Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] CreativeMetin2

FriQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

CreativeMetin2 nazwa mówi sama za siebie! Stawiamy na kreatywność i pomysły członków zespołu.

Projekt serwera pojawił się u nas już 1,5 roku temu. Mieliśmy tyle pomysłów i tyle nowatorskich rozwiązań 

aby nieco odświeżyć starego dobrego Metina, że dopiero teraz wyklarował się finalny efekt naszych poczynań.

Nasz serwer oferuje coś czego jeszcze nie było! Odświeżone mapy podstawowe, 

całkowicie nowe jeszcze pachnące świeżością mapy na wysokie poziomy, rajdy juz od 30 poziomu! i autorskich nowatorskich systemów!

Rozgrywka na serwerze została przemyślana i dokładnie rozplanowana na długie godziny urozmaiconej gry.

start.png

14.01.2017

typ_serwera.png

Hard

strona.png

CreativeMetin2.pl

forum.png

http://creativemetin2.pl/forum

wiki.png

Już wkrótce

fan_page.png

fb.com/CreativeMetin2Official/

informacje.png

Maksymalny poziom: 150

exp: 150%

drop:150%

yang:150%

Królestwa: 2 (Shinsoo i Jinno)

6/7 Bon: nie ma

start_eq.png

eqstart.png

Na początek rozgrywki otrzymujemy ekwipunek który zawiera:

- cały ekwipunek +4 ( z wyjątkiem zbroi która jest na +3),

-wbudowane buty wiatru

- pierwszy poziom konia z którego można bić.

handlarze.png

handlarka.pnghandlarz_bron.pnghandlarz_zbrojami.png

panel_boczny.png

panel_boczny.jpg

1. Mapa Teleportacji

2. Panel Systemu Aukcji

3.  Panel Bonusów

4. Magazyn

5. Blokada Doświadczenia( od 35 poziomu)

6. Usuwanie Polimorfi

7. Okno Zmiany Ekwipunku

8. Przywołanie Konia

9. Panel systemu Tworzenia

panel_dolny.png

panel_dolny.png

wyszukiwarka.png

Wyszukiwarka jest to autorski dodatek mający na celu ułatwienie szukania npc na odnowionych pierwszych miastach.

Okienko wyszukiwarki jest widoczne tylko gdy jesteśmy w pierwszym i drugim mieście (obok minimapy).

szukaj_npc.png

mapy.png

m1.png

m2.png

Pustynia.png

Pustynia2.png

Dolina_Orkow.png

Dolina_Orkow2.png

Dolina_Orkow3.png

Lodowa_Ziemia.png

Ognista_Ziemia.png

las_duchow.png

red_las_duchow.png

V2.png

V2.2.png

V2.3.png

Zakleta_Przystan2.png

Zakleta_Przystan.png

Loch_Nieumarlych.png

Loch_Nieumarlych2.png

Smocze_Wzgorze2.png

Smocze_Wzgorze.png

Wyspy_Dranoi.png

Wyspy_Dranoi2.png

teleportacja.png

mapa.png

rajdy.png

Pustynny_W%C4%85w%C3%B3z1.png

Pustynny_W%C4%85w%C3%B3z2.png

Orkowe_Wyspy1.png

Orkowe_Wyspy2.png

Wierza_Demonow.png

Razador.png

Baronowna_Pajkow.png

Wzgorze_Drzewcow.png

Wzgorze_Drzewcow2.png

beran.png

Inny_Wymiar2.png

Inny_Wymiar.png

Grobowiec.png

Grobowiec2.png

Jaszczurza_Jaskinia.png

Jaszczurza_Jaskinia2.png

Legendarne_Koloseum.png

Legendarne_Koloseum2.png

zbroje.png

Zbroje 1-18lv

woj_zbroja_1_18.pngsura(m)_1_18.pngninja(m)_1_18.pngszaman_zbroja_1_18.png

wojka_zbroja_1_18.pngsura(k)_zbroja_1_18.pngninja(k)_zbroja_1_18.pngszamanka_zbroja_1_18.png

Zbroje 26 - 42lv

woj_zbroja_26_42.pngsura(m)_26_42.pngninja(m)_26_42.pngszaman_zbroja_26_42.png

wojka_zbroja_26_42.pngsura(k)_zbroja_26_42.pngninja(k)_zbroja_26_42.pngszamanka_zbroja_26_42.png

Zbroje 48-61lv

woj_zbroja_48_61.pngsura(m)_48_61.pngninja(m)_48_61.pngszaman_zbroja_48_61.png

wojka_zbroja_48_61.pngsura(k)_zbroja_48_61.pngninja(k)_zbroja_48_61.pngszamanka_zbroja_48_61.png

Zbroje 66-70lv

woj_zbroja_66_70.pngsura(m)_66_70.pngninja(m)_66_70.pngszaman_zbroja_66_70.png

wojka_zbroja_66_70.pngsura(k)_zbroja_66_70.pngninja(k)_zbroja_66_70.pngszamanka_zbroja_66_70.png

Zbroje 80lv

woj_zbroja_80.pngsura(m)_80.pngninja(m)_80.pngszaman_zbroja_80.png

wojka_zbroja_80.pngsura(k)_zbroja_80.pngninja(k)_zbroja_80.pngszamanka_zbroja_80.png

Zbroje 91lv

woj_zbroja_91.pngsura(m)_91.pngninja(m)_91.pngszaman_zbroja_91.png

wojka_zbroja_91.pngsura(k)_zbroja_91.pngninja(k)_zbroja_91.pngszamanka_zbroja_91.png

Zbroje 97lv

woj_zbroja_97.pngsura(m)_97.pngninja(m)_97.pngszaman_zbroja_97.png

wojka_zbroja_97.pngsura(k)_zbroja_97.pngninja(k)_zbroja_97.pngszamanka_zbroja_97.png

Zbroje 104lv

woj_zbroja_104.pngsura(m)_104.pngninja(m)_104.pngszaman_zbroja_104.png

wojka_zbroja_104.pngsura(k)_zbroja_104.pngninja(k)_zbroja_104.pngszamanka_zbroja_104.png

Zbroje 117lv

woj_zbroja_117.pngsura(m)_117.pngninja(m)_117.pngszaman_zbroja_117.png

wojka_zbroja_117.pngsura(k)_zbroja_117.pngninja(k)_zbroja_117.pngszamanka_zbroja_117.png

Zbroje 125lv

woj_zbroja_125.pngsura(m)_125.pngninja(m)_125.pngszaman_zbroja_125.png

wojka_zbroja_125.pngsura(k)_zbroja_125.pngninja(k)_zbroja_125.pngszamanka_zbroja_125.png

Zbroje 131lv

woj_zbroja_131.pngsura(m)_131.pngninja(m)_131.pngszaman_zbroja_131.png

wojka_zbroja_131.pngsura(k)_zbroja_131.pngninja(k)_zbroja_131.pngszamanka_zbroja_131.png

Zbroje 147lv

woj_zbroja_146.pngsura(m)_146.pngninja(m)_146.pngszaman_zbroja_146.png

wojka_zbroja_146.pngsura(k)_zbroja_146.pngninja(k)_zbroja_146.pngszamanka_zbroja_146.png

bronie.png

Miecz_80.pngMiecz_89.pngMiecz_96.pngMiecz_105.pngMiecz_114.pngMiecz_123.pngMiecz_135.pngMiecz_147.png

2reka_80.png2reka_89.png2reka_96.png2reka_105.png2reka_114.png2reka_123.png2reka_135.png2reka_147.png

Miecz_Sura_80.pngMiecz_Sura_89.pngMiecz_Sura_96.pngMiecz_Sura_105.pngMiecz_Sura_114.pngMiecz_Sura_123.pngMiecz_Sura_135.pngMiecz_Sura_147.png

Sztylet_80.pngSztylet_89.pngSztylet_96.pngSztylet_105.pngSztylet_114.pngSztylet_123.pngSztylet_135.pngSztylet_147.png

bow_80.pngbow_89.pngbow_96.pngbow_105.pngbow_114.pngbow_123.pngbow_135.pngbow_147.png

wachlarz_80.pngwachlarz_89.pngwachlarz_96.pngwachlarz_105.pngwachlarz_114.pngwachlarz_123.pngwachlarz_135.pngwachlarz_147.png

Dzwon_80.pngDzwon_89.pngDzwon_96.pngDzwon_105.pngDzwon_114.pngDzwon_123.pngDzwon_135.pngDzwon_147.png

kostiumy.png

kimono(m).pngPrzebranie_Demona(m).pngStroj_Halloween(m).pngStroj_Kobry(m).pngStroj_Pustynnego_Wojownika_bialy(m).pngStroj_Pustynnego_Wojownika_czarny(m).pngStroj_Swiateczny(czerw.)(m).pngStroj_Swiateczny(czar.)(m).pngZbroja_Azraela(m).pngkostium_samuraja(m).png

kimono(k).pngprzebranie_Demona(k).pngstroj_halloween(k).pngstroj_kobry(k).pngpustynny_wojownik_bialy(k).pngpustynny_wojownik_czarny(k).pngstroj_swiateczny(czerw.)(k).pngstroj_swiateczny(czar.)(k).pngzbroja_azraela(k).pngkostium_samuraja(k).png

fryzury.png

Bambusowa_Czapka_(m).pngHe%C5%82m_Gladiatora(m).pngHe%C5%82m_Harpii(m).pngSzarmancki_Kapelusz_(m).pngCesarska_Fryzura_(m).png

Fryzura_Geishy_(k).pngKok_(k).pngKucyk_z_Kokardk%C4%85_(k).pngLoki_z_Kokiem(k).pngProsta_Fryzura_(k).png

szarfy.png

Szarfa_Wladcy.pngSzarfa_Mistrza.pngSzarfa_Ksi%C4%99cia.pngSzarfa_Kr%C3%B3la.pngDiabelskie_Skrzydla.pngSkrzydla_Energii.pngSkrzydla_Harpii.pngUpiorne_Skrzydla.png

crafting.png

System Tworzenia Przedmiotów

Nasz unikalny System Tworzenia Przedmiotów,daje Wam niesamowitą okazję do stworzenia wyjątkowych przedmiotów w grze.

W grze dostępne są Instrukcje Tworzenia, które dropią z bossów. Możecie "nauczyć się" tworzyć przedmiot.

Wystarczy niewielka ilość ulepszaczy i szczęścia, gdyż tworzenie może się nie powieść. Dodatkowo wprowadziliśmy

Umiejętość Tworzenia Przedmiotu, która może wzrosnąć o 1 ptk podczas tworzenia przedmiotu. Maksymalny poziom tej umiejętności to M1.

Przedmioty pochodzące z tworzenia mają unikatowy wbudowany bonus o maksymalnej wartości. Tego bonusu nie da się zmienić w żaden sposów.

Unikatowy Bonus jest losowany spośród 30 bonusów.

crafting_item.png

crafting_wyb.png

crafting_panel.png

rank_pvp.png

System Rankingowy PvP, który powstał na bazie pomysłu dywizji w LoL'u,

dostępny jest od już od 35 poziomu postaci. Aby otrzymać pierwszą dywizję należy 

wykonać misję u kapitana polegającą na wygraniu 10 zwykłych pojedynków. Po wykonaniu tejże misji

otrzymujemy pierwszą dywizję o nazwie Shogun. Przewidzieliśmy 5 dywizji: Shogun, Samuraj,Chan, Bajan,Soyan.

W Systemie Rangingowym PvP gracze otrzymują pewną ilość punktów startowych. 

Za każdy wygrany pojedynek zbijamy punkty a za każdy przegrany zyskujemy.

To ile punktów zyskamy lub stracimy zależy od 3 czynników :

1. różnicy poziomu postaci

2. dywizji przeciwinka

3. losowej wartości

Celem graczy jest zbijanie punktów do zera, po czym następują kwalifikacje do wyższej dywizji. 

Kwalifikacje polegają na 3 pojedynkach, z tego wystarczy wygrać 2 z 3 pojedynków aby przejść do dywizji wyżej.

system_dywizji.png

aukcje.png

System Aukcyjny

Jest to świetna alternatywa dla sklepów off-line a także on-line (sklepy on-line będą również na serwerze).

System Aukcyjny polega na tym, że w prosty sposób możemy sprzedać swoje drogocenne przedmioty. 

Osoba, która szuka wymarzonego przedmiotu może go w szybki i przyjemny sposób znaleźć, ponieważ w oknie aukcyjnym jest prosta w obsłudze wyszukiwarka.

Aukcja trwa 2 dni niezależnie czy  jesteśmy zalogowani czy nie. Jeśli aukcja się skończyła a nie sprzedaliśmy przedmiotu wraca on do naszego ekwipunku.

aukcje.jpg

zwierzaki.png

System Zwierzaków

Nasz serwer oferuje rozbudowany system zwierzaków. W grze mamy do dyspozycji dwa ich rodzaje peta standardowego i kompana.

Różnice między nimi jest taka,że zwykły pet daje nam standardowe wartości bonusów, nie można go wyexpić ani eq założyć.

Drugi rodzaj petów tak zwani kompani,są to bardzo wyjątkowi towarzysze w grze można ich wyexpić do maksymalnego poziomu 100

Założyć mu ekwipunek, który zwiększa bonusy postaci. W systemie zwierzaków (kompanów) możemy sprawdzić stan naszego towarzysza (poziom, życie. posiadane/wymagane doświadczenie do następnego poziomu).

Za każdy następny poziom kompan otrzymuje punkty, które możemy rozdać na jeden z pięciu bonusów:

Jeśli chcemy zresetować punkty kompanowi możemy to zrobić klikając w oknie zwierzak

zakładkę opcje. Tam też możemy zdecydować czy kompan otrzymuje doświadczenie podczas expienia, nadać imię kompanowi, nakarmić go oraz odwołać.  

panel_zwierzak1.pngpanel_zwierzak2.pngpanel_zwierzak3.png

podglad_kompan.png

Kompani:

Baranek.pngDemonek.pngGenera%C5%82.pngKoala.pngLalka.pngLeniuch.pngMinotaur.pngPanda.pngPandao.pngSmok.pngWiewi%C3%B3r.pngWilko%C5%82ak.pngZombie.png

Zwykłe Zwierzaki:

B%C3%B3br.pngGoryl.pngLodowy_Feniks.pngOgnisty_Feniks.pngOgnisty_Pies.pngOrze%C5%82.pngPapuga.pngPszczo%C5%82a.pngPtak.pngSmok.pngYeti.png

wierzchowce.png

Bojowy_Pajak.pngDemon.pngDinozaur.pngDumny_Lew.pngLodowy_Jaszczur.pngMityczny_Smok.pngNiedzwiedz.pngPanda.pngPiekielny_Strus.pngPustynny_Jaszczur.pngRenifer.pngSmok.pngStrus.pngWsciekly_Lew.pngZywiolak.png

Dzik.pngDzik_Wojenny.pngLew.pngLew_Wojenny.pngMlody_Dzik.pngMlody_Lew.pngMlody_Tygrys.pngTygrys.pngTygrys_Wojenny.png

administracja.png

Główny Administrator

FriQ

http://www.mpcforum.pl/user/180209-friq/

Super Mistrz Gry

DaiSan

Mistrz Gry

Natsu

http://www.mpcforum.pl/user/872223-dmochu/

weryfikacja.png

werf2.jpg

werf1.jpg

yt.png

cm2_sygnatura.jpg

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko wszystkim.. ale najlepsze sety wzięliście na samym początku a potem coraz to gorsze... no ale Powodzenia. :v 

Opublikowano

sety pety wierzchowce nic więcej c*****o to wygląda ;3

Ta nazwa to nie zbyt kreatywna

Nie postaraliście się ;c

Opublikowano

Jak dla mnie to serwer jest fajny zawsze cos nowego :P

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Nie polecam bo Natsu, człowiek lata po rangi na każdych serwerach gdzie rekrutacja otwarta. (np Fenekra, odrzucone podaniu i nigdy na serwer nie wrócił)

Jak nie otrzyma rangi odchodzi z serwera.

Jeszcze raz nie polecam.

Cofam jednak.  Polecam serwer, zapowiada się ciekawie z tym wyglądem :)

Opublikowano

Nie polecam bo Natsu, człowiek lata po rangi na każdych serwerach gdzie rekrutacja otwarta. (np Fenekra, odrzucone podaniu i nigdy na serwer nie wrócił)

Jeszcze raz nie polecam.

Natsu jest moją dobrą znajomą która wiem że ma pojęcie o Metinie i jest zaufana, DaiSan tym bardzo bo jest moim przyjacielem.

Wybrałem ich do zespołu ze względu na zaufanie i wiedzę na temat gry. Poza tym GM będą mieli ograniczone możliwości, będą mieli dostępne wyłącznie narzędzie służące do pilnowania porządku na serwerze.

@Edit

PS: Liczba członków może się zmienić, w zależności od zainteresowania serwerem.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Widzę nazwę CreativeMetin2 - myślę sobie, o będzie ciekawy projekcik naszpikowany autorskimi systemami, wchodzę i widzę jedynie ciekawy system craftingu, który i tak można o wiele lepiej rozwinąć.

Całość projektu? Średnia, myślałem że będzie coś kreatywnego, coś czego nie było, ale ładną macie mapkę teleportacji.

Życzę powodzenia :)

@lewus123

Pomyliłeś ją z sNaxu może, a nie Natsu xD

Opublikowano

Widzę nazwę CreativeMetin2 - myślę sobie, o będzie ciekawy projekcik naszpikowany autorskimi systemami, wchodzę i widzę jedynie ciekawy system craftingu, który i tak można o wiele lepiej rozwinąć.

Całość projektu? Średnia, myślałem że będzie coś kreatywnego, coś czego nie było, ale ładną macie mapkę teleportacji.

Życzę powodzenia :)

Dziękujemy :)

Jeżeli chodzi o nowości to nie jest koniec, mam plany na kolejne nowe systemy, lecz one zostaną dodanie jakiś czas po starcie.

Wolimy skupić się teraz na testach.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Jeszcze raz nie polecam.

Natsu jest moją dobrą znajomą która wiem że ma pojęcie o Metinie i jest zaufana, DaiSan tym bardzo bo jest moim przyjacielem.

Wybrałem ich do zespołu ze względu na zaufanie i wiedzę na temat gry. Poza tym GM będą mieli ograniczone możliwości, będą mieli dostępne wyłącznie narzędzie służące do pilnowania porządku na serwerze.

@Edit

Zaraz Natsu to kobieta xD? Ja myślałem o innym Natsu który ustawia owe nicki na forach i pisze podanie na GM'a gdzie tylko to możliwe.

W TAKIM RAZIE SERDECZNIE PRZEPRASZAM.

@ będzie Likan?

Opublikowano

Jeszcze raz nie polecam.

@Edit

Zaraz Natsu to kobieta xD? Ja myślałem o innym Natsu który ustawia owe nicki na forach i pisze podanie na GM'a gdzie tylko to możliwe.

W TAKIM RAZIE SERDECZNIE PRZEPRASZAM.

@ będzie Likan?

Nie będzie Likana :)

Ładna mapa teleportacji and sety [niektóre] i to chyba jedyne zalety serwera  :v

Nie jedyne, oczywiście to kwestia gusty. Posiadamy również ciekawe systemy np: system tworzenia przedmiotów, system aukcji, system rankingowy i rozwinięty system petów :)

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Wstępnie przeglądając prezkę to jak na hard to całkiem dobrze wyglada, trochę przesada z tym lvl'em szczegolnie że raty 150%. Powodzonka życzę.

obraz.png

Opublikowano

Fajny serwer easy, bo jak na harda to za dużo najebane śmieci.

Powodzenia.

ale to jest zawsze cos nowego :P

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

No fajny pomysł :) czy bd open beta??

Open beta będzie lecz krótka, zamierzamy na niej sprawdzić jak będzie działał nowy kod gry pod większym obciążeniem.

Nie liczymy na to że ludzie będą dobrowolnie wszystko zgłaszać przez co serwer na tą chwile ma za sobą 5 tygodnie alpha testów.

Co do 150 poziomu na serwerze, wiele osób to może zdziwić lecz ustawienie tak długiej rozgrywki ma na celu stworzenia stabilnego serwera który będzie stał długo.

Co niektórzy mogą myśleć że to nudne może być wbijanie takich wysokich poziomów na serwerze hard lecz gwarantujemy urozmaicenia w grze, nie tylko czyste farmienie.

Sam system rankingowy w pojedynkach powinien być czymś fajnym dla fanów PvP, a duża ilość rajdów(wymagających na wysokich poziomach gry zespołowej) które na wyższych poziomach urozmaiceniem dla fanów PvM.

Mamy kilka planów na następne rozwinięte systemy które urozmaicają grę, lecz odstawiliśmy je na później aby lepiej dopracować to co jest, po to żeby nie było bugów.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Jesli naprawde 1,5 roku tworzyliscie tak nader kreatywny server to martwi mnie jak Wy go bedziecie prowadzic...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jesli naprawde 1,5 roku tworzyliscie tak nader kreatywny server to martwi mnie jak Wy go bedziecie prowadzic...

Nie masz się o co martwić, serwer był tak tworzony długo przez to że nowe systemy było pisane od zera przez mnie oraz poprawianie i tworzenie grafiki.

Z kilku nowości zrezygnowaliśmy przez to że nie przyjęły się np. nowe 2 skille dla każdej profesji.

Co do prowadzenia serwera mam doświadczenie z przed 6 lat gdy mój poprzedni projekt CreativeMT2 stał 8 miesięcy.

Więc przez znajomość kodu gry i doświadczenie na pewno damy radę.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Jestem ciekaw, jak tam u was będzie z reklamą. 

Bo serwer ma w sobie nutkę ciekawości.

Planujecie coś? Czy tak jak wszyscy PLANUJĄ i serwer pada?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...