Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry internet?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy dobry internet mam od play 100GB? 150mb/s

Pisałem miesiąc temu bodajże to samo ale zapytam się jeszcze raz.

Ponieważ Pani mówiła że jest to bez limitu czyli nie ma żadnych 100GB że po tym jak je zużyję to mi się net spowolni.

Aktualnie przed chwilą sprawdzałem i mam taki.

http://www.speedtest.net/my-result/5858038387

Nada się do wrzucania filmów na YouTube w jakości HD?

Miałem orange i od nich miałem zamiast 8uploadu od play, 0.94 co nawet nie było 1, oferta 100mb/s

Podobno tylko w nocy jest za darmo że możesz sobie pobierać z neta i nie zabierasz tych 100GB.

A zależy mi też na wrzucaniu w dzień filmy na YouTube.

Dodam, że ten net jak mało ludzi jest jest np szybki a jak jest np godzina 16-20 to net się zwalnia nawet o połowę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

mylisz jednostki. przy prędkości internetu jest podana jednostka Mb/s. ta niższa prędkość, którą podałeś (0.94) jest w jednostce MB/s, czyli w ciągu sekundy wrzucisz te 0.94MB pliku.

150Mb/s ma tutaj małe znaczenie, to prędkość pobierania.

Opublikowano

Sprawdź to się dowiesz, aż taki straszny problem masz to zrobić samemu u siebie ?

To co masz teraz nie znaczy że będziesz miał cały czas. Tak prawdę mówiąc Play praktycznie niczym nie różni sie od Orange jeśli chodzi o transfery. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Po pierwsze ustalmy kilka faktów:

1. 100 MB/s to prędkość maksymalna (i to download) i prawdopodobnie nigdy jej nie osiągniesz.

2. Upload to zazwyczaj 10% download czyli 10mb/s (takiej prędkości pewnie też nie osiągniesz)

3. Co do limitu transferu to wszytko zależy od wybranej oferty, przeczytaj dokładnie regulamin

Opublikowano

Pewnie chodzi o nieumiejętność czytania umów i tego co się do ciebie pisze w postach.

Będziesz miał czasami jeszcze gorszy. Żadne płacze i narzekania tego nie zmienią. Pisanie postów na ten temat jest bezcelowe. 

Opublikowano

No ale jak to możliwe że mam najlepszy jaki jest możliwy internet w moim mieście od orange 100mb/s z czego niecały 1upload kiedyś jak miałem orange film wrzucał mi się w 8godzin 30minutowy, teraz 30minutowy po 10godzinach ma ledwo 30% czyli mam czekać jakieś 35godzin żeby film mi się na YouTube wrzucił?

Opublikowano

No ale jak to możliwe że mam najlepszy jaki jest możliwy internet w moim mieście od orange 100mb/s z czego niecały 1upload kiedyś jak miałem orange film wrzucał mi się w 8godzin 30minutowy, teraz 30minutowy po 10godzinach ma ledwo 30% czyli mam czekać jakieś 35godzin żeby film mi się na YouTube wrzucił?

A jak wykorzystasz 100gb a to jest chwila to zobaczymy co bedziesz mial :)

Opublikowano

To w czym masz problem? Że nagle  wolne łącze ? Oglądają to używają, niech nie oglądają będziesz miał może szybkie. 

Ile razy ci tłumaczyć nie masz żadnych problemów z łączem, takie kupiłeś i takie będziesz miał, temat staje się bezsensowny. 

Opublikowano

Czy ty nie ogarniasz że podane prędkości są maksymalne!!! w Orange zazwyczaj umowy są tak skonstruowane że jest napisana maksymalna prędkość oraz minimalna a tak pozatym to prędkość zależy również od obciążenia sieci czyli wieczorami zazwyczaj jest wolniej. A jeśli chodzi o play to LTE charakteryzuje się tym że prędkości są bardzo różne głównie z powodu który napisałem na górze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...