Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wylaczyc fly w innym swiecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem, otoz SVIP na moim serwerze ma dostep do komendy /fly, ale nie dziala to tak jak chce, bo on ma dozwolone fly jedynie w jednym swiecie, a na innych nie moze uzywac. Problem w tym, że jeżeli uzyje /fly w swiecie w ktorym moze go uzywac po teleportacji na swiat w ktorym nie moze go uzywac ma fly nadal. Co zrobic by mu zdjelo fly po teleporcie na inny swiat/cuboid. Komendy /rg flag __global__ ( itd ) blockedcmds fly mam na kazdym swiecie i cuboidzie. Licze na pomoc.

Opublikowano

Co Ci nie działa? Plugin się nie ładuje czy nie działa jak powinien? Flaga? WorldGuard? Logi, konfiguracja. Oczekujesz kolejnych pomysłów które też mogą nie działać przez dowolne czynniki jak na przykład wersja WG (którą też podaj)?

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Co Ci nie działa? Plugin się nie ładuje czy nie działa jak powinien? Flaga? WorldGuard? Logi, konfiguracja. Oczekujesz kolejnych pomysłów które też mogą nie działać przez dowolne czynniki jak na przykład wersja WG (którą też podaj)?

Wgrałem  plugin, wpisałem /rg flag __global__ fly deny - nadal svip może bugować poprzez wpisania /fly w świecie w którym może latać i teleportuje się na świat w którym jest fly deny cmds fly tez deny :)

Opublikowano

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Kiedy gracz wchodzi np. na dany świat, w miejscu spawnu tego świata daj płytkę naciskową podłączoną do commandblocka, a następnie wydaj komendę "fly off".

Opublikowano

@FallingCraft

A może skrypt ?

Spróbuj:

on command "fly":
	if player's region is "__global__":
		cancel event
		send "&cLatanie jest tu zablokowane!" 

Albo

on command "fly":
	if player's world is "__global__":
		cancel event

Opublikowano

@FallingCraft

A może skrypt ?

Spróbuj:

on command "fly":
	if player's region is "__global__":
		cancel event

Albo

on command "fly":
	if player's world is "__global__":
		cancel event

Niestety, to jest podobne do tego pluginu, wyłącza komendę w bierzącym świecie, a gracze nadal mogą bugować fly ...

Opublikowano

@FallingCraft

W spróbowałeś chociaż to użyć ? Czy oceniłeś tylko po kodzie ?

Raczej ocenił. Nie znam składni Skript, ale jak świat o nazwie __global__ zadziała od razu to jestem święty mikołaj. Może mu chodzi o to, że się ktoś tpnie mając fly włączone.

newlogo.png

Opublikowano

@FallingCraft

W spróbowałeś chociaż to użyć ? Czy oceniłeś tylko po kodzie ?

Raczej ocenił. Nie znam składni Skript, ale jak świat o nazwie __global__ zadziała od razu to jestem święty mikołaj. Może mu chodzi o to, że się ktoś tpnie mając fly włączone.

Tak tutaj chodzi o to " że się ktoś tpnie mając fly włączone "

Opublikowano

czytając te fora, nadal nic nie znalazłem... To nie pomoże w rozwiązaniu tego problemu. Użyłem bloków poleceń, ale to ciągle pisze jak się stanie na niego, że fly zostało wyłączone...

Opublikowano

czytając te fora, nadal nic nie znalazłem... To nie pomoże w rozwiązaniu tego problemu. Użyłem bloków poleceń, ale to ciągle pisze jak się stanie na niego, że fly zostało wyłączone...

on teleport:
	former world was "Overworld":
		future world will not be "Overworld"
disable fly for player

Serio?

newlogo.png

Opublikowano

Jeżeli żaden z podanych sposobów nie działa, to zawsze możesz w miejscu, w którym gracze się spawnują zrobić region i nadawać im po teleportacji game-mode adventure, a po wyjściu z niego na nowo survival. Gwarantuję ci, że to im skutecznie odbierze włączony fly.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...