Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Javą, Minecraft'em czy komputerem?

Kamillla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Próbując ,,odpalić" Minecraft'a pojawiają się liczne błędy zarówno przy tworzeniu nowego świata, jak i przy wchodzeniu na serwery. Przy każdej próbie utworzenia świata/wejścia na świat następuje crash ,,java.lang.ExceptionInInitializerError", natomiast przy próbie wejścia na serwer ładowanie połączenia z serwerem jest praktycznie nieskończone (próbowałem połączyć się z serwerem, przez 8 godzin nic się nie stało, nadal było ,,Trwa łączenie z serwerem...", ostatecznie wyłączyłem Minecraft'a, bo prawdopodobnie łączenie nigdy by się nie skończyło). Dokonywałem kilku reinstalacji Javy i Minecraft'a, uruchamiałem ponownie komputer, nic się nie zmieniło. Poziom grafiki Minecraft'a zmniejszyłem na minimalny, dalej nic. Nie korzystam z żadnych modów, mam Minecraft'a NonPremium, mam zainstalowaną najnowszą Javę, nie mam problemów z internetem.

Niestety w internecie nie znalazłem rozwiązania na ten problem (wyszukując w języku polskim i angielskim).

I tutaj rodzi się pytanie. Co mam zrobić, aby wszystko poprawnie działało? 

Błąd występuje (prawdopodobnie) na każdej wersji Minecraft'a od 1.0.0 włącznie. Sprawdzałem na wersjach 1.11, 1.7.2, 1.9.3, 1.5.2, 1.8. Ten sam błąd.

Opublikowano

1. Zły dział

2. Zmień launcher

Niestety nie wiem, który dział jest odpowiedni, jeśli to możliwe, to niech ktoś to przeniesie  ._.

Launcher wielokrotnie zmieniałem.

Gość Marichcje
Opublikowano

A może komputer nie może załadować świata? No wiesz, to trochę ramu zabiera, brak miejsca w pamięci przenośnej czy coś? 

Trzeba się pobawić xD

Sama mam kompa z dirta, ale jak się uweźmie to każdy błąd da się obcykać. 

Opublikowano

Poproszę log crashu oraz specyfikację komputera. Sprawdź, czy masz najnowszą Javę i czy spełniasz minimalne wymagania gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...