Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IGC.Premium Plus + Dedyk + Pomoc

MoskiTe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym ogarnąć temat postawienia fajnego serwera, natomiast nie wiem jak wygląda aktualna popularność

Zacznę od tego ze chciałbym zakupić płatne pliki choćby

IGC.Premium Plus

+ Dedykowany serwer

Jednakże potrzebuję wsparcia od prawdziwych fanatyków gry MuOnline

Ogólnie osoby od

- Dopieszczania strony www, forum

- Marketing :-)

- Pomagające w ustawieniach (usprawnieniach)

- Pilnowanie prządku

- Tworzenie w grze dobrej atmosfery, eventów

Liczę na pomoc bezpłatną, nagroda  to satysfakcja z tworzenia czegoś ciekawego

Opublikowano

Dobre pytanie, od tego właśnie potrzebuje osoby :-)

Jeżeli plik płatne i dobrze działające to zapewne najświeższy i w trakcie aktualizacja do nowszych

Serwer raczej medium, nie chciałbym aby całe życie trzeba było grać aby mieć fajną postać ale też nie chciałbym aby działo się to zbyt błyskawicznie

Opublikowano

Możesz spróbować jakimś programem nagrać filmik na yt prezentujący serwer

sam pragnę stworzyć coś w tym stylu -> https://www.youtube.com/watch?hl=fr&gl=SN&v=kjoNFUizwIk

Od siebie powiem ci tyle:

a). starzy wyjadacze skończyli przygodę na s2, prywatne serwery nie pozwalają na długie granie by ogarniać sockety czy elemental system od podstaw a co średnio 2 sezony zmieniają się buildy i geary na pvp, już nie mówię o tych co piszą ,że ich serwer stoi X lat a co kwartał jest reset bazy

B). nowsze edycje często są pobugowane, albo admini sami pewne rzeczy zmieniają lub osłabiają (debuf w kasetach rf, albo sam rf 3x słabszy) bo się boją op a trzeba trochę pomyśleć nad builem i gearem by taką postać pokonać.

c). pvp (znaczy bez resów) gdzie postać z gearem robisz jak najprędzej są po jakimś czasie nudne

c). starsze wersje nie mają wbudowanego bota więc gra może oznaczać afk i grę na własne konta, nie wiem jak ty to planujesz ja na swoim dodam kamyki w eventach i wypadajkach, a co do podbijania ludzi online to tez się coś pewnie wymyśli.

Opublikowano

Jeżeli chcesz się zabierać za serwer, a jesteś kompletnie zielony to nie twoje miejsce. W tych czasach gdzie muo jest wymarłe nikt już nie sedzi i pomaga w stawianiu serwerów..

Może znajdą się tacy co Ci mogą pomoc, ale to będzie garstka, a jedna osoba wszystkich rzeczy nie zrobi więc pamiętaj o tym.. Za darmo również nikt Ci nie zrobi grafiki, szablonu strony.. No chyba, że masz znajomego grafika. Na tą chwilę jeżeli sam nie umiesz postawić serwera i go skonfigurować to nie bierz się za to.. bo szukać takich osób będziesz długo, a skoro myślisz, że jak kupisz płatne pliki IGCN i będzie wszystko fajne to się mylisz. Nawet nie wiesz ile ustawiania jest w takich plikach.. Opłacanie tego wszystkiego Cie przerośnie.. bo w rzeczywistości kolejne miesiące będą schodzić, a serwer vps bądź pliki będziesz musiał od razu wykupić :) 

Mam spore doświadczenie bo jestem w trakcie robienia serwera wraz z moim kolegą, a nasze przygody z serwerami zaczynają się od 4-5 serwerów prywatnych i wiemy jak to wygląda. Bez zgranej ekipy nie osiągniesz takiego rezultatu o jakim myślisz.. Mimo naszego doświadczenia nie jesteśmy ustawić wszystkieg i wystartować w miesiąc.. więc przemyśl to jeszcze.. muo to wymarła gra.

Opublikowano

Mnie songoku nauczył ,żeby się nie poddawać niezależnie jak trudna jest sytuacja, na razie się zatrzymałem na ustawieniu czasu cs, i trzeba iść spać, jutro kolejna dniówka w kostnicy.

Opublikowano

Powiem ze swojej strony tyle, że nie jest to łatwa zabawa, bo po pierwsze trzeba ogarniać sporo, teraz scena Mu Online jest praktycznie na wymarciu co wiąże się z tym, że trudno wybić się, jeżeli nie ma się pomysłu czy też po prostu słaby "developer" stawia taki serwer..

Nie radzę robić czegoś pochopnie, bo prędzej się zrazisz, niż dalej będziesz działał i wtedy Songoku Ci nie pomoże ;p

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Nie płać igcn za pliki 500$ - kompletnie nieopłacalne. Odezwij się do mnie, a dostaniesz ich pliki i toolsy za minimalną cenę, a graczy w efekcie będziesz miał tyle samo - tj. tyle ile sobie wypracujesz dobrym configiem i strategią marketingową.

Opublikowano

Ja również cały czas szukam szzukam i szukam fajnego serwera z sezonu 2, kiedyś tak fajnie sie grało na MU Nodzie, nic nie moge znaleźć. Więc sam chciałbym kogoś znaleźć chętnego do stworzenia takiego cacka i grać, bo poziom był na prawde wysoki. Może uda się panowie zebrać pare osób i zrobić coś porządnego. Zapłace ludziom którzy pomogąpostawić coś takiego. Piszcie do mnie na fb https://web.facebook.com/HubCio.Racing94

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...