Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w MPC Graphic Team!

old_kwiatosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

159471480254556216815.png

Cześć.

Zespół forumowych grafików już od dłuższego czasu nie był w stanie dorównać jego starej formie. Postanowiliśmy podjąć większe kroki mające na celu zmianę sposobu rekrutacji oraz nagradzania najbardziej aktywnych użytkowników w grupie. Od dzisiaj nie stawiamy tylko na profesjonalistów w tej dziedzinie, ale również na osoby, które są w stanie stworzyć kilka drobniejszych obrazków, napisów, czy nawet rysunek. 
Nauka to potęgi klucz, więc postanowiliśmy zmienić nastawienie grupy korzystając z tej drobnej sentencji.
Oferujemy Wam możliwość samorealizacji oraz satysfakcję z wykonanej pracy. Chyba każdy robiąc daną rzecz chce, żeby wszyscy oglądali ją z zachwytem? Macie szansę na tworzenie grafik, które później zostaną wykorzystane w konkursach, regulaminach, itp., a na końcu trafią do galerii stworzonych przez Was prac w dziale rekrutacyjnym MGT. To świetna reklama dla wszystkich członków grupy, każdy będzie mógł zobaczyć Wasze umiejętności, a później, kto wie - może będzie chciał Wam zlecić kilka zadań?  :)
Ciężka praca najaktywniejszej osoby w miesiącu zostanie nagrodzona rangą Uu7Sg1S.pngGrafik miesiąca z możliwością edycji CSS oraz +30 polubień. Dodatkowo, co kwartał dwie osoby będą nagradzane wyższym poziomem plakietki.

Zapraszamy wszystkich chętnych do zapoznania się z tematem rekrutacyjnym oraz złożenia aplikacji, to dobra okazja żeby poznać wiele utalentowanych ludzi i wymienić się z nimi własnymi doświadczeniami.

Galeria prac naszych grafików: Galeria MGT

Temat z rekrutacją: MPC Graphic Team - rekrutacja

Aplikacje składamy w tym dziale: Aplikacje do MPC Graphic Team

Administracja MPCforum.pl

Opublikowano

Bardzo dobre posunięcie! Grupy nie zawsze potrzebują wygórowanych, profesjonalnych grafik. Często są to zlecenia na jakieś napisy i mniejsze projekty do których nie trzeba mieć górnolotnych umiejętności. Powodzenia! :)

Opublikowano

Nareszcie jakieś info! :D

Jednostka Centralna: Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X | Procesor: Intel i3-7100 3.90Ghz | RAM: 8GB

Opublikowano

Czy tylko ja mam takie odczucie, że zmiany te nie wnoszą zupełnie nic? Plakietka raz na kilka miesięcy jest raczej słabą motywacją, o ile jest jakąkolwiek. Wg. mnie, te reformy powinny iść w drugą stronę, czyli stawiać na jak największy profesjonalizm tej grupy, i umiejętności jej członków, bo przy takim stanie rzeczy, samo bycie w grupie byłoby dużym wyróżnieniem. Mam wrażenie, że niedługo stoczy się to tak samo jak redakcje - w grupie będzie połowa forum, a posiadanie ranga nie będzie już prestiżem, tylko dodatkowym kolorkiem na profilu. Poza tym, do grupy powinni być wybierani tylko ci najlepsi z najlepszych, bo teraz znaczna część moderatorów posiada Photoshopa i "jest w stanie stworzyć kilka drobniejszych obrazków, napisów, czy nawet rysunek", dlatego jest teraz tak niewiele zleceń dla tej grupy.

Opublikowano

Czyli co? Potrafię narysować patyczaka w paincie i mogę dołączyć do grupy, żeby "kształcić swoje umiejętności"? xD 

Opublikowano

Czy tylko ja mam takie odczucie, że zmiany te nie wnoszą zupełnie nic? Plakietka raz na kilka miesięcy jest raczej słabą motywacją, o ile jest jakąkolwiek. Wg. mnie, te reformy powinny iść w drugą stronę, czyli stawiać na jak największy profesjonalizm tej grupy, i umiejętności jej członków, bo przy takim stanie rzeczy, samo bycie w grupie byłoby dużym wyróżnieniem. Mam wrażenie, że niedługo stoczy się to tak samo jak redakcje - w grupie będzie połowa forum, a posiadanie ranga nie będzie już prestiżem, tylko dodatkowym kolorkiem na profilu. Poza tym, do grupy powinni być wybierani tylko ci najlepsi z najlepszych, bo teraz znaczna część moderatorów posiada Photoshopa i "jest w stanie stworzyć kilka drobniejszych obrazków, napisów, czy nawet rysunek", dlatego jest teraz tak niewiele zleceń dla tej grupy.

Bardzo małych profesjonalnych grafików jest chętnych na w sumie prawie charytatywną pracę na forum. Oni zarabiają na tym pieniądze, więc mało jest osób, które są najlepsze w tym fachu, a chcą dołączyć do grupy. Mają swoją prywatną pracę. Takie są realia. :P (Oczywiście były i są wyjątki, więc nie wrzucam tu wszystkich do jednego worka) Dlatego nie możemy stawiać tylko na ludzi, którzy siedzą po kilka lat w grafice i robią wow rzeczy. Warto pomyśleć o tych, którzy coś potrafią, ale dalej się uczą. ;)

Czyli co? Potrafię narysować patyczaka w paincie i mogę dołączyć do grupy, żeby "kształcić swoje umiejętności"? xD

Nie. Jak chcesz to złóż taką aplikacje a zobaczysz jak szybko zostaniesz odrzucona. Nie na tym to polega. 

Opublikowano

Mam podobne zdanie jak szymo002 - to tylko kwestia czasu, no ale cóż.

Dla mnie ważne jest to, aby zlecenia nie stały długo, więc w/e przez najbliższe kilka miesięcy.

Opublikowano

Oprócz pracy na rzecz forum, moglibyście wprowadzić miesięczny limit dla każdego grafika wtedy zlecenia w fanarcie nie stałyby miesiąc czy półtora gdzie nadal nikt sie nie interesuje nimi, na tej podstawie można by wyłaniać grafików miesiąca na podstawie angażu i jakości prac oraz mieć pogląd na tych, którym zależy tylko na "kolorku". 

Opublikowano

Ja rozumiem, że chcecie rozwijać nowe talenty, ale branie takich pajaców jak @happi mija się z celem tej grupy.

A na poważnie. Jak jeszcze byłem w teamie moderacyjnym uważałem, że MGT to jedna z najgorzej zorganizowanych grup na forum. Miałem szacunek do każdego kto poświęcał swój czas, zgodnie z tematami z działu (a przede wszystkim ze zdrowym rozsądkiem) nie uważałem się za "klienta" i nie wymagałem od grafików prac na już, ale jeśli widziałem tematy mające po kilka tygodni, gdzie jedynymi odpowiedziami było "f5" autora to raczej źle się działo w tej grupie. O tym, że jeśli ktoś z poza MGT dodał lepszą grafikę od wielkich panów grafików (a nie jedna osoba się za takiego uważała) rozdawało się opieprz czy nawet warny już nie mówię.

Mam nadzieję, że zmiany w MGT rozwiążą problemy, które widziałem za "moich czasów", a nowe talenty będą miały okazję zebrać wiedzę i doświadczenie od starszych kolegów, którzy jak ktoś wyżej zauważył - mniej chętnie pracują charytatywnie dla forum.

Powodzenia ;).

Opublikowano

Jeszcze jedna mała zmiana. ;)

110771480360394592769.png

Dzień dobry. Z dniem dzisiejszym za zgodą administracji wprowadzamy taki drobny system punktacji, czy nagród za wykonywanie zleceń w tym dziale. Wygląda to w następujący sposób (Dla wszystkich oprócz członków MGT, gdyż oni mają inny system oceniania):

20 wykonanych zleceń w tym dziale = plakietka nagrody jedną rangę wyżej. 

Jak wygląda system nagród możemy zobaczyć tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1450304-rangi-na-mpcforumpl/#entry13350705

Po wykonaniu 20 zleceń należy je zalinkować u mnie na PW, po czym je przenealizuje. 

Troll zlecenia i zlecenia wykonane byle jak nie są punktowane. 

http://www.mpcforum.pl/topic/1588955-system-punktacji-zlece%C5%84/

Opublikowano

@Julietta

Julka robicie wstyd :/ Punkt za zlecenia w fanarcie? Kiedyś nakrzycze za psucie rynku grafiką.

Potem dziwo, że ktoś chce za 5 dyszek strone internetową, bo kiedyś ktoś mu robił logo za darmo.

Zero profesjonalizmu w tej grupie, zmieńcie sobie nazwę na mpc młodzi plastycy team czy coś.

Opublikowano

@JuliettaJulka robicie wstyd :/ Punkt za zlecenia w fanarcie? Kiedyś nakrzycze za psucie rynku grafiką.Potem dziwo, że ktoś chce za 5 dyszek strone internetową, bo kiedyś ktoś mu robił logo za darmo.Zero profesjonalizmu w tej grupie, zmieńcie sobie nazwę na mpc młodzi plastycy team czy coś.

Wtf? Psucie rynku zleceniami na drobne grafiki na zwykłym forum za lajki i plakietki?

Tego nie grali jeszcze. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...