Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Brak Anty DDoS na VPS Hosteam?

pxs

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam, wyczytałem gdzieś, że VPS Hosteam'a nie posiadają już ochrony DDoS. Jest to prawdziwa informacja?

Dodatkowo, chciałbym zapytać, czy w tym wypadku korzystniej by było przejść do OVH lub LvlUP? Chodzi mi o wydajność VPS oraz ochronę DDoS.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam, wyczytałem gdzieś, że VPS Hosteam'a nie posiadają już ochrony DDoS. Jest to prawdziwa informacja?

Dodatkowo, chciałbym zapytać, czy w tym wypadku korzystniej by było przejść do OVH lub LvlUP? Chodzi mi o wydajność VPS oraz ochronę DDoS.

Pozdrawiam.

przejdź do net-speak ;) usługi openvz chronione sa przez: ochrony hosteam w trybie pro + indywidual, nasze zabezpieczenia i dodatkowe filtry poza ofertą hosteam

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

Też słyszałem ,że Hosteam zrezygnował z ochrony swoich VPSów to czuć i to mocno.

Sam miałem serwer VPS na Hosteamie kiedyś i to była bajka, a teraz co chwila ktoś przychodził mądry i chyba wiadomo jak to się kończyło.

fPdC8vF.jpg

Uczeń
Opublikowano

Rozumiem, dziękuję za odpowiedź. 

A co sądzicie o przeniesieniu serwera na VPS w OVH.PL lub LVLUP?

Jak tam wygląda z ochroną? :)

Opublikowano

Większość moich znajomych przechodzi na LVLUPa i niby jest okej.

Ja osobiście się nie wypowiem.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Większość moich znajomych przechodzi na LVLUPa i niby jest okej.

Ja osobiście się nie wypowiem.

Offtop,

Czy LVLUP nie jest przypadkiem resellerem OVH? :P

mpc.jpg

Specjalista
Opublikowano

Tak jest. Biorą od nich dedyki game dla serwerów kvm.

W Hosteam faktycznie nie ma już ochrony dla nowych klientów. Wchodząc w ofertę VPS nie widnieje już informacje o ochronie AntyDDoS.

Co wybrać?

OVH dobre jednak nie mają dobrej ochrony dla VPS-ów. Wybierałbym między LVLUP a net-speak. Oferują ta samą wirtualizacje na tych samych maszynach. Biorą dedyki z OVH. Oczywiście mowa tutaj o wirtualizacjach KVM.

Opublikowano

Tak jest. Biorą od nich dedyki game dla serwerów kvm.

W Hosteam faktycznie nie ma już ochrony dla nowych klientów. Wchodząc w ofertę VPS nie widnieje już informacje o ochronie AntyDDoS.

Co wybrać?

OVH dobre jednak nie mają dobrej ochrony dla VPS-ów. Wybierałbym między LVLUP a net-speak. Oferują ta samą wirtualizacje na tych samych maszynach. Biorą dedyki z OVH. Oczywiście mowa tutaj o wirtualizacjach KVM.

Bzdura w hosteam zawsze była i będzie ochrona całej infrastruktury bez względu czy jesteś nowym czy starym klientem. 

Wszystko zależy ile masz pieniędzy. Za podobną kwotę masz KVM na lvlupie a na hosteam openvz. I LVLup ma dużo mocniejsze procesory w porównaniu do zabytków z ht. Więc większą wydajność znajdziesz w LVLupie. 

Specjalista
Opublikowano

@matej654321

Proszę mi pokazać wzmianke o ochornie Anty-DDoS dla serwerów VPS. Ochrona obejmuje tylko serwery dedykowane.

Aafpr6.jpg

W zaznaczonym miejscu widniała kiedyś informacja o ochornie. Taka informacja jest teraz tylko dla serwerów dedykowanych.

Uczeń
Opublikowano

Wszystko zależy ile masz pieniędzy. Za podobną kwotę masz KVM na lvlupie a na hosteam openvz. I LVLup ma dużo mocniejsze procesory w porównaniu do zabytków z ht. Więc większą wydajność znajdziesz w LVLupie. 

A jak to wygląda z pingami? Znaczna różnica niż w Hosteam?

Specjalista
Opublikowano

Hosteam pod tym względem lepszy. Mają serwery w Polskiej lokalizacji natomiast LVLUP ma w francuskiej. Dla LVLUP może być w granicy 40-60 ms. Dla hosteam myslę, że więcej niż 40 ms nie będzie.

Opublikowano

@matej654321

Proszę mi pokazać wzmianke o ochornie Anty-DDoS dla serwerów VPS. Ochrona obejmuje tylko serwery dedykowane.

Aafpr6.jpg

W zaznaczonym miejscu widniała kiedyś informacja o ochornie. Taka informacja jest teraz tylko dla serwerów dedykowanych.

Niedowiarki. Hosteam chroni całą infrastrukturę i nie ma opcji dodatkowej ochrony dla vps. Przy serwerach dedykowanych możesz dokupić sobie dodatkową ochronę. 

Kup sobie openvz i walnij z czegoś darmowego. Zobaczymy czy padnie ;) 

Opublikowano

Chyba jesteście nie poważni, że Hosteam zrezygnował z ochrony serwerów.

W miejscu którym pokazałeś @PGS była dodatkowa filtracja która nie jest już wspierana dla serwerów OpenVz oraz KVM lecz tylko dla serwerów dedytkowanych.

Hosteam to gigant i nie pozwoli na utratę klientów poprzez śmieszne ataki ddos, jedyne co boli w ht to stare procesory na kvm/open vz :)

Może niedługo się to zmieni.

Opublikowano

@matej654321

Aafpr6.jpg

Niedowiarki. Hosteam chroni całą infrastrukturę i nie ma opcji dodatkowej ochrony dla vps. Przy serwerach dedykowanych możesz dokupić sobie dodatkową ochronę. 

Kup sobie openvz i walnij z czegoś darmowego. Zobaczymy czy padnie ;)

Nie dowierzam gdy widzę co wy piszecie.. Wszystkie hostingi posiadają zabezpieczenia (Podstawowe) nawet najsłabszy hosting który oferuje najsłabsze zabezpieczenia, nie wywalisz serwera z darmowej maszyny. Zamiast robić bezsensowne tematy/posty, napiszcie do nich i się dowiedzcie..

Ps. Hosteam nadal posiada takie, jakie posiadał zabezpieczenia.

Opublikowano

Witam,

parametry oferty serwerów wirtualnych OpenVZ i KVM nie uległy zmianie.
Usługi te objęte są ograniczoną ochroną AntyDDos. Forma filtrowania jest taka sam a jak dotychczas.
Jedyne ograniczenia to takie że klient nie ma możliwości dodania własnych ACL na naszych urządzeniach brzegowych. (tylko na serwerach dedykowanych przy dodatkowej ochronie klienci mają możliwość edytować te reguły)
Filtry globalne mające na celu ochronę naszej infrastruktury i noda fizycznego na którym mieszczą się serwery wirtualne dostosowywane są na bieżąco przez administratorów sieci na podstawie próbek zebranych przez klientów jak i nasze skanery.
W przypadku wyłapania i potwierdzenia nowych typów ataków są one dostosowywane.

Pozdrawiam

Ta oficjalna odpowiedz ze strony supportu hosteam powinna zakończyć dyskusję w tym temacie.

Uczeń
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, myślę, że wszystko zostało wyjaśnione.

Temat można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...