Skocz do zawartości

Tibia skillowanie

Kacapek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, prosił bym o porady jak najefektywniej skillować. Mam pallka ze skillami 62/54. Skilluje na slime. Głównie chodzi mi o to co ile musi wejść hit w slima/we mnie. Z hitami w slima nie ma problemów ale we mnie rzadko się przebijają. CHyba mam za dobre eq.

reklama

W Tibii wyróżniamy kilka ataków zarówno fizycznych jak i magicznych. Nas interesują:

• "Chmurki" - cios został zblokowany przez tarczę; nazywany również "poof"
  • "Żółte Promienie" - cios został zablokowany przez zbroję
  • "Czerwone promienie" - cios nie został przyjęty na tarczę ani na zbroję; trafiona osoba/potwór krwawi. Ten atak nazywamy "Blood Hit".

Dodatkowo należy pamiętać, że jeden rodzaj ataku możemy używać raz na dwie sekundy. To oznacza 30 uderzeń na minutę. Jeszcze jeden ważny szczegół: w trakcie walki nasza tarcza jest w stanie blokować dwóch przeciwników naraz. W przypadku większej ilości przeciwników, obrażenia zadane przez nich idą na zbroję.

Cytat z Tibia-wiki.net

Nic się nie zmieniło.

CHyba mam za dobre eq.

Zdejmij coś, tylko nie tarczę.

Tak, Slime po paru godzinach zaczyna mocniej bić. Nie nazwałbym tego skillowaniem :v

Tak w ogóle to znacie jakieś fajne miejsca do skillowania na slime? tak żeby nie kręciło się od cholery ludzi.
Jutro Ci wyślę parę miejscówek jak wejdę na pc ;)

Na południe od waspów ( tych na południe od thais ) masz "świątynie" dokładnie to schody w dół, npc i strefe bez pvp :> Zazwyczaj kręcą się tam boty na poziomie 20 lvl'a, ale nikt poza tym :). Na prawo od npc są schody a na dole 3-4 niedźwiedzie dzięki czemu będzie jedzonko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Tibia skillowanie   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...