Skocz do zawartości

[17] Dow., 4-1-2-1-2(2), 65k

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.futhead.com/17/squads/3485401/

Zapomniałem odświeżyć przed napisaniem ;)

Żeby przesuwać napastnika na ŚPO, trzeba wiedzieć, jakie statystyki potrzebuje. A zawodnik, z którym Ty to zrobiłeś, ma 59 podań, więc trochę kiepskie rozwiązanie, nie uważasz? ŚPO potrzebuje dobrych strzałów, podań ocenionych powyżej 75, a nie na poziomie mocnej karty brązowej, oraz tempo powyżej 70. Ponadto 4-5* słabszej nogi i jeśli ktoś potrzebuje, to dobry drybling i 4-5* sztuczek. Niestety, ale Batshuayi na ŚPO się całkowicie nie nadaje przez brak podań.

Nie wspomnę już o Schneiderlin, który ma 77 siły, co nie jest wiele jak na ŚPD, bo tam powinno być ok. 80-82, ale jest w miarę grywalny.

@Adder.

Overall w tej fifie nie ma odzwierciedlenia w tej fife.

Batshuayi'em grałem przez ok. tydzień na ŚPO i grało mi się nim wyśmienicie, ustawiałem mu, żeby zostawał zawsze z przodu, lecz i tak od czasu do czasu się cofał, jeśli zrobiłem wystarczające zamieszanie na połowie przeciwnika to często było tak, że Michy przecinał linię podań i pomimo tego, że ma 27 defensywy odbierał piłkę, co do podań pomimo tego, że ma je tak "słabo" ocenione nie przeszkadzało mu to z wyprowadzaniem kontr, wykonywaniem tzw. "klepek" (a mój styl gry w głównej mierze polega na wchodzeniu w pole karne rywala za pomocą podań).

Aktualnie na ŚPO gram Benteke z SBC, on także nie ma dużego dryblingu, 4-5 * sztuczek, podań ocenionych powyżej 75 (mam na nim huntera) i w moim odczuciu jest na najlepszy ŚPO z PL (a testowałem ich wielu).

Co do Schneiderlin'a, gram nim do dzisiaj i nie zamieniłbym go na nikogo innego (chyba, że na Pogbe  ^^), idealnie przecina linie podań, przepycha się pomiędzy piłkarzami (nawet Lukaku przepycha), może nie jest najwyższy, ale mi on w zupełności wystarcza, bo i tak do każdego zagraniu górą z tyłu boiska dochodzi Bailly lub Smalling a Morgan cofa się na pozycję stopera. Próbowałem wielu ŚPD, ale żaden nie robi mi takiej różnicy jak właśnie Schnei :D

Pozdrawiam cieplutko :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [17] Dow., 4   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...