Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Kupiss01MOTD - prosty plugin na dwuliniowe motd

TeseuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisalem bardzo prosty plugin na dwuliniowe motd.

Czym rozni sie od motd w server.properties?

- obsługa kolorów z użyciem & zamiast §
- brak problemów z polskimi znakami

DOWNLOAD:  

SKAN: 
Opublikowano

Przyczepiacie sie do osoby, która zaczyna ?

Ale próbuje sam coś zrobić a jak wiekszość z tego forum, odpalone jd-gui i kopiują wszystko...

Nie mam nawet o co sie przyczepić, bo za dużo kodu to nie ma.

Ale, zrób metode do kolorów.

String motd_linia_1 = ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', getConfig().getString("motd_linia_1"));
  String motd_linia_2 = ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', getConfig().getString("motd_linia_2"));

public static String fixColor(String s){
 return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', s);
}
Opublikowano

Prosty plugin, a tyle błędów. :D

Tak samo możesz pobrać 1 string z configu, jak chcesz motd z 2 liniami to po prostu dodajesz /n. 

Przy włączaniu pluginu pobieraj motd z configu i zapisuj do zmiennej.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Tak samo możesz pobrać 1 string z configu, jak chcesz motd z 2 liniami to po prostu dodajesz /n. 

co do tego "Przy włączaniu pluginu pobieraj motd z configu i zapisuj do zmiennej." jest tylko różnica w wyglądzie kodu bo faktycznie

Main.getMessage().motd ładniej wygląda niż Main.getConfig().getString(path); ale co do szybkość działa tak samo bo używając getConfig().... nie odwołujesz sie do pliku tylko do pamięci (bodajże bukkit wrzuca config do pamięci, no chyba że sie myle to można mnie poprawić :D)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Nie wrzucaj takich pluginow, szkoda czasu twojego i naszego ;)

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

co do tego "Przy włączaniu pluginu pobieraj motd z configu i zapisuj do zmiennej." jest tylko różnica w wyglądzie kodu bo faktycznie

Main.getMessage().motd ładniej wygląda niż Main.getConfig().getString(path); ale co do szybkość działa tak samo bo używając getConfig().... nie odwołujesz sie do pliku tylko do pamięci (bodajże bukkit wrzuca config do pamięci, no chyba że sie myle to można mnie poprawić :D)

masz rację że jest to w pamięci ale z tej pamięci musisz to wyciągnąć po String'u który jest kluczem i musi niejako odszukać wartości , a odwołując się bezpośrednio do pola jest szybciej

Opublikowano

Ojej, to ja Ci dam proste zadanie z języka którego nie znasz lub się uczysz, i Cię będę hejtował bo dla mnie jest prosty a dla Ciebie trudny, dlatego właśnie jest coraz mniej dobrych programistów minecraft, bo takie ścierwa jak ty śmieją się z początkujących a sam jest hejtowany jak ostatnie gówno na tym forum i nikt go nie chce przyjąć na programistę, jeszcze niedawno szukałeś technika na swój gówhammer a teraz sam jesteś programistą? Szybko się uczysz.

#Autor.

Plugin prosty i fajny, zawsze dobrze jest uczyć się od czegoś prostego, powodzenia! :)

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Ojej, to ja Ci dam proste zadanie z języka którego nie znasz lub się uczysz, i Cię będę hejtował bo dla mnie jest prosty a dla Ciebie trudny, dlatego właśnie jest coraz mniej dobrych programistów minecraft, bo takie ścierwa jak ty śmieją się z początkujących a sam jest hejtowany jak ostatnie gówno na tym forum i nikt go nie chce przyjąć na programistę, jeszcze niedawno szukałeś technika na swój gówhammer a teraz sam jesteś programistą? Szybko się uczysz.

#Autor.

Plugin prosty i fajny, zawsze dobrze jest uczyć się od czegoś prostego, powodzenia! :)

Pisze tak poniewaz jego smieszny serwerek kiedys prawie upadl przeze mnie xDDD

Opublikowano

Kolego, czy to ty chodzisz po wszystkich serwerach i zapraszasz na swoje kupiss01 ench pl | redhard pl? 

@topic plugin jak kazdy inny.

Opublikowano

#Autor.

Nie ma tu żadnego wyśmiewania się i hejtu, tutaj żadnego normalnego programisty i tak nie znajdziesz. Poza mną.  ;)

#Autor.

Pisze tak poniewaz jego smieszny serwerek kiedys prawie upadl przeze mnie xDDD

Serwer będzie stał, póki na siebie zarabia. Jeszcze długa droga przede mną. ;)

@TeseuS popraw te kilka rzeczy w pluginie i będzie ok. 

4L0M4l0.png

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

DOWNLOAD: 

SKAN: 

Zrobie mały wykop ale zgłaszam to za plagiat tutaj macie dowód 

-

https://youtu.be/xF8vKpGyEhc

-

taki sam plugin był kilka miesiecy wczesniej na necie (cały czas można go pobrać).

Raczej nie można kraść pracy innych?

Według @TeseuS to on go napisał (plagiat)

Pomogłem? Daj Like:)

Opublikowano

DOWNLOAD:  xyz

SKAN: h

Zrobie mały wykop ale zgłaszam to za plagiat tutaj macie dowód 

-

https://youtu.be/xF8vKpGyEhc

-

taki sam plugin był kilka miesiecy wczesniej na necie (cały czas można go pobrać).

Raczej nie można kraść pracy innych?

Według @TeseuS to on go napisał (plagiat)

Na forum szanujemy prace innych osób i zakazujemy podszywania się pod autorów. Kosz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...