Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto wrócić do gry?

Sith Inqusitor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam! Mam do was parę pytań dotyczących Aiona.

1. Czy warto wracać? Czy liczba osób jest zadowalająca?

2. Po paru przegranych latach w gry z systemem walki nontarget będę zadowolony z combatu TAB Aiona? Wiem, że to nie jest pure klikanie 1 2 3 4 5 itd. tylko mamy weaving, pomijanie animacji itd. ale czy to zrekompensuje mi cudo jakim jest system combatu real-time? Poczuję się spełniony po ogarnięciu tych wszystkich mechanik Aiona i nie będzie mi brakowało nontargetu?

3. Czy gra jest newbie friendly? Chciałbym zacząć od początku, gdyż nie pamiętam pasów do starego konta.

4. Kompletne P2W czy da się jeszcze grać jakoś bez wydawania hajsu?

5. Czy pobierając grę przez Steama mam cały content tzn. patch 5.1 i czy wtedy serwery są na NA czy na EU?

6. Jeśli nie opłaca się grać polecicie jakąś grę rozwiniętą w podobnym stanie jak Aion? Jak wiemy, Aion jest bardzo rozwinięty i nie wymagam, aby gra była tak bardzo rozwinięta jak Aion, ale nadal. Chcę poznać wreszcie grę, która będzie w stanie przyciągnąć mnie na 2-3 lata dlatego potrzebuję jak najwięcej contentu, Aion byłby dobry, ale mam wątpliwości, które opisałem wyżej :D

Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Opublikowano

Odsyłam do:
http://www.mpcforum.pl/topic/1585343-aktualna-sytuacja-w-aion-online/#entry13414871
http://www.mpcforum.pl/topic/1585953-ilo%C5%9B%C4%87-graczy/#entry13399569

1. Nie warto. 
Gra zmierza w gorszym kierunku.

2. Kwestia dostosowania się, raczej problemu nie będzie.
3. Za lvlowanie dostajesz masę scrolli i potek, więc tutaj jest wszystko w miarę przyjazne.
Wszystko zamyka się po 65lvlu, gdzie wchodzisz na przedział lvlowy 66-75 i musisz już tylko i wyłącznie farmić tysiące mobków, masę instancji PvE dziennie + instancje PvP i arenki tygodniowo. 
W skrócie - pod względem gearu nie będziesz miał szans z żadną osobą na początku. Potem to już kwestia skilla, gdy statystyki postaci się w miarę wyrównają, albo lvle. 
Lvl to teraz podstawa, bo na serio daje przewagę.

4. Od 4.8 gra zmierza w gorszym kierunku. Po 5.0 już robią z tego typowe p2w, wykresy graczy są ujemne tzn sporo ludzi odeszło i nadal odchodzą. Po aktualizacji 5.3 dopiero ludzi odejdzie w ciul... Dlaczego? Bo 5.3 to aktualizacja typowo p2w. Więcej się rozpisywać nie będę, bo już o tym mówiłem.

5. Nie baw się przez steama, bo z nim jest masa problemów.
6. Aiona odrzucaj na starcie.
Póki co, to mogę Ci polecić czekanie na jakieś nowe mmo. 
Tytułów jest sporo dlatego najlepiej będzie, jak wpiszesz na youtube "top mmo 2017" i zobaczysz, co wyjdzie + reszty doszukasz na własną rękę.

Ja, jako 7 letni weteran Aiona, który miał kontakty z GM'ami i topowymi graczami, również będąc w topce przez kilka patchy, odradzam Aiona z całego serca na dzień dzisiejszy. Oczywiście globala.
Możesz poczekać na jakieś fajne prywatne serwery, albo już teraz możesz zacząć się bawić na najlepszym PvP serwerze do Aiona - NotAion.
Jednakże... jeśli nie znasz wcale gry to odradzam.

Zainteresuj się czymś innym.
Jeśli lubisz strzelanki taktyczne to polecam CI OverWatcha. 
Wiem, że to nie mmorpg, ale produkcja godna uwagi. Nie mogę się od tego odciąć teraz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...