Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena pluginów

NasteeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile może kosztować zlecenie wykonania pluginów w 100% autorskich od zera?

Chodzi mi o jakieś 10 pluginów na gildie, autoryzację itd.

Opublikowano

Mam kilku znajomych programistów i mógłbym Ci załatwić te plugi za 250zł.

Jeżeli jesteś zainteresowany napisz do mnie na priv.

Opublikowano

Autorskie gildie 200-500 złoty poszukaj kogoś na forum kto udostępniał swoje pluginy i zobacz co mówią o danej osobie ludzie z forum ,ponieważ jest dużo osób ,które będzie ci próbowało wcisnąć przerobione funnyguildsy itp

Opublikowano

wszystko zależy jakie pluginy

bo np za gildie to można policzyć 100zł? może 200zł (choć są darmowe pluginy więc nie widze sensu płacić komuś za to)

za drop na serwer może 100zł?

za otchłań na serwerze czy pluginy tego pokroju jak pierożki, boy farmery to szkoda nawet płacić za to bo to jest może 10min roboty

P.S ceny tutaj podałem przybliżone, może i troche zawyżone. 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

wszystko zależy jakie pluginy

bo np za gildie to można policzyć 100zł? może 200zł (choć są darmowe pluginy więc nie widze sensu płacić komuś za to)

za drop na serwer może 100zł?

za otchłań na serwerze czy pluginy tego pokroju jak pierożki, boy farmery to szkoda nawet płacić za to bo to jest może 10min roboty

P.S ceny tutaj podałem przybliżone, może i troche zawyżone. 

Chodzi mi o technika, który wykona wszystkie moje zadania, czyli napisze pluginy pod moje preferencje.

Wiem, że są pluginy w necie, ale ja nie chce robić oklepanego serwera typu MCHC, CraftCore, MC4U itd.

Więc pluginy z neta w ogóle mi się nie przydadzą, w dodatku nie mam pewności, ze nie maja jakiegos back doora.

Opublikowano

Decros tak mało za gildie? kto tak tanio dobre gildie sprzedaje?

@topic

podaj może ile możesz wydać na te pluginy to ktoś się znajdzie 

i opisz dokładnie co ci potrzebne

Opublikowano

Decros tak mało za gildie? kto tak tanio dobre gildie sprzedaje?

@topic

podaj może ile możesz wydać na te pluginy to ktoś się znajdzie 

i opisz dokładnie co ci potrzebne

a co za problem napisać  gildie?

gildie to tak naprawde oklepany kod, wiekszość czasu by napisać gildie poświeca się na napisanie komend, jedynie co może być wyzywaniem w pisaniu gildii jest to np tablista, inne rzeczy są proste do napisania

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

W gildiach nic nie jest wyzwaniem oprócz czasu. Plugin na gildie za 200zł? Śmiech, albo ktoś jest niesamowicie tani albo szuka głupich co chcą backdoory ;)

Mogę napisać dowolny plugin na zlecenie, zapraszam na priv.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Koszty napisania dla Ciebie pluginów zależą w 100% od programisty ;)

Dlatego OP chce wiedzieć czy nie przepłaci ^^

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Cena zależy od osoby, u której kupujesz. Jeden może chcieć 8000 zł za plugin, a drugi nie weźmie nic.

Opublikowano

dużo też zależy od tego na ile "autorskie" to chcesz, dużo ludzi sprzedaje odgrzewane kotlety, i wtedy np zaawansowany plugin na gildie masz za 400zł, tyle że gość sprzedaje to do 20 innych osób jednocześnie pewnie kłamiąc że to tylko dla ciebie, ewentualnie delikatnie edytowane. A inny zrobi porządnie dokładnie pod to co napiszesz.

Najlepiej jednak podpisywać umowy :P

A tak to wszystko zależy od tego jak zaawansowany jest plugin, jak chcesz tylko by były gildie które nic nie robią, a cay system wojen, terenów, scoreboardów, efektów, itd, cena kompletnie inna.

Jak szukasz czegoś porządnego to... zacznij od siebie ;) Zanim zaczniesz szukać programisty, sporządź dokładny opis pluignu, tak zwaną specyfikację, tylko to trzeba pisać tak jak byś opisywał to komuś kto nie wie co to plugin na gildie, bo często dostaje w specyfikacji np takie kwiatki (różne rodzaje pluginów)

działki.

jedno, lub kilka słów, i co ja mam z tego wywnioskować? jakie są te działki? jakie mają możliwości? Poprawnie by to wyglądało przynajmniej tak:

System działek.
Każdy gracz w zależności od rangi (permissions) może posiadać od 1 do 10 działek, najlepiej by było permission, działki.<ilość>

Działki gracz zakłada sam, wpisuje komendę "/blabla" następnie obchodzi teren działki, podczas chodzenia pojawia się za nim szlaczek, z particles lub bloków (obojętnie) który pokazuje aktualnie zaznaczony teren.
Jeśli teren jest zbyt skomplikowany, (ilość zakrętów w konfiguracji, brak przecinania się terenu) to system powinien automatycznie uproszczać zaznaczenie.

Gracz może kontrolować swoje działki:
- dodawać graczy: dodani gracze mogą budować na działce, oraz się do niej teleportować.
- ustawiać różne flagi, np czy potworki się pojawiają, wiadomość na wejściu, czy inni mogą wchodzić, i żeby potem można było zamówić więcej.

Każda działka ma nazwę, domyślnie to jej numer w kolejności otrzymania, można jednak zmienić nazwę.

przykładowe komendy:
/homes <nazwa> teleport
/homes <nazwa> ustaw powitanie "hej ty nobie"
/homes <nazwa> ustaw potwory tak

W zależności od ceny chciałbym też:
- po wpisaniu /homes <nazwa> ustaw pojawia się lista ustawień, na które można najechać i klikać by je zmienić.

Wszystkie wiadomości powinny być w konfiguracji.

i dopiero to brzmi jakoś sensowniej, ale dalej można dokładniej, a tym dokładniej, tym mniej problemów potem ;)

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...