Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer troszke pobugowany, chodz nie ukrywam fajnie sie gralo z 32k agi na 7 rr . 3 rzeczy troszke zepsuly ten serwer:

- exp w 2 osobym pt wynosil 3 x wiecej niz solo

- boty z buffami SB, DSR, HP na 40 min, potem zmiejszone do 1 min ( po fakcie)

- bug ze statami. Wolne staty ktore zachowales przed zrobieniem rr, przenosily sie na nastepny. I tak bazowo mialo byc 400 stat co RR a po zrobieniu resetu stat,  miales 5k po kazdym rr.

[Edit] ----------- Do tego adminstracja zarzeka sie iz jest to 800 expa, gdzie wszyscy im mowia, ze to jest niemozliwe, gdyz exp leci jak na serwerze 200 expa.

[Edit 3]----------Do tego buff od EE nie dziala, badz jest zbugowany, to samo z impem :)

EDIT2: Dodam ze usuniecie resetu stat ze strony nic nie zmieni, wystaczy ze gracz uzbiera chocby 1k wolnych punktow stat, to co restet bedzie dostawal 1,4k a nie 400 :) . Takze jesli administracja nie wyeliminuje problemu, a tylko zatrze po nim slady to cienko to widze .

Na przyszlosc polecam sprawdzic pliki. Szczerze powiem, ze serwery bez beta testow na ktorych gralem nie mialy takich bugow. 

Pozdrawiam i zycze sukcesow oraz szczesliego nowego roku.

Pobelter

Opublikowano

No więc tak.... udało Wam się ... pograliście sobie - cieszy mnie to bardzo, że Wam sie podobało :)

Prawda taka,  że to nasza wina, ale na błędach najlepiej się człowiek  uczy... niestety. Nie zostawiamy jednak serwera samemu sobie tylko działamy. Poprawiamy błędy itd. A co do testow - byly i widac ile dały :/

Opublikowano

Przykro mi, ze tak wyszlo, chcialem sobie pograc do sylwestra na tym serwerze. Wyszlo jak wyszlo, exp byl bardzo slaby, juz mialem zamiar sobie odpuscic kiedy pojawila sie pierwsza ciekawa rzecz. Boty z buffami na 40 min. To wlasnie tak ludzie mogli stac na 300 lvl bez rr w Vulcanusie, i tam expic :D. Potem, gdy administrator pogrzebal cos z party expem, po tym jak wszyscy plakali o to na czacie, okazalo sie iz exp w 2 osoby jest 3x wiekszy niz solo i 2x wiekszy niz w pt 5osobowym. Na sam koniec, koledze po rr dodalo 453 pkt stat, wiec postanowilismy sprawdzic czy gdy zrobimy reset stat przed RR, czy dostaniemy te 4k stat. I co sie okazlo? Dostalismy. Poza tymi wszystkimi bugami ktore wymienilem, najwiekszym problemem dla mnie byl exp. Slyszac 800 expa nastawilem sie na rr w 20, 30 min, i rzeczywiscie, bylo tak ale dopiero na full statach 7 rr :D Szczerze powiem, ze przez te bugi, zagralem na tym serwerze wiecej niz bym zagral gdyby ich nie bylo ^^

Pozdrawiam i zycze powodzenia, Pobelter. 

Opublikowano

Jak dla mnie nie jest tak źle. Co tutaj zostało powiedziane to w większości prawda, była masa błędów od samego początku i to, że serwer był testowany to w ogóle śmiechu warte, to stwierdzenie chyba zostało zastosowane jako zabieg reklamowy... Na samym początku gry był problem z dmg u róźnych postaci, SM bił normalnie a BK bił jakby nie miał w ręku żadnej broni. Potem tworzenie postaci. MG jest ustawiony od 250 lvla, następnie drop zen był schrzaniony. Z większości mobów dropiło 10-20k a potem z jednego sru pierdut 600k :) Ogólnie zabawnie było, ale potem kolejne ciekawostki się pokazywały, nagle po kilku godzinach grania okazało się, że jest sklep w karutanie z super broniami :) No i potem dochodziły problemy z goldami - na początku nie były w ogóle ustawione. No i tak jak mówił kolega wyżej - buff helpery. SB od magika czyniło Cię praktycznie nie zabijalnym, wszystkie ciosy się od Ciebie odbijały. A na koniec jeszcze oczywiście był ten bug ze statami po resie. ALE! Ale, administracja starała się ciągle poprawiać te błędy, próbowała pomagać graczom i starają się serwer zebrać do kupy. Muszę tutaj pochwalić ich z tej strony, że nie załamali rąk "o Boże, jaki ten serwer jest do dupy, wyłączmy to!!" tylko naprawiali błędy, co doprowadziło do tego, że :

- błąd ze statystykami po resie naprawiony, a gracze, którzy wykorzystali ten błąd najbardziej, stracili postacie

- buff jest już ograniczony do 1min, więc nie da się go wykorzystać (ma zostać w ogóle usunięty)

- drop zen jest już prawie dobrze zrobiony

- pt exp jest już też prawie dobrze zrobiony

- goldy podkręcone naprawdę mocno

- no i oczywiście dmg BK przywrócony do normalności

Co do expa to uważam, że jest w porządku. Nie ma co narzekać, w końcu wszyscy mamy taki sam exp, więc to tylko przeszkadza osobom, które lubią sobie ponarzekać. Da się grać z takim expem? Da się, ludzie w większości się nie przejmują i grają. Online rośnie.  Wiadomo, że jeszcze nie wszystko jest naprawione, ale wierzę, że administracja serwera sobie z tym poradzi i niedługo będzie już wszystko cacy. Polecam!

Robercik.

Opublikowano

Admini to chyba bawili się w pvp na ringu w lorencii podczas miesięcznej bety :p, ale przynajmniej się staracie i to się ceni, powodzenia.

Opublikowano

nie Admini tylko testujacy server , ale niestety tak to wyglada :/ fakt, ze pol roku to moze duzo na testy, ale praca, zycie itd - kazdy chyba rozumie. No nie wyszlo jak bylo zakladane, ale staramy sie i nie poddamy :) Zapraszam  Undine :) 

Opublikowano

Ja wszedłem na server bo exp miał być 800 - nie ma wychodzę. A teksty typu wszyscy mają taki sam exp, albo da się grać na takim - pozostawiam tylko dla miłośników low exp. Do zobaczenie przy nowym starcie.

Opublikowano

Co lorak? dupcia szczypie i swedzi jak jedyna osoba,ktora potrafila cos zrobic poza pierdoloniem glupot na fejsbuczku i forum postanowila wasze szambo smierdzace opuscic?

Opublikowano

Zebys ty wiedzial z kim ty piszesz czlowieczku i kto co robi gdzie na jakich serwerach, to bys sie zdziwil.

A dupcia to moze sczypac, ale was za 2 miesiace, jak bedziecie konczyc edycje na deathmu, bo nie bedzie graczy.

Opublikowano

Z której pewnie wyciągną jakieś wnioski i może projekt pojedzie dalej na drugiej edycji. Grunt to fakt, że administracja jest aktywna i stara się w miarę wysłuchiwać graczy. Ja dobrze wspominam pobyt na tym serwie, nie wiem o co spiny. ;)

Opublikowano

Dragonmu z tej strony Trumpet. Po totalnej olewce (takiej jaka wy graczy i mnie obdarzyliscie) dalej tu piszecie... wiec moze powiesz inicjaly chociaz kto tu pisze bo tak mnie ciekawi ktory to taki obolaly :D wykorzystam okazje aby zyczyc wam duzo osob online w 2017 r i udanego sylwestra a pozostalym obserwujacym poprostu udanego 2017 oraz pobudki bez kaca ;)

Trumpet

Ps. Moim zdaniem to konto fake ale bynajmniej sie usmialem ^^

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A dupcia to moze sczypac, ale was za 2 miesiace, jak bedziecie konczyc edycje na deathmu, bo nie bedzie graczy.

No i nie wytrzymal nawet 2 miechow. Przypadek? Nie sadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...