Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPSami

Binguu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Od 1 miesiąca mam problemy z fps'ami. Mianowicie mam ok 100-150 fps nie gdzie 200. Lecz na 60 klatkach to leci mi GTA V na b.wysokich bez lagów

Probowalem zmieniac ustawienia ale chcę miec wszystko bo poprostu nie rozumiem ludzi którzy mają "dużo" FPS a to tylko dlatego że ustawili wszystkie animacje na OFF :D

Specyfikacje kompa

I7 860

Radeon R9 4GB

8 GB RAM DDR3

64 bit windows

64 bit java

Opublikowano

Siema !

Od 1 miesiąca mam problemy z fps'ami. Mianowicie mam ok 100-150 fps nie gdzie 200. Lecz na 60 klatkach to leci mi GTA V na b.wysokich bez lagów

Probowalem zmieniac ustawienia ale chcę miec wszystko bo poprostu nie rozumiem ludzi którzy mają "dużo" FPS a to tylko dlatego że ustawili wszystkie animacje na OFF :D

Specyfikacje kompa

I7 860

Radeon R9 4GB

8 GB RAM DDR3

64 bit windows

64 bit java

Zeskanuj komputer, wyczyść od środka.

Zaktualizuj wszystkie sterowniki.

Co do Minecrafta, to zainstaluj optifine.

bjk8v7f.png

Opublikowano

60 FPS a 200 FPS to prawie nieodczuwalna różnica, ale cóż. Podaj też specyfikację procesora w gigahercach. On ma wiele do gadania w sprawie spadków FPSów.

Opublikowano

Generalnie monitory mają odświeżanie na poziomie 60-75-120Hz najlepsze 144Hz więc nawet mając te 150 już większej płynności nie uzyskasz ale skoro nalegasz. Aby wyłączyć ograniczenie w OF musisz wejść w dane aplikacji/roamimg/.minecraft/CONFIG

Masz tam linijkę maxFPS=200 zmień to na maxFPS=2000

Reszta to kwestia sterowników, javy, przypisanego RAMu i optymalizacji (czego nie zmienisz)

Opublikowano

Gta w większości opiera się o karte graficzną, minecraft o ram z procesorem. Aby uzyskać więcej FPS musisz zainwestować w nowe CPU.

on ma i7 i nowy procek ? pomysl

Opublikowano

Przyznam, że też mam podobny problem.

Mam mocny, gamingowy komputer a mimo to mam wrażenie że Minecraft mógłby działać lepiej.

Być może to kwestia sterowników i zintegrowanej karty graficznej na której to włącza się MC.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...