Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taka strona może zdobyć popularność ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pomysł na projekt strony chatu , gdzie będzie wiele kanałów przypisanych do województw lub większych miast (oraz możliwością złożenia wniosku o własny kanał chatowy) i pytanie. Czy uważacie że taki projekt mógłby zdobyć popularność, a jeśli tak, to jakie jeszcze funkcjonalności można by było do tego dodać ?

210119.gif

Opublikowano

Pomysł jest fajny ale czy wypali tego nie wiem. Najważniejsze rzeczy:

1. Jeżeli coś ma zdobyć popularność to musi być ładne więc bardzo mocno trzeba przyłożyć się do wyglądu

2. Ponadto dodatkowe funkcjonalności czyli: np. Wiadomości prywatne, grupy, znajomi

A tak pozatym to życzę Ci powodzenia jeśli weźmiesz się za realizację takiego projektu

Opublikowano

Czyli np. miasto Kraków, 30 krakowskich czatów po 30 osób max? Ogółem pd zwyczajnego czatowania mamy FB, SMSy itp., ale takie konwersacje z różnymi nieznajomymi mogłyby być czasem interesujące. Aczkolwiek miałbyś wiele trolli.

Do uzyskania popularności potrzeba ci z pewnością dobrej oprawy wizualnej, zatem zielony tekst na czerwonym tle odpada (bleeeee tego się czytać nie da).

Aczkolwiek co jest najważniejsze, potrzeba ci dobrej promocji, a zatem kapitał także będziesz musiał mieć.

Jeżeli ta strona ma być komercyjna i chcesz zarabiać na reklamach to musisz je usadowić w takim miejscu aby użytkownik nie myślał, że wszedł na stronę galerii handlowej.

Lecz ogółem taki czat bez możliwości głosu nie wiem czy zdobędzie popularność, zatem nad tym też trzeba pomyśleć.

Przy okazji możesz poszukać odpowiedzi na swoje pytania na porażkach / sukcesach innych stron. Spróbuj poszukać czegoś takiego co ty chcesz zrobić, sprawdź od kiedy istnieje, ilu użytkowników itp. to się dowiesz.

Powodzenia. ;)

19.jpg

Opublikowano

Witam, mam pomysł na projekt strony chatu , gdzie będzie wiele kanałów przypisanych do województw lub większych miast (oraz możliwością złożenia wniosku o własny kanał chatowy) i pytanie. Czy uważacie że taki projekt mógłby zdobyć popularność, a jeśli tak, to jakie jeszcze funkcjonalności można by było do tego dodać ?

Pierwsza rzecz która nie dotyczy tylko Ciebie ale innych

Jak masz jakiś genialny pomysł co może zdobyć duża popularność i $ to nie nie dzielisz się nim na forum publicznym ( prawdopodobnie teraz kilka osób może zacząć nad nim pracować ) tylko robisz i dajesz recenzji i ulepszasz

(To jest jedna z najmądrzejszych rzeczy jakich napisałem na tym forum)

xD

Opublikowano

Zgadzam się w pełni z przedmówcą, choć rozumiem że chcesz zasięgnąć opini to forum do takich rzeczy nie jest najlepsze. A tak wracając do tematu to przemyśl czy jesteś w stanie zainwestować w ten projekt bo bez reklamy to to nie pojedzie daleko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...