GB po pierwsze miało być 2GB a po drugie wykorzystalem max 400MB a 80% z 1000 to k***a raczej nie 400 o co tu biega? Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Nie umiesz liczyć. Dane system operatora podaje jakie tobie UDOSTĘPNIŁ a nie liczy danych jakie wysłałeś . Suma obydwu jest ilością dostępnego limitu. To co że pobrałeś parę aplikacji i znasz jej rozmiary kiedy aplikacja pobiera swoje dane dodatkowo , np FB prawie 2-3x więcej niż instalka i potrafi zająć 150-300 Mb , dodając synchronizację można spokojnie zużyć 1 -2 Gb w jeden dzień. Problemy z pakietem to sobie załatwiaj z operatorem a nie kurwuj na forum bezsensownie. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
cola! Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Kolega wyzej wyjasnij. Ja dodam od siebie ze sam sue udupiles bo zamiast wziac play lub plus to wziales najgorsza mozliwa siec. Odnośnik do komentarza
MrSanten Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Po pierwsze chyba "80% z 1024". Ale nie to jest ważne. To jak twój telefon liczy i wyświetla zużyty transfer może się różnić z sposobem jego liczenia przez operatora. Jeżeli chodzi zaś o to że dostałeś informacje że masz ograniczenie do 1GB a nie, tak jak kupiłeś, 2GB to powinieneś sprawdzić umowę i odwołać się do operatora. (')(.)(;) Odnośnik do komentarza
PaTrOL *DG* Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kolega wyzej wyjasnij. Ja dodam od siebie ze sam sue udupiles bo zamiast wziac play lub plus to wziales najgorsza mozliwa siec. ??? orange > plus plus to jest k***a najgorsze gówno gościu jakie może być, wciskają takie gówna za grube pieniądze, za głupią xperie E która jest warta 200 zł na allegro k***a płaciłem przez 4 lata po 50 zł abonament XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD to jest dopiero przegryw życia.. Reasumując play ma najlepsze oferty i szanuje ich, w plusie starter 5gb internet za 20 zł a w playu starter 100gb za 20 zł ))) @ top to ze pobrales aplikacje po 60MB to nie znaczy, że 60MB Ci z transferu zabrało, też na początku myslalem tak samo jak Ty. https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0 xD TOP1 FIGHTER MPC https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png Odnośnik do komentarza
Variance Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Pobralem apke od orange moj orange licznik zuzytych mb wskazuje na 400 Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
The Naid Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 A ja jestem w Orange, płacę może 15zł miesięcznie i mam 16Gb pakietu za darmo. Powodzenia z abonentami chłopaki, dalej się uwiązujcie na 2 lata. Odnośnik do komentarza
Variance Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @The Naid nie każdego stać na kupno telefonu za 2,5k za gotówkę ps ja mam darmowe smsy i rozmowy do wszystkich Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
carbonx Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Po pierwsze to jezeli masz jakieś wątpliwości to najlepiej skontaktuj się z operatorem, na forum mogą Ci co najwyżej wskazać problem ale i tak skończy się to kontaktem z operatorem. Po drugie jeżeli ktoś nie zna założen abonamentu to niech się nie wypowiada bo tak jak już @up napisał nie każdy chce nagle wyrzucić 2 k na telefon no chyba że chce się nokie za 40 zł z allegro to wtedy śmiało można wziąć na kartę. Nie będę już powtarzał tego co mówili na górze, więc tak jak mówię najlepiej zadzwoń i się po prostu zapytaj i tyle, może uda Ci się trafić na kogoś kto ci wszystko wytłumaczy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.