Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PODKRECENIE I5 2500 3,3GHz

szalony39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie posiadam procesor I5 2500 3,3GHz  ale bez (K) przy nazwie.Ale w biosie widziałem że da radę podkręcić. Karta graficzna: NVIDIA 440 1GB. 8 GB RAM.  Teraz nie wiem ile żeby mi sie komputer nie spalił :)

Pomoże ktoś?

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano

Wydaje mi się ,że tego się nawet nie opłaca podkręcać.

Jakie chłodzenie

Max 3.7ghz 

Opublikowano

@szalony39 taki wiatrak co do płyty głównej masz podpięty jeśli nie wiesz czy to masz pewnie nie a bez chłodzenia daleko nie polecisz pewnie masz chłodzenie STANDARD edyszyn

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

mam 1 wiatrak chyba xD

podpiety do plyty glownej

Jak możesz to sprawdź czy wygląda tak jak to

LGA775.jpg

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Przy tym GPU podkręcanie tego procesora to bezsens, zmień grafikę i dopiero nad tym myśl. Jeśli potrzebujesz wydajności procesora w programach nie korzystających z GPU to podkręcasz albo mnożnik turbo albo szynę BClk, w drugim przypadku trzeba będzie obniżać taktowanie pamięci RAM itd. Możliwość takiej zabawy będzie zależała od twojej płyty głównej, w przypadku LGA1155 oc procesora umożliwiają niektóre płyty z chipsetem B75 i B85, ale najprościej i najpewniej będzie na P67/Z68/Z77. Tego procesora nie podkręcisz mocno więc chłodzenie nie ma żadnego znaczenia

Opublikowano

Nie podkręcaj na tym zasilaczu(bomba, nie trzyma napięć itp.) i boxowym chłodzeniu radze Ci odpuścić(lub kupić zasilacz i cooler).

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

To nici? xD

Bo mam prolbem mialem 550Ti nvidia i popsula sie kupilem 440Gt albo Ti nie pamietam

i Mam 200 fps i 50fps jak smoke leci :/

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

Opublikowano

To nici? xD

Bo mam prolbem mialem 550Ti nvidia i popsula sie kupilem 440Gt albo Ti nie pamietam

Na tej płycie procka nie podkręcisz, grafa nie współpracuje i zasilacz taki nijaki.

A no i boxowe chłdodzenie b***h please

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Najprościej:

Nie opłaca się podkręcać twojego procesora, ponieważ masz boxowe chłodzenie procesora (do OC powinno się mieć już te jakieś chłodzenie niereferencyjne, czyli inne, niż dostajesz z procesorem).

Nie opłaca się kręcić tego procesora do tej karty graficznej.

Zasilacz (to gówno w lewym-górnym rogu obudowy, jak ją otworzysz) to prawdopodobnie bomba, czyli może ci spalić cały PC.

Żeby robić OC procesora zaleca się:

Zmienić zasilacz, kartę graficzną oraz chłodzenie procesora. Również zakupić procesor z K xD

Opublikowano

A nawet jak z 3.3ghz do 3.5-3.6 podkrece to cos sie stnaie?

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

Opublikowano

To będzie twój problem, ponieważ mówimy ci dlaczego tego nie robić, a ty nie słuchasz. Pozdrawiam.

Ale ogólnie to wtedy oddaj go do serwisu, z 100zł kosztuje znalezienie usterki.

Opublikowano

To nici? xD

Na tej płycie procka nie podkręcisz, grafa nie współpracuje i zasilacz taki nijaki.

A no i boxowe chłdodzenie b***h please

nie obrażaj mojego boxowego chlodzenia... i5 6500 i w gta V nawet nie jest goracy przy najwyszych w fhd ;)

Co do tematu, zasilacz jak wyżej - bomba, w dodatku płyta nie obsłuży Ci podkręcania procka, który sam w sobie jest zablokowany. Dwa że nie ma sensu podkręcania procka który i tak jest już ograniczony przez grafike

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Skoncz juz temat . Najlepiej wszystko wymień tyle w temacie.

Twoje podzespoly to s**t prócz procka ujdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...