Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo przez internet

snarx.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podjąłem się ryzyka - czyli reasumując kupiłem grę za przelew bez 100% pewności że dostanę wszystko to co obiecał mi sprzedający. Dowody mam, w tytule przelewu napisałem że przelew za grę i podałem adres e-mail gdzie ma wysłać klucz, sprzedający jeszcze nie odpowiedział - jednak jak pisałem z nim jakie zasady i w ogóle to odpowiedź była w 1,2 min.

Mam konto w ING czyli nie ma czegoś takiego jak "cofnięcie przelewu".

Jest jakaś szansa aby odzyskać pieniądze, to 20zł - ale jak wiadomo pieniądz to pieniądz.

Opublikowano

Zloz zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa.

Jestem niepełnoletni więc nawet mi się tam nie zabiera iść, a rodziców w to nie będę wciągał.

Bank coś poradzi jeśli mam twarde dowody?

Po drugie, można jakoś wziąć numer IP jeśli z nim rozmawiałem przez Gadu-Gadu?

Opublikowano

Jestem niepełnoletni więc nawet mi się tam nie zabiera iść, a rodziców w to nie będę wciągał.

Bank coś poradzi jeśli mam twarde dowody?

Po drugie, można jakoś wziąć numer IP jeśli z nim rozmawiałem przez Gadu-Gadu?

Bank się takimi sprawami nie zajmuje, tym bardziej, że jest to tylko 20 złotych.

IP tego gościa nikt ci nie da.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

moźesz spróbować w banku, napisz że wysłałeś pieniądze na złe konto, może przejdzie, spróbować zawsze można.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

moźesz spróbować w banku, napisz że wysłałeś pieniądze na złe konto, może przejdzie, spróbować zawsze można.

Nie przejdzie.

A wracając do tematu to bez ewentualnej interwencji policji nic nie zrobisz, a że zawiadomienia nie chcesz składać no to chyba jest wszystko jasne.

Opublikowano

policja nic nie zrobi bo za mała szkoda, więc 20 zł wyjebane w błoto, masz nauczke następny raz tranzakcje przez allegro 

::)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

policja nic nie zrobi bo za mała szkoda, więc 20 zł wyjebane w błoto, masz nauczke następny raz tranzakcje przez allegro 

: :)

Odpisali mi z banku że mogę zgłosić tzw. reklamację, wystarczy mail do Nich z "twardymi" dowodami.

Opublikowano

::)

Zrobi zrobi. Dla nich zalatwic takiego gimba to chwila, a statystyki leca w gore. To nie jest kradziez, tylko oszustwo, wiec typ moze za te 20zl dostac zawiasy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Przedstawiłem dowody do banku, zobaczymy co postarają się wskurać..

Jest jeden haczyk, osoba co mnie oszukała może się zgodzić lub nie - tak to już jest.. Czekam na odpowiedź i wtedy pomyślimy co zrobić.

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Zawsze lepiej używać paypala, jak masz dowody to wszystko zwraca.

Wiem, od teraz będę pamiętał. Czekam na odpowiedź w sprawie reklamacji i dam znać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...