Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Priv]WojnyPlemion - już są!

matibu06

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam przyjemność zaprezentować Wam swój serwer prywatny nad którym ostatnio pracowałem. Czy dobry, czy nie - ocena to Wasza rola ;) Na chwilę obecną są 4 światy:

-Klasyczny - prędkość x10

-Klasyczny2 - prędkość x50

-Szybki - prędkość x1000

-Szybki2 - prędkość x5000

Do wyboru, do koloru. Póki co proszę Was o informowanie mnie o jakichś bugach, nie przetłumaczonych fragmentach tekstu, będę wdzięczny :)

No i oczywiście link: http://wojnyplemion.tk

Dodatkowo, jak będzie więcej osób mam zamiar wprowadzać krótkie rundy specjalne, w których będzie można zarobić punkty, które to można wydać na zmianę nicku, kupno bonusu do wioski czy paczki surowców ;) Póki co są testy, zobaczymy czy będą chętni do gry, jak to wszytko będzie funkcjonować. Jak już wszystko będzie ok, to zrobię restart serwerów, do tego jakąś rundę specjalną, i ruszamy :D

Powoli biorę się za forum, na które to będzie można logować się poprzez dane z strony głównej serwera :)

Opublikowano

Podstawa to antyddos ostatnio miałem taki atak na swoje plemiona z których zrezygnowałem właśnie z tego powodu :

P: 46.148.156.47

Attack type: udp_flood

Initial attack power: 53121 packets per second

Peak attack power: 57962 packets per second

Opublikowano

A właśnie zauważyłem wczoraj że Twoje plemiona nie działają, myślałem że to z względów technicznych były wyłączone :P Tzn ktoś DDOSował Twój serwer w domu?

Już widzę że ktoś mnie podbił T_T

Opublikowano

Tak i to już dłuższy okres czasu, dostawca internetu prosił mnie żeby to wyłączyć bo na początku cała sieć im padła :D Szkoda bo trochę ludzi grało a dla mnie to był koszt samego prądu czyli kilka groszy miesięcznie.

Opublikowano

No nie wiem czy koszt kilku groszy, średnia cena za 1kWh w PGE przy taryfie G12 wynosi 0.2912 groszy. Ładowarka mojego laptopa pobiera 1,5A, załóżmy że bierze 1A(nie ładuje baterii). Z tego wynika że moc to 230V*1A=230W=0.23kW. 0.23KW*0.2912kW/h=0.066976 groszy na godzinę pracy. 24*0.066976=1.607424gr/doba a zatem wychodzi 48.22272 groszy/miesiąc(około). Wydaje mi się że coś za mało :P

EDIT: no tak, zamiast złotych to wpisałem grosze. Czyli wychodzi na to, że koszt prądu to by było troszkę ponad 48zł, ale czy to znów nie za dużo?

PS. Nudziło mi się :D

Opublikowano

Używałem ekonomicznego netbooka który pobierał około 10-15wat max (w czasie stresu włącznie z wyświetlaczem pobiera 30w ) czyli dziennie jakieś 250wat koszt 4 dni to ledwo te 0.30gr :) wychodziło jakieś 6-9zl max nie pamiętam już a teraz nie chce mi się tego liczyć :D

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...