Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia skillowanie

Kacapek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prosił bym o porady jak najefektywniej skillować. Mam pallka ze skillami 62/54. Skilluje na slime. Głównie chodzi mi o to co ile musi wejść hit w slima/we mnie. Z hitami w slima nie ma problemów ale we mnie rzadko się przebijają. CHyba mam za dobre eq.

reklama

Opublikowano

W Tibii wyróżniamy kilka ataków zarówno fizycznych jak i magicznych. Nas interesują:

• "Chmurki" - cios został zblokowany przez tarczę; nazywany również "poof"
  • "Żółte Promienie" - cios został zablokowany przez zbroję
  • "Czerwone promienie" - cios nie został przyjęty na tarczę ani na zbroję; trafiona osoba/potwór krwawi. Ten atak nazywamy "Blood Hit".

Dodatkowo należy pamiętać, że jeden rodzaj ataku możemy używać raz na dwie sekundy. To oznacza 30 uderzeń na minutę. Jeszcze jeden ważny szczegół: w trakcie walki nasza tarcza jest w stanie blokować dwóch przeciwników naraz. W przypadku większej ilości przeciwników, obrażenia zadane przez nich idą na zbroję.

Cytat z Tibia-wiki.net

Nic się nie zmieniło.

CHyba mam za dobre eq.

Zdejmij coś, tylko nie tarczę.

Opublikowano

Ale przy skillowaniu dista ważne są hity, które wchodzą we mnie czy tylko te, które ja zadaje?

reklama

Opublikowano

Żeby rósł distance musisz coś zadawać w określonych odstępach czasu, a żeby shielding musisz coś blokować co jakiś czas.

Opublikowano

Dobrze pamiętam że moby też tak jak by skillują i coraz mocniej biją?

@Edit

Tak w ogóle to znacie jakieś fajne miejsca do skillowania na slime? tak żeby nie kręciło się od cholery ludzi.

reklama

Opublikowano

Tak, Slime po paru godzinach zaczyna mocniej bić. Nie nazwałbym tego skillowaniem :v

Tak w ogóle to znacie jakieś fajne miejsca do skillowania na slime? tak żeby nie kręciło się od cholery ludzi.
Jutro Ci wyślę parę miejscówek jak wejdę na pc ;)

Opublikowano

To jak, ogarnia ktoś jakieś fajne miejscówki?

Sorki, zapomniałem :v

Pod Carlin są 2 Slimy:

25qNvDV.png

ZM0mbnA.png

Na południe od Amazon Campa jest jeden:

xkoDf0H.png

o5VCZM3.png

Opublikowano

Takie jeszcze jedno pytanie. Macie jakieś takie fajne miejsce w rejonie thais do skillowania na MC? 

reklama

Opublikowano

Na południe od waspów ( tych na południe od thais ) masz "świątynie" dokładnie to schody w dół, npc i strefe bez pvp :> Zazwyczaj kręcą się tam boty na poziomie 20 lvl'a, ale nikt poza tym :). Na prawo od npc są schody a na dole 3-4 niedźwiedzie dzięki czemu będzie jedzonko :)

Opublikowano

Takie jeszcze jedno pytanie. Macie jakieś takie fajne miejsce w rejonie thais do skillowania na MC? 

Kiedyś gdzieś tutaj skilowałem, jest pod drzewem dziura

XShABsP.png

są w razie czego trolle żeby shielding rósł :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...