Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokowanie licencji w 2017 roku

s4s

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Trochę zdziwił mnie ten temat. Próbowałem znaleźć coś na ten temat w Google oraz na forum TeamSpek'a, ale nic na ten temat nie jest napisane.

Podejrzewam, że nic się nie zmieni  -.-

Opublikowano

Trochę zdziwił mnie ten temat. Próbowałem znaleźć coś na ten temat w Google oraz na forum TeamSpek'a, ale nic na ten temat nie jest napisane.

Podejrzewam, że nic się nie zmieni  -.-

Zmieni się. Poczekajcie na przełom stycznia/lutego 2017r.

Opublikowano

Zapowiadają sprawdzanie licencji przez klienta gry, czy ~2-3 dni dla osób którzy robią cracki i po problemie.

Dlatego teraz wszystko będzie połączone przez myteamspeak :-)

Pasjonat
Opublikowano

To chyba mi się wydaje lepiej żeby się wylogować z My TeamSpeak i po problemie chyba że jeszcze inna opcja będzie, damy radę pożyjemy.

Opublikowano

MyTeamSpeak nie ma tu nic do rzeczy, to po prostu nowy wynalazek TeamSpeak-a, jak napisał Borygard teraz weryfikacja  legalności serwera będzie sprawdzana przez klienta ts3, ale to raczej nic nowego bo zapowiadali już to w zeszłym roku. Jak im się uda to nie będzie żadnych 2-3 dni ale po prostu klient ts3 nie połączy się z serwerem który działa na nielegalnej licencji (cracku) i doda IP serwera na greylistę jeżeli IP tam jeszcze nie istnieje.

Opublikowano

@Eterprime 

Jest już gdzieś jakaś informacja? Jest się czego bać?  xD

Dostałem taką informację przy zakupie większej licencji (ok. 2 tyg temu), ponieważ rozmawiałem z nimi na temat cracków itd. Jak będzie to się okaże za jakiś czas.

Pasjonat
Opublikowano

MyTeamSpeak nie ma tu nic do rzeczy, to po prostu nowy wynalazek TeamSpeak-a, jak napisał Borygard teraz weryfikacja legalności serwera będzie sprawdzana przez klienta ts3, ale to raczej nic nowego bo zapowiadali już to w zeszłym roku. Jak im się uda to nie będzie żadnych 2-3 dni ale po prostu klient ts3 nie połączy się z serwerem który działa na nielegalnej licencji (cracku) i doda IP serwera na greylistę jeżeli IP tam jeszcze nie istnieje.

To napewno coś R4P3 wymyśli bo oni tak tego nie zostawią, damy radę nie pod dajemy się
Opublikowano

MyTeamSpeak nie ma tu nic do rzeczy, to po prostu nowy wynalazek TeamSpeak-a, jak napisał Borygard teraz weryfikacja legalności serwera będzie sprawdzana przez klienta ts3, ale to raczej nic nowego bo zapowiadali już to w zeszłym roku. Jak im się uda to nie będzie żadnych 2-3 dni ale po prostu klient ts3 nie połączy się z serwerem który działa na nielegalnej licencji (cracku) i doda IP serwera na greylistę jeżeli IP tam jeszcze nie istnieje.

To napewno coś R4P3 wymyśli bo oni tak tego tego nie zostawią, damy radę nie pod dajemy się

Pewnie wymyślą, ale teraz powiedz każdemu użytkownikowi, który korzystał z Twojego serwera ts3, żeby łączył się z clienta który pochodzi z nieoficjalnego źródła — powodzenia.

Opublikowano

A co według was wymyślą? 90% osób korzysta z legalnego klienta ts3 a to on teraz będzie weryfikował serwer, r4p3 może jedynie szukać exploitów ale crack licki pójdą w zapomnienie. Bo nikt nie zmusi klientów do instalowania klienta ts3 z nielegalnego źródła, zostaną małe grupki osób które będą korzystały w ten sposób z serwera ale publiczne serwery z crack licką po prostu albo się zalegalizują .. albo znikną.

Tyle że niektóre osoby nie mają co rozpaczać .. jak już pisałem wcześniej  .. oni od roku to wdrażają i nie mogą wdrożyć, więc nie wierze że wejdzie to w życie z dnia na dzień.

Opublikowano

^ 90%? xD

w Polsce z MAX MAX MAX MAX 10 osób korzysta z klienta tsc, reszta to rapedowskie gówna ;d

To crack serwery napędzają teraz wszystko gdyby nie one to ~50% gametrackera by nie było ;d

Wątpię aby ktoś zaczął siedzieć na innym ts skoro na jednym siedzą już z rok itd.

Ale tak jak piszecie, wątpię aby to wprowadzili w tak krótkim czasie ;d

Opublikowano

^ 90%? xD

w Polsce z MAX MAX MAX MAX 10 osób korzysta z klienta tsc, reszta to rapedowskie gówna ;d

To crack serwery napędzają teraz wszystko gdyby nie one to ~50% gametrackera by nie było ;d

Wątpię aby ktoś zaczął siedzieć na innym ts skoro na jednym siedzą już z rok itd.

Ale tak jak piszecie, wątpię aby to wprowadzili w tak krótkim czasie ;d

Ty wiesz że głupoty piszesz ... ^^

1. Z klienta wydanego przez r4p3 korzystają tylko ci co korzystają z crak licki i exploitów ...

2. To że zniknie kilka serwerów z GT to raczej nikogo nie obchodzi.

3. Crack serwery nie napędzają nic poza portfelami ich właścicieli :)

Nie ma co spekulować i gdybać, co będzie to będzie.

Specjalista
Opublikowano

Prawda jest taka, że jak nie masz crack licencji to nie masz się, o Co martwić. Według mnie takie coś powinno zostać wprowadzone jak najszybciej. Podejrzewam, że zniknie wtedy około 60% serwerów w Polsce. Znajdą się też takie osoby, które będą miały na to sposób i będą omijać nawet to zabezpieczenie.

Opublikowano

Moim zdaniem licencja hostingowa jest po prostu za droga. I płacimy za i tak nie używane sloty. Może i znikną crack serwery ale gildie będą coraz częściej przechodziły na darmowe alternatywy.

Opublikowano

Moim zdaniem licencja hostingowa jest po prostu za droga. I płacimy za i tak nie używane sloty. Może i znikną crack serwery ale gildie będą coraz częściej przechodziły na darmowe alternatywy.

Licencja jest droga dla nas polaków, bo żyjemy w Polsce :)

Opublikowano

Mogło by to wejść. Wtedy albo non-profitki albo bulić hajsiwo na AAL :) A że AAL dla Polaka tania nie jest, non-profitki znów moga dawać na black listę to zostaną tylko legalne serwery i będzie ich mało a za to będą mieć dużo użytkowników.

Opublikowano

Jak najbardziej czekam na to ze strony TeamSpeak.com. 

W koncu nie będzie crackowanych TeamSpeaków i będzie mało legalnych TeamSpeaków, lecz z duża iloscią użytkowników.

Pasjonat
Opublikowano

powiem tyle że tylko i wyłącznie ze serverlisty będą brać i blokować serwery. i co z tego że dadzą? reszta będzie na czarnej liście, a inni będą stać,

a wogóle też nie wiadomo czy to wyjdzie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...