Skocz do zawartości

Orange internet wtf?

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wczoraj wziąłem na abonament nowy telefon w taryfie smart plan lte 55zł na miesiąc miałem mieć sms/rozmowy/2gb neta za darmo i tu pojawia się ze tak powiem łagodnie k***a mać problem 

telefon uruchomiłem pobrałem 3 aplikacje po 60 mb  wszedłem kilka razy na fb (powyłączałem wszystko inne co łączy się z netem ) licznik danych na telefonie wskazuje 340MB a tu k***a co przyszedł mi przed chwila sms że wykorzystałem 80% pakietu internetu w orange 1GB po pierwsze miało być 2GB a po drugie wykorzystalem max 400MB a 80% z 1000 to k***a raczej nie 400 o co tu biega?

Nie umiesz liczyć. Dane system operatora podaje jakie tobie UDOSTĘPNIŁ a nie liczy danych jakie wysłałeś . Suma obydwu jest ilością dostępnego limitu. 

To co że pobrałeś parę aplikacji i znasz jej rozmiary kiedy aplikacja pobiera swoje dane dodatkowo , np FB prawie 2-3x więcej niż instalka i potrafi zająć 150-300 Mb , dodając synchronizację można spokojnie zużyć 1 -2 Gb w jeden dzień. 

Problemy z pakietem to sobie załatwiaj z operatorem a nie kurwuj na forum bezsensownie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Po pierwsze chyba "80% z 1024". Ale nie to jest ważne. To jak twój telefon liczy i wyświetla zużyty transfer może się różnić z sposobem jego liczenia przez operatora. Jeżeli chodzi zaś o to że dostałeś informacje że masz ograniczenie do 1GB a nie, tak jak kupiłeś, 2GB to powinieneś sprawdzić umowę i odwołać się do operatora.

(')(.)(;)

Kolega wyzej wyjasnij. Ja dodam od siebie ze sam sue udupiles bo zamiast wziac play lub plus to wziales najgorsza mozliwa siec.

???

orange > plus

plus to jest k***a najgorsze gówno gościu jakie może być, wciskają takie gówna za grube pieniądze, za głupią xperie E która jest warta 200 zł na allegro k***a płaciłem przez 4 lata po 50 zł abonament XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

to jest dopiero przegryw życia..

Reasumując play ma najlepsze oferty i szanuje ich, w plusie starter 5gb internet za 20 zł a w playu starter 100gb za 20 zł :))))

@ top

to ze pobrales aplikacje po 60MB to nie znaczy, że 60MB Ci z transferu zabrało, też na początku myslalem tak samo jak Ty.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Po pierwsze to jezeli masz jakieś wątpliwości to najlepiej skontaktuj się z operatorem, na forum mogą Ci co najwyżej wskazać problem ale i tak skończy się to kontaktem z operatorem. Po drugie jeżeli ktoś nie zna założen abonamentu to niech się nie wypowiada bo tak jak już @up napisał nie każdy chce nagle wyrzucić 2 k na telefon no chyba że chce się nokie za 40 zł z allegro to wtedy śmiało można wziąć na kartę. Nie będę już powtarzał tego co mówili na górze, więc tak jak mówię najlepiej zadzwoń i się po prostu zapytaj i tyle, może uda Ci się trafić na kogoś kto ci wszystko wytłumaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Orange internet wtf?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...