Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wgrałem do mojego serwera plugin multiverse-core, stworzyłem nowy świat. Dałoby się do tego świata wgrać pluginy ? jak tak to proszę o wytłumaczenie. :)

Opublikowano

Pluginy wgrywa się globalnie, na serwer.

a nie da się inaczej  ? a znasz moze inny plugin, ktory umozliwia wgrywanie pluginow tylko na jeden swiat ?

Opublikowano

Również nie. Skrypt lub plugin musi być przystosowany do działania na konkretnym świecie przez jego autora. Inaczej nic nie zrobisz.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Również nie. Skrypt lub plugin musi być przystosowany do działania na konkretnym świecie przez jego autora. Inaczej nic nie zrobisz.

a podałbyś mi link do jakiegoś (najlepiej polskiego) poradnika o bungeecord ?

Opublikowano

Ekhem, Bungeecord to nie plugin tylko silnik, ułatwi Ci to podłączenie kilku SERWERÓW pod jeden główny. Instalując pluginy będą dostępne we wszystkich światach, chyba, że zablokujesz poszczególne jego komendy poprzez plugin WorldGuard.

Opublikowano

Ekhem, Bungeecord to nie plugin tylko silnik, ułatwi Ci to podłączenie kilku SERWERÓW pod jeden główny. Instalując pluginy będą dostępne we wszystkich światach, chyba, że zablokujesz poszczególne jego komendy poprzez plugin WorldGuard.

No powiedzmy, że jakby się uparł, to rozdzielenie pluginów pomiędzy światami na kilku serwerach bungeecordem to jakieś rozwiązanie... :P

Możesz zablokować komendy, ale eventów już nie.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Chyba, że w pluginie za każdym razem będziesz sprawdzał jaki jest świat xD

hm ?

a bungeecord da się wgrać na serwer, na hostingu enderchest ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...