Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z nazwami

neversayyes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki głupi problem pracuje na source mam klienta 40k od lajktm i w item proto księgi umiejętności mają takie nazwy:

"instr. Aura Miecza" itd

a w mysql mam po prostu "Aura miecza", "Silne ciało" bez żadnego dopisku instr.

i 3 idiotyczna rzecz w grze wyświetla mi nazwę np "Aura miecza księga umiejętności"

to skąd on ku**a bierze ten dopisek Księga Umiejętności?

czy ktoś wie o co chodzi, jedyne co z bazą robiłem to wyłączyłem wczytywanie mysql z txt no i naprawiłem błąd z crashowanie się db ( nie startowaniem )

wie ktos o co moze chodzi?

no i niestety dalej borykam sie z probleme nie widzialnych nazw niektórych ksiąg... wymieniałem item proto i dalej ten sam problem

Opublikowano

Ten dopisek jest brany z "locale_game.txt" - "TOOLTIP_SKILLBOOK_NAME"
KU jest dosyć specyficznym itemem, jak pewnie zauważyłeś w proto jest tylko 1 wpis - księga umiejętności (id 50300) a nie tak jak w przypadku instrukcji XX itemów dla każdego skilla.
Księdze jest nadawany Socket odpowiadający danej umiejętności (jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi), jeśli chcesz coś zmieniać typu  obrazki dla danej klasy a nie jesteś doświadczony rób to na instrukcjach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...