Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Live Status Administracji na Kanałach

Pantoflarzek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze!

Z racji tego, że duża liczba osób pisała do mnie w tej sprawie na priv oraz na GG, postanowiłem udostępnić ten skrypt.

Jest on prosty w konfiguracji (wszystko znajduje się i jest objaśnione w pliku config.php)

Nie ma on jakiś wielkich bajerów - ma po prostu działać i robić co należy.

Prawdopodobnie będzie rozwijany lecz nie jako osobna aplikacja, gdyż planuje stworzyć BOT'a z większą liczbą funkcji

(jeśli jednak ktoś ma jakieś większe sugestie to zapraszam do wypowiedzi lub na priv, na pewno coś da się zrobić).

W tej aplikacji, zrobione jest pokazywane dokładniejszych błędów przy logowaniu na serwer - pokażą wam one dokładnie w czym aplikacja ma problem (czy to w znalezieniu serwera, wejścia na serwer na danym porcie, czy samym logowaniu do konta server query).

Zapraszam do pobierania i mam nadzieję że komuś z Was się przyda!

W razie problemów, piszcie tutaj, na priv lub na GG widoczne z lewej strony przy moim avatarze.

Co skrypt potrzebuje:

min. PHP 5 (chodź osobiście polecam używać już PHP 7.0)

pakietu screen ( do zainstalowania komendą: apt-get install screen )

Instalacja:

Edytujemy plik config.php ze swoimi danymi

Nadajemy chmod 0777 na plik start.sh

Uruchomienie Aplikacji:

./start.sh start

Zatrzymywanie Aplikacji:

./start.sh stop

Wersja 1.0 [ 09.12.2016 ]

Download: http://www.mediafire.com/file/y7baibmfi1frff6/liveAdminStatusbyPantoflarz.rar

Skan: https://www.metadefender.com/#!/results/file/YTE2MTIwOUgxMFVnNTRkN2xyazFnVWc1TnVYZQ/extracted/files

Pozdrawiam i życzę miłego korzystania

Pantoflarz

Edit 16.12.2016 - został edytowany kod, zmieniony wygląd oraz praca jednej funkcji oraz trochę ulepszeń trafiło do konfigu

- nowy link do download.

UWAGA! 

Informuję że wraz z dniem 24.01.2017 roku support aplikacji "Live Status Administracji by Pantoflarz" zostaje zakończony!

Osoby mające problem z tym skryptem nie mogą się od tego dnia kontaktować ani na GG, ani na priv ani również na moim serwerze w celu uzyskania pomocy - koniec supportu, to koniec supportu. 

Oczywiście, pytania dotyczące innych skryptów czy innej tematyki możecie smiało kierować - jednakże pytania dotyczące tej aplikacji będe odrazu usuwał lub ignorował.

Czemu taka decyzja?

W raz z dniem 01.03.2017r. zostanie udostępniona płatna aplikacja (tzw. multipurpose bot) która tą funkcję będzie zawierać domyślnie

Nie powstał narazie business plan owej aplikacji gdyz pracuje nad samym jej rozwojem więc żadnych konkretów cenowych nie mam 

- powiem jedynie że bedzie ona konkurencyjna zarówno w porównianiu do mBOT'a jak i aBOT'a i będzie zastosowany troszkę inny system supportu.

Zainteresowanych aplikacją zapraszam na priv - bardzo pomoże mi to w oszacowaniu początkowego zainteresowania oraz mojego czasu co do supportu itp. w momencie wypuszczenia aplikacji na rynek

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

jakiś screen czy coś? w ciemno mam pobierać?

Screen czego? Mam Ci pokazać:

https://scr.hu/RnrLD6 ?

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Jeżeli ktoś coś chciał by zmienić lub ma jakieś propozycje co do rozwoju tej konkretnej funkcji, zapraszam do wypowiedzi lub na priv - wszelkie sugestie mile widziane.

Również czekam na wypowiedzi co do wyglądu kodu - np. jeśli coś według kogoś jest trochę złe / nie wydajne lub nie potrzebne nawet.

Pozdrawiam.

Opublikowano
PHP Parse error:  syntax error, unexpected ';', expecting ')' in /home/liveadminstatus/config.php on line 100

Rozumiem ten błąd ale do końca nie umiem tego naprawić. Co zrobić?

­

Opublikowano

PHP Parse error:  syntax error, unexpected ';', expecting ')' in /home/liveadminstatus/config.php on line 100

Rozumiem ten błąd ale do końca nie umiem tego naprawić. Co zrobić?

Nie wiem czy to wogóle mój kod bo mój układ plików jest kompletnie inny.

Musisz wkleić mi ten config bo nie wymagikuje gdzie jest błąd.

Pozdrawiam

Opublikowano

'2' => array(

'client_database_id' => 8, /* DBID osoby */

'channel' => 359, /* Kanał który mamy dla tej osoby edytować */

'statusFormat' => '[[STATUS]] [NICKNAME]', /* Format nazwy kanału - dostępne to [GROUPNAME], [NICKNAME] oraz [STATUS] */

'text' => array( /* Teksty to wyświetlania */

'onlineText' => 'Online',

'afkText' => 'AFK',

'offlineText' => 'Offline',

),

),

),

),

),

);

?>

­

Opublikowano
						if ($adminOnline == false){

$channelName = str_replace(array('[GROUPNAME]', '[NICKNAME]', '[STATUS]'), array($clientAdminGroup , $adminDbInfo['client_nickname'], $admin['text']['offlineText']), $admin['statusFormat']);
						}

$ts->channelEdit($admin['channel'], array(
							'channel_name' => $channelName,
							)
						);

}

sleep($systemConfig['howOftenToRun']);
			}

}else{
Masz tu kilka linijek przed i kilka po.

(zaczyna się od linijki 92

Config a nie funkcje :v

Opublikowano

@Piter12321

To jest core.php.

A ty musisz mi podesłać config.php - inaczej Ci nie pomogę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Piter12321

Wklej mi tu CAŁY config. Jezus maria, próbujesz ludziom pomóc a nawet czytać nie umieją xD

Ewentualnie daj na priv, bo tutaj może być za duży spam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przydatna rzecz, zostanie ona dodana do naszego nowego "TS3-BOT"a, zostanie również wykwalifikowana jako najlepsza.

Mózg se 

wykwalifikuj

Panowie dzięki za boostowanie ale nie róbcie off topa xDDD

Co do skryptu, prawdopodobnie wyjdzie wersja v2 która będzie troszkę zmieniona, ale to zależy jak u mnie z czasem itp. więc jeśli ktoś ma propozycje to czekam na priv - UWAGA, NIE ROBIE Z TEGO MULTIBOTA NARAZIE WIEC NIE WYSYŁAJCIE NA PRIV 308441218743947374 FUNKCJI KTÓRE BYŚCIE CHCIELI

Opublikowano

@ForgetteN.

Nie wiem, lecz padło parę sugestii co do np. używania UID zamiast DBID (rozumiem to, ale w sumie darmowe skrypty są po to aby nie do końca dawały pełną funkcjonalność więc stąd moja poprzednia decyzja o używaniu DBID).

Dodatkowo, chciałem dodać mozliwość ustawiania jakiegoś opisu kanału w razie obecności, czy też nieobecności danej osoby (np. podawać jakąś formę kontaktu offline czy co).

Parę zmian kosmetycznych również miało tam trafić, no i jeszcze łatwiejszy config bo widzę że co niektórzy to naprawdę mają problem mimo tak pięknie opisanego pliku config.php :D

Opublikowano

@ForgetteN.

Nie wiem, lecz padło parę sugestii co do np. używania UID zamiast DBID (rozumiem to, ale w sumie darmowe skrypty są po to aby nie do końca dawały pełną funkcjonalność więc stąd moja poprzednia decyzja o używaniu DBID).

Dodatkowo, chciałem dodać mozliwość ustawiania jakiegoś opisu kanału w razie obecności, czy też nieobecności danej osoby (np. podawać jakąś formę kontaktu offline czy co).

Parę zmian kosmetycznych również miało tam trafić, no i jeszcze łatwiejszy config bo widzę że co niektórzy to naprawdę mają problem mimo tak pięknie opisanego pliku config.php :D

@Pantoflarzek

Co racja to racja ^^.

Ja tam nie mam problemów.

Opublikowano

Bot Super :D Tylko mam jeden problem.. chociaż nie wiem czy z mojej winy, bot ma limit wpisanych użytkowników do 5 bądź 6 czy nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...