Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SOUL MU | START 20 LIPCA! | Sezon 4 | EXP 650x | Najstarszy Polski serwer!

leyas

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Dnia 18.12.2017 o 22:59, Uchiha. napisał:

Dokładnie ważne,ze hajs sie zgadza , jak sie zacznie nie zgadzać to coś pozmieniacie ;pp

Bardzo mądre słowa, inaczej ciągle będzie to samo  bo Leyas był leniwy, jest i będzie i na pewno niczego nie zmieni.

Zaczynałem tam grać w 2007 roku, wtedy wersja była 1.02k lub 1.02d oczywiście nie było żadnego pay to win, co pamiętam 70rr=GR za to item full lub VIP na m/c

Zero sprzedaży kamieni, resów czegokolwiek, naprawdę miało wspominam ten okres.

A teraz widzę pliki ciągle S6 od IGC tylko ze okrojone do s4 i pewnie na długo te zostaną bo szkoda kasy na s10.

Co do administracji jedynie Kajka przybierała imiona innych osób itp, miedzy innymi Wulfgar odszedł czy nawet GM Panda.

No tak jeśli ktoś za dużo mówi to trzeba go zgasić i zbanować:)

Mam nadzieje ze kiedyś powrócą serwery takie jak DarkStars, BigMU, ZłoMU, WarkaMU

Pozdrawiam starych wyjadaczy i pamiętających stare czasy Piątka :)

A o oczywiście KamikadzeMU ale Andrzejek nie miał siły i cierpliwości do gry, ale wcale mu się nie dziwie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 2.02.2018 o 13:00, Baranek226 napisał:

Co do administracji jedynie Kajka przybierała imiona innych osób itp, miedzy innymi Wulfgar odszedł czy nawet GM Panda.

Możesz objaśnić o co Ci chodzi z Kajką? Była bardzo długo adminem tego serwera, więc nie pozwolę na jakiekolwiek pomówienia.

Opublikowano
Dnia 14.02.2018 o 14:56, leyas napisał:

Możesz objaśnić o co Ci chodzi z Kajką? Była bardzo długo adminem tego serwera, więc nie pozwolę na jakiekolwiek pomówienia.

Czyli reszta rzeczy się zgadza...

Panie Leyas, to nie żadne pomówienia czy kłamstwa, jak dziś pamiętam dzień jak Grzesiek do mnie napisał i wszystko powiedział co się wydarzyło. Wulf był Kajki parobkiem i pantoflem, kiedy się chłopak zbuntował, wszystko wyrzygał i dostał bana. Najszybszy sposób na pozbycie się problemu, poźniej jak napisałem co myśle i dostałem też bana, pytam za co?

Wiec proszę nie pisz, ze to jakieś pomówienia, skoro i tak wiesz jak było, i proszę nie mydlić nikomu oczu.

Zapewne do tej pory był grał, no ale zostałem wydymadny

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak ceniłem Wulfgara za jego działalność T_T

Jak zwykle komuna na tym serwerze dalej stoi na swoim miejscu, a klientów za byle podrapanie zbywa na dalszy plan, smutne i realne, aż mnie zbiera na mdłości...

Dajcie jakiś powiew świeżości na serwerze, a nie ciągle żelazna kurtyna - przepraszam "dziurawa kurtyna", tak to nazwę. Zajrzałem jakiś czas temu co słychać, widać stare konta zbanowane nadal za "słówka", oj.

Gra tu sporo znanych twarzy których kojarzę, nie które chętnie pewnie by mnie do gildii dodali, ale nie będę ryzykował, bo znów mój humor groteskowego ala obrażania administracji skończy się fiaskiem i ze pięknych krótkich spędzonych chwil wśród starej gwardii będzie słychać " a nie mówiłem?", "tu się trzyma gębę na kłódkę". 

Wprowadź w przyszłości jakiś wyższy season niż okrojony czwarty do granic możliwości i przestań dalej udawać ważnego funkcjonariusza KGB. Adios Komuno!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapraszam! Teraz można bić dopiero rr bo ludzie nie grają i spoty są wolne. Zapraszam, serwer marzenie, jak online jest codziennie koło 50 osób to można sie poczuć jak na pierwszym lepszym gownianym serwie mu, który dopiero sie rozwija! Wspaniałe przygody Was czekają. Zapraszam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Śledzę na bieżąco serwer i właśnie się dowiedzieliśmy, że na serwerze będzie w ciągu 2-3 tygodni NOWA EDYCJA z poprawionym pvp i innymi dodatkami. Zapowiada się  wyśmienicie!

Opublikowano
1 godzinę temu, sebuli napisał:

Śledzę na bieżąco serwer i właśnie się dowiedzieliśmy, że na serwerze będzie w ciągu 2-3 tygodni NOWA EDYCJA z poprawionym pvp i innymi dodatkami. Zapowiada się  wyśmienicie!

:D:D:D:D:D

wierzcie dalej, że coś poprawią

:D:D:D:D:D

sygnatura.png

Opublikowano

logo_lato_2012.png

Soul Mu - Kolejna edycja, już 22 startuje 20 lipca 2018 roku o godzinie 17:00. SoulMU to najstarszy polski serwer Mu Online, w tej chwili z najdłuższymi edycjami! Super gracze, wspaniałe walki o zamek, mega atmosfera!

Strona serwera:

http://www.soulmu.pl

soulmu_12lat.jpg

PS: Uprzedzając pytania i hejt, który za chwilę się wyleje tutaj w publikacji. Nie będzie zmiany sezonu. Będą zmiany w PVP (zgodnie z pomocą graczy, którzy pomagali podczas testowania). Oczywiście jakie by to nie były zmiany to i tak zaraz zacznie się hejt. :) Soulmu w tej chwili jest najstarszym serwerem MU w Polsce, ale jak większość osób zauważa scena MU umiera. Dlaczego nie ma osób, które postawią dobry serwer MU, najlepiej jak za dawnych lat (kurła kiedyś to były serwery)? Ponieważ raz, że jest to trudne, a dwa, że nie ma graczy do takich serwerów - każdy potrafi tylko narzekać. Osoby którym się coś chce są przytłaczane falą krytyki i narzekań - to gracze graczą zgotowali ten los. Wracając do Soulmu - jesteśmy w stanie zagwarantować względną stabilność - to jest naszym atutem, a nie nowe sezony i zmiany co edycję. Jeżeli ktoś to docenia to zapraszamy do gry, jeżeli komuś to nie odpowiada, to polecam inne serwery - macie coraz mniejszy, ale jeszcze spoiry wybór. :)

Opublikowano

Znaczy próbuje się Pan Leyas tłumaczyć, ale nie wytłumaczysz się Pan z tego, że wprowadzanie zmian PVP trwało ponad miesiąc. Mam pewną niepotwierdzoną teorię. Twój terminarz po zakończeniu poprzedniej edycji wyglądał tak:

- 4 czerwiec oficjalne zakończenie edycji - mimo że od kwietnia grało z 40 online, a w czerwcu 10,

- od 5 czerwca do 15 lipca - opierd... bo mundial i mi się należy wolne,

- od 16 lipca do 20 lipca - wgranie obrazków na strone, bo się zjebały, wgranie zaktualizowanego klienta, POINFORMOWANIE W PUBLIKACJI, że były rzekomo jakieś testy PVP (hahahahha dobry żart w ogóle) - tak naprawdę na 100% zostało to samo

Sorry, stabilny serwer to to nie jest i nie będzie. A co z teleportacją na arenę dla MG i DL, którzy sobie w ten sposób szybciej expią, bo oczywiście nie umiesz Pan zrobić dla nich areny od 400 lvl, a komendę /warp arena każdy umie wpisać. Co ze spotami na arenie, ciągle będzie tam exp za moby i kupa ZENU? Jest tyle niedoróbek a zostało to zamiecione pod dywan. Poczytaj sobie o tych niedoróbkach na swoim własnym forum o ile Cie to w ogóle interesuje.

Grałem na poprzedniej edycji z przerwami, praktycznie całą przegrałem od grudnia do kwietnia, administracja z niczym się nie liczyła przez ten czas. SZCZERZE ODRADZAM i sam na pewno nie będę już grał na NOWEJ EDYCJI (śmiechu warte - tylko reset bazy kont - 0 zmian), ale mam satysfakcję z obserwacji tego burdelu i już czekam jak na shoutboxie zaczną ludzie się żalić o bugi.

Opublikowano

Nie da sie założyć konta na forum. W pierwszym mailu przychodzi aby wyslać maila na adres podany ale nie da sie tego zrobic. (pewnie adres nie istnieje bo przychodzi zwrot)

a po wejsciu na forum i próbie loga po wcisnieciu wyslij kod aktywacyjny ponownie - przychodzi mail z linkiem którego klikajac wywala nas do forum lecz nie aktywuje konta. I tak w koło. :/

Opublikowano

sebuli - parę miesięcy wcześniej pisałeś, że masz sprawdzone informacje o starcie edycji i co? Ogólnie mam wrażenie, że rozmawiałem z Tobą na FB, bo masz dziwne rozdwojenie i chyba jakieś lekkie zafiksowania

Woli89 - powodzenia :)

konrados6 - poprawione - konto powinno już działać

Opublikowano

Leyas serio mam gdzieś z kim rozmawiałeś, ja przekazuję swoje spostrzeżenia. W pewnym momencie poszła plota od pewnej osoby o nowym starcie, a że kilka osób jej uwierzyło w tym ja, bo nigdy jaj sobie nie robiła to wyszło jak wyszło.

Tak czy siak nie polecam serwera, bo nie robisz na nim nic aby było lepiej. Ciagle milczysz w sprawie rzniecia dl i mg na arenie na niskim lvlu. Czemu nie powiesz ludziom że jesteś za slaby w te klocki i nie potrafisz tego naprawić?

Opublikowano

Pamiętam jeden z pierwszych blessmu na plikach 97 :) nie wiem czy to ci ludzie czy nie. Teraz widzę ze mu stacza sie po równi pochyłej. Kiedyś startowalo po kilka, kilkanascie serverów dziennie. Teraz  kilka na miesiąc. Wiec zamiast marudzic poprostu mozna pograć. Mnie tam nie przeszkadza ze ktoś ma max seta i o 50 rr wiecej. Poprostu pograć sobie ... ot cała przyjemność.

Opublikowano
2 godziny temu, sebuli napisał:

Ciagle milczysz w sprawie rzniecia dl i mg na arenie na niskim lvlu. Czemu nie powiesz ludziom że jesteś za slaby w te klocki i nie potrafisz tego naprawić?

dlimg.jpg

Idź se walnij w ścianę głową, może Ci pomoże. :)

Opublikowano

planujecie dodac potworki na mapy czy to serwer LUDZI co boją sie słońca i trzeba kurwa przebiec całą kurwa norie żeby wbić 10lvli? co kto , ja pierdole kto to wymyślił ??? na globcu czesciej moobki sie spotyka... tego co bierze za to hajs powinni na leczenie dac ^_^

Opublikowano

Jeśli ktoś ma jakiś poradnik jak zdobyć zen to poproszę - nie mam nic przeciwko bieganiu po Dungeon i zbieraniu po 4k żeby kupić skilla z sklepu (sprzedawanie jakichkolwiek itemków do NPC nie ma sensu bo są zaniżone wartości). Co prawda miałem przy tym trochę frajdy padając i biegając z buta na powrót ale wolałbym jednak nieco ułatwić sobie życie i móc przynajmniej jakiegoś startera wykupić z sklepu :)

Opublikowano
7 godzin temu, topas napisał:

planujecie dodac potworki na mapy czy to serwer LUDZI co boją sie słońca i trzeba kurwa przebiec całą kurwa norie żeby wbić 10lvli? co kto , ja pierdole kto to wymyślił ??? na globcu czesciej moobki sie spotyka... tego co bierze za to hajs powinni na leczenie dac ^_^

Spoty masz jeden na mapę max 2. Dlaczego ich tak mało, a no dlatego, ze poprostu są nie potrzebne. Jak wleci donate to licznik Ci spadnie o polowe i pojawia się nowe osoby z kupionymi setami i resami. Po co oni maja expic skoro już sobie all kupili. Mimo ze ostatni raz byłem w tym servie z 2lata temu to nadal jest ten sam syf

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 22.07.2018 o 15:15, stempl88 napisał:

Spoty masz jeden na mapę max 2. Dlaczego ich tak mało, a no dlatego, ze poprostu są nie potrzebne. Jak wleci donate to licznik Ci spadnie o polowe i pojawia się nowe osoby z kupionymi setami i resami. Po co oni maja expic skoro już sobie all kupili. Mimo ze ostatni raz byłem w tym servie z 2lata temu to nadal jest ten sam syf

Patrząc po logach byłeś na poprzedniej edycji, a nie 2 lata temu. :)

Jest donate i licznik nie dość, że nie spadł o połowę, tylko się lekko podniósł.

Co teraz? Czyżbyś...? Się... POMYLIŁ? :D #flame

A tak poważnie - zapraszamy każdego do gry. :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie potraficie tylko narzekać lecz nikt z Was nie jest w stanie postawić lepszego i stabilniejszego serwera, mi tam wszystko odpowiada, ludzi jest na serwerze, handel sie rozwija, sa zadymki, sa donate ale to jest normalne, pokażcie mi gdzie nie są i serwer stoi 10 lat. Jedyne do czego moge sie doczepic to po ostatnim cs balans sumki i dl, moim zdaniem sleep jest tu stanowczo za mocny i psuje to całą frajdę, dl moim zdaniem też jest za bardzo op postacią w porównaniu do bm, lecz są to drobne korekty, doniosły mnie również słuchy że masterka sie buguję z forte u bm. Życzę powodzenia w rozwijaniu serwerka i nie słuchaniu społeczniaków którzy nie mają pojecia na ogarnaniu tego a tylko potrafia narzekac. Pozdro

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...