Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinno się znaleźć na serwerze survival?

M  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Drop z rudy?

• Tak
      5
    • Nie
      0
  2. 2. Dodać realistykę do gry? :D

• Tak
      5
    • Nie
      0
  3. 3. Border mapy?

• Brak ograniczenia
      3
    • Ograniczenie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prowadzę serwer na wersji 1.10-1.11, chciałbym wiedzieć co na takim serwerze powinno się znajdować. Omińmy podstawowe komendy i odpowiedzi ''autorskie pluginy i drogie vipy'' itp.

Kilka moich pytań:

Border?

Jaki drop?

Co powiecie na nazwe serwera Husaria? lub coś w tym stylu

Jaki system gildyjny?

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Border? - Zależy od ilości slotów/stałych graczy. Coś ok. 2-3k wystarczy.
Jaki drop? - Ja jestem zwolennikiem rud, ale jeżeli nie masz antyxraya jakiegoś to lepiej ten z dropem.
Jaki system gildyjny? - Jeżeli w ogóle survival powinien mieć, to NovaGuildsy są spoko rozwiązaniem.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Jaki drop? - Ja jestem zwolennikiem rud, ale jeżeli nie masz antyxraya jakiegoś to lepiej ten z dropem.

Jaki system gildyjny? - Jeżeli w ogóle survival powinien mieć, to NovaGuildsy są spoko rozwiązaniem.

Znaczy teraz serwer będzie offline przez pewien czas,

będę się starał ulepszyć serwer pod stanem technicznym i zebrać $$ na ytberów.

NovaGuilds jest spoko choć to zajmowanie terenów jest strasznie dziwne, za każdym razem musiałem tłumaczyć jak to robić.

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

NovaGuilds jest spoko choć to zajmowanie terenów jest strasznie dziwne, za każdym razem musiałem tłumaczyć jak to robić.

To umiesc gdzies taka informacje na temat przejmowania, gracze musza sie przyzwyczajac ;)

bjk8v7f.png

Opublikowano

To umiesc gdzies taka informacje na temat przejmowania, gracze musza sie przyzwyczajac ;)

Mhm, może poczekam aż @AdamGrzegorz wyda swoje gildie.

Jakieś inne propozycje? 

Więcej informacji: 

Opublikowano

Border - tutaj wszystko zależy od tego, ilu graczy średnio będzie na serwerze. Gdy stawiasz na PvP i wojny gildii, musi być mniejszy - gdy na rozbudowywanie się, większy.

^

SkChat

INNOWACYJNY POMOCNIK CZATU

Opublikowano

Coś innowacyjnego, czekaj na gildie od @AdamGrzegorz - zapowiadają się świetnie, już wielki plus że masz tą najnowszą wersję i nie siedzisz na starszych :)

Border mapy, ilość slotów jest Twoją odpowiedzią - jeśli jest mało graczy to 1-2k wystarczy na spokojnie, zależy też jaki ustawisz cuboid gildyjny.

Opublikowano

Border?

Jaki drop?

Jaki system gildyjny?

Border jak najmniejszy, by gracze wchodzili w interakcje między sobą

Drop taki, by nie nastąpiła inflacja, tzw. kox jabłka są nic nie warte każdy ma ich postaka, ale i nie też tak aby 90% gry na serwerze to afk przy stone'iarce

Gildie? Heeeeh ;P sygnaturka

Opublikowano

Co mogę dodać na serwerze aby gra była lepsza i ciekawsza? ;D

Co kilkanaście godzin respiące się wieżyczki na mapach, tam 1 osoba musiałaby odczekać określony czas, aby zebrać nagrodę.

Opublikowano

Co kilkanaście godzin respiące się wieżyczki na mapach, tam 1 osoba musiałaby odczekać określony czas, aby zebrać nagrodę.

Całkiem ciekawe do tego dodać np bossa wieżyczki :-)

Więcej informacji: 

Opublikowano

Hmmm, a co powiesz na giant zombie lub withera, który nie niszczy terenu? ;P

Będą się poczas eventów respiły i będzie można fajne itemki lootnąć, np. voucher na vipa na 3/7 dni, ale to rare będzie ;p

bjk8v7f.png

Opublikowano

Hmmm, a co powiesz na giant zombie lub withera, który nie niszczy terenu? ;P

Będą się poczas eventów respiły i będzie można fajne itemki lootnąć, np. voucher na vipa na 3/7 dni, ale to rare będzie ;p

Trochę zerżnięte z skkf'a, ale na eventy idealne.

Więcej informacji: 

Opublikowano

Każdego dnia np. o 20:00 (w każdym razie w szczycie) w losowych kordach respi się skrzynka z przedmiotami - 15 minut wcześniej pojawia się globalna informacja na chacie, by każdy kto chciał mógł tam pójść - no i generalnie klepotana etc :)

@Edit

btw. to dobry pomysł na plugin do napisania :D

@down

w H1Z1 też takie coś jest, airdrop sie nazywa

Opublikowano

Każdego dnia np. o 20:00 (w każdym razie w szczycie) w losowych kordach respi się skrzynka z przedmiotami - 15 minut wcześniej pojawia się globalna informacja na chacie, by każdy kto chciał mógł tam pójść - no i generalnie klepotana etc :)

Pamiętam że coś takiego było w hurtworldzie tylko że z meteorytami bardzo spoczko.

Mały grosik ode mnie zmniejszony dmg od upadku. 

Opublikowano

Oprócz graczy, proponuję jakieś automatyczne eventy lub dopalacze np. do doświadczenia dla wszystkich graczy po zebraniu do serwerowego skarbca określonej puli przedmiotów, może nowe wykorzystanie dla surowców takich jak redstone, które nie są jakieś super przydatne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...