Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o projekcie servera survival+działki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie  o serwerze Survival+Dzialki (na 1 mapce). Server będzie podobny jak bro***.net i jest malo serverów tego typu, a jak są to słabe.

Co narazie mamy:

- Zaawansony antycheat 

- zwierzatka jak na Hypi**.net

- Generator map (wwielkie góry dungeony)

- Wersja 1.8-1.11(1.10 jednak problemy dla 1.11 sa)

Co aktualnie zostalo

- Maszyna

- AntyBot

- domena

- nazwa servera

- Plugin na dzialkii pisany o 0 . Bedzie posiadał pare fajnych opcji dla wlasniciela dzialki. (Nie zradaimy jakich. 

Start ogolem planuejmy 30.1.2017 -

Co byście aby dodać

Drop ze stone?

Epickie itamki u villagerów?

Co bedzie mial vip

- pety takie same jak na Hyp*** 

- pisanie na kolorowo

- i cos tam jeszcze dojdzie (zgodzne z EULA!)

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Gość dominik148
Opublikowano

Drop ze stone?

Zwykły drop z rud byłby najlepszy.

Co ma oznaczać "epickie itemy" ? - Jeżeli chodzi o miecze itp. z enchantami 10/10 to zdecydowanie odpada :)

Zmienił bym wersje na waszym miejscu pod ONLY 1.11 - Nowe bloki/Nowe moby/Plecaki etc.

Powodzenia :D

Opublikowano

Drop ze stone?

Zwykły drop z rud byłby najlepszy.

Co ma oznaczać "epickie itemy" ? - Jeżeli chodzi o miecze itp. z enchantami 10/10 to zdecydowanie odpada :)

Zmienił bym wersje na waszym miejscu pod ONLY 1.11 - Nowe bloki/Nowe moby/Plecaki etc.

Powodzenia :D

nie az tak chodzi ze np miecz sharp6/unbreaking 4 lub knock 5 kilof 7/5 dostepny do wszytskich

co do 1.11 tez myslalem ale te 2 plg co kupilem slabo dzialaja na 1.11 1 jest podobno pisany ale 2 tylko do 1.10 jest i po 2 jak mialem sb na testy 1.10 to miuałem problemy z kompatybilnością serva

@Edit w 2 lub 3 edycji pomysle o 1.11-1.1x

@Edit2 Moze bedzie od 1.10

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

@Mine1998a

Co do pluginów zawsze można napisać do autora i prosić o zmianę na daną wersję. Plugin na działki własny autorski? To może być ciekawe, jednak pamiętaj aby on dobrze działał.

Co do wersji zmień na te 1.11 bez poprzednich wersji, ponieważ po pierwsze - będą błędy od 1.8 do 1.11 (nowe bloki itd.) po drugie - na 1.8 są cheaty a na 1.11 nie ma.

#PS.

Ja tak samo mogę Ci pomóc jakby co pisz na PW

Opublikowano

@AlexsanderARG antycheat narazie traci wsparcie dla 1.11 autor na spig***.org pisał ze ma duzo nauki w szkole sredniej i jak znajdzie czas to wtedy zajmie sie wsparciem. PLG na dzialki będzie działac wiem bo to moj znajomy isze mi co mial przestudiowane wszytkie rodzaje jezyka C oraz jave wiec wiesz. 

na 1.11 sa chety juz (2 dni po wyjsciu 1.11 juz byly).

Co do dzialek gospodarz bedzi mogl zarzadzac swoja dzialka co moze byc robione moze wyl resp zlych mobkow itd. tylko tyle zdradze

@anka990011 co do dzialek mam osobe ktora pisze mi juz plg na dzialki.

Opublikowano

Poczekaj aż wejdą w życie działające pluginy itp. na 1.11 wtedy wystartuj , ja jestem za dropem ze stona , a do Vipa można dodać jakieś naprawa itemow i specjalną dzialke VIP (wieksze rozmiary od podstawowej)

Opublikowano

Poczekaj aż wejdą w życie działające pluginy itp. na 1.11 wtedy wystartuj , ja jestem za dropem ze stona , a do Vipa można dodać jakieś naprawa itemow i specjalną dzialke VIP (wieksze rozmiary od podstawowej)

nie repira nie bedzie a czym ma sie roznic dzialka vipa od gracza @Rockefeller  wiem że czesc plg ktore mam to sa z 1.8(pex i essentilas [działaja]) czesc plg nie jest robiona i trudno o zamienniki

@Edit co do wiekszych rozmiarow dzialek moze (o ile bedzie) w 2 edycji dopiero

Opublikowano

nie repira nie bedzie a czym ma sie roznic dzialka vipa od gracza @Rockefeller  wiem że czesc plg ktore mam to sa z 1.8(pex i essentilas [działaja]) czesc plg nie jest robiona i trudno o zamienniki

@Edit co do wiekszych rozmiarow dzialek moze (o ile bedzie) w 2 edycji dopiero

Właśnie chodziło mi o to aby Vip miał wiekszą działkę od zwykłego gracza tym się miało różnić :)

Opublikowano

@RockefellleR wiem ale narazie niech zrobi podstawowe funkcje czesc tego plg bede mial niedlugo i do testow i potem moze w 2 edycji bedzie moze to dodane

Opublikowano

Projekt nawet fajny jakby był na 1.10 w górę :D.

Co do domeny - nie płać. Jest dot.tk i jakieś poradniki na Youtube. (mam nadzieję, że nie dostanę punktów karnych za jakieś reklamy :( )

...

Opublikowano

@RockefellleR

Repair to takie trochę p2w nie sądzisz ?

@anty

Nie dawaj Vipom i Svipom fly, god, heal i takich innych śmiesznych rzeczy bo to jest typowe p2w.

Może i z Repair przesadziłem, Fly/God/Heal tez nie jest okey :( Ale coś trzeba dodać aby kupno Vip'a miało sens, dodając różne dodatki do Vip'a nie można przesadzić aby zwykły gracz nie czuł się pokrzywdzony :)

Opublikowano

@#Butipsal

STOP!

@anty

Jak już darmowa domena to na nazwa.pl to mogę polecić, lecz ona jest na rok później za następny rok trzeba zapłacić. Ale myślę że jak serwer się rozwinie to z zapłatą nie będzie problemu, jak oczywiście będziesz miał autorski sklep a nie np. na enderchest

Opublikowano

@#Butipsal

STOP!

@anty

Jak już darmowa domena to na nazwa.pl to mogę polecić, lecz ona jest na rok później za następny rok trzeba zapłacić. Ale myślę że jak serwer się rozwinie to z zapłatą nie będzie problemu, jak oczywiście będziesz miał autorski sklep a nie np. na enderchest

Dobrze, ja tylko przedstawiłem moją propozycję. 

...

Opublikowano

Projekt nawet fajny jakby był na 1.10 w górę :D.

Co do domeny - nie płać. Jest dot.tk i jakieś poradniki na Youtube. (mam nadzieję, że nie dostanę punktów karnych za jakieś reklamy :( )

12zł na ovh za domene.

@#Butipsal

STOP!

@anty

Ja planuje zrobic sklepik lub pobrac nwm jeszcz.  Płatność tylko paypal i psc bede przyjmował jako dotacje na server itd.

Jesli chodzi o antycheata to moge zaoferowac moj ktory jest gotowy na 1.11 (oczywiscie jesli chcecie)

nie nie potrzebujemy narazie.

Opublikowano

@up

Opublikowano

@up

Opublikowano

A co powiesz o straganach? To znaczy taki mały targ, gdzie gracz musi sobie sam go udekorować itp. Oczywiście jakiś tam wzór musi być wymagany.

Pomysł fajny ale  w tym rzecz ze nie bedzie iconomy i NPC. Lecz pomysle cos na ten temat.

Pomysł narazie dodam jako drugo planowy

Opublikowano

@Gzechuso nic nie wnosisz do tematu.

Po 2 nie bedzie oddzielnego swiata na dzialki.

Po 3 czytanie ze zrozumieniem sie kłania.

Opublikowano

@up

Opublikowano

@up

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...