Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw jest dobry?

JimForce

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@f4lcon a karta graficzna może być ta sama tylko np. MSI albo Asus zamiast EVGA?

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

tak wiem , że jestem bardzo wymagający, ale czy zasilacz coirsair może być też?

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Jak chcesz zapewne modularny to bierz spc vero 600W M1.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Podsumowanie:

Wartość produktów w koszyku: 3562,00 zł
Transport: Kurier 19,00 zł
Płatność: E-przelew/karta kredytowa- płatność przez internet 23,43 zł
Całkowita kwota do zapłaty: 3604,43 zł

to ostatni koszyk i to kupuje: http://www.morele.net/inventory/info/C3nYL9/

Historia koszyków: 

Nazwa   Data utworzenia	 Ilość produktów Wartość
Ostatni	2016-11-25 19:57:27	12	3562,00 zł
3,7k	2016-11-25 18:38:00	11	3672,00 zł
3,5k	2016-11-25 16:23:21	10	3435,00 zł
Komp    2016-11-25 14:07:42	13	3259,20 zł
komp	2016-11-23 21:45:38	13	3259,20 zł
Komp	2016-06-12 14:01:03	13	2723,48 zł

Dziękuje wszystkim za pomoc :)

Opublikowano

Po co uparcie bierzesz dodatkowy cooler te coolery intela nie są złe w procesorach bez K, a jak już byś brał ten cooler to pasta jest nie potrzeban. SPC dodaje paste do coolerow. I jeszcze jedno zasilacz to lepiej wziąć SPC vero 600W m1 (modularne okablowanie, duży zapas mocy na ulepszania w przyszłości).

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

@JimForce użyj tego kodu w polu kod promocyjny O44Y129AC8 <- montaż za 1 zł

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

1. Po co ci chłodzenie? I tak nie podkręcisz procesora, bo: procesor ma zablokowany mnożnik, a płyta jest za słaba do tego (ma podstawową sekcje zasilania). Żeby móc podkręcać procesor musisz dopłacić z 500-600zł minimum (do samego procesora i płyty).

2. Obudowa podstawowa RG1 ci starczy, bo masz dosyć niski budżet (jak ma to, co chcesz robić, więc albo oszczędzasz, albo nie grasz w najnowsze gry na wysokich ustawieniach).

3. karta sieciowa jest w płycie, więc ta TP-LINKa do wywalenia.

4. Dysk SSD 32GB to bezsens, 120GB minimum i jest to koszt około 200zł.

5. System operacyjny: możesz teraz go sobie odpuścić i za darmo zainstalować 90-dniowy trial Windowsa 10, a później jak będziesz chciał to go aktywujesz (jeżeli nie aktywujesz po 90-dniach, lub spóźnisz się, to spokojnie; system będzie całkowicie sprawny i będzie się aktualizował).

Moja propozycja jest taka:

https://www.morele.net/inventory/info/0fChIT/

-Czyli: Płyta główna najbardziej podstawowa, ale starczy ci spokojnie. Procesor i5-6400 też spokojnie ci starczy (dałem go zamiast mocniejszego 6500, żeby dać lepszą grafikę). Co do grafiki, to masz tutaj GTX1060, która ma 3GB pamięci (wiem, że mniej niż 1050Ti, ale po co ci 4GB pamięci, jeżeli grafika prędzej się zadławi tą pamięcią, niż zagrasz w gry na ustawieniach wykorzystujących tą pamięć) [gdybyś odpuścił system, to można myśleć o wersji 6GB, która jest trochę mocniejsza i starczy ci na dłużej (więcej pamięci)].

Klawiaturę dałem taką jaką ktoś tutaj ci zaproponował, bo nic tańszego nie ma, chyba, że pójdziesz do biedronki i kupisz Hykkera. Jest na podróbkach Cherry MX, ale ma dobre opinie, więcej info masz na youtube ;) Poza tym możesz poszukać coś lepszego za te 200-250zł na allegro z używanych (żywotność przełączników to 50mln kliknięć, więc kupno nawet rocznej klawiatury, to praktycznie tylko sprawdzenie jej stanu zewnętrznego ;) ).

A teraz druga część: za tą kwotę możesz mieć sporo lepszy komputer, ale musiałbyś pójść w używki. GTX1060 3GB Palit dual nowy kosztuje ponad 1000zł, a na allegro używanego widziałem już za 850-900zł (jest to kwestia okazji). Ogólnie za tą samą kwotę dałoby radę wcisnąć ci dodatkowo SSD 240GB ;) A zestaw byłby tak samo wydajny ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH Jak dla mnie ten BOX to porażka, mam go i pracuje jak jakiś samolot. Już te tanie chłodzenia od Zalmana są lepsze.

@CiasteczkoMen

Widzisz, u ciebie działa jak samolot, a u mnie jest ciche.  :D Najlepiej poczekać z zakupem dodatkowego chłodzenia dopóki nie okaże się jaki jest BOX.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

1. Po co ci chłodzenie? I tak nie podkręcisz procesora, bo: procesor ma zablokowany mnożnik, a płyta jest za słaba do tego (ma podstawową sekcje zasilania). Żeby móc podkręcać procesor musisz dopłacić z 500-600zł minimum (do samego procesora i płyty).

2. Obudowa podstawowa RG1 ci starczy, bo masz dosyć niski budżet (jak ma to, co chcesz robić, więc albo oszczędzasz, albo nie grasz w najnowsze gry na wysokich ustawieniach).

5. System operacyjny: możesz teraz go sobie odpuścić i za darmo zainstalować 90-dniowy trial Windowsa 10, a później jak będziesz chciał to go aktywujesz (jeżeli nie aktywujesz po 90-dniach, lub spóźnisz się, to spokojnie; system będzie całkowicie sprawny i będzie się aktualizował).

-Czyli: Płyta główna najbardziej podstawowa, ale starczy ci spokojnie. Procesor i5-6400 też spokojnie ci starczy (dałem go zamiast mocniejszego 6500, żeby dać lepszą grafikę). Co do grafiki, to masz tutaj GTX1060, która ma 3GB pamięci (wiem, że mniej niż 1050Ti, ale po co ci 4GB pamięci, jeżeli grafika prędzej się zadławi tą pamięcią, niż zagrasz w gry na ustawieniach wykorzystujących tą pamięć) [gdybyś odpuścił system, to można myśleć o wersji 6GB, która jest trochę mocniejsza i starczy ci na dłużej (więcej pamięci)].

Klawiaturę dałem taką jaką ktoś tutaj ci zaproponował, bo nic tańszego nie ma, chyba, że pójdziesz do biedronki i kupisz Hykkera. Jest na podróbkach Cherry MX, ale ma dobre opinie, więcej info masz na youtube ;) Poza tym możesz poszukać coś lepszego za te 200-250zł na allegro z używanych (żywotność przełączników to 50mln kliknięć, więc kupno nawet rocznej klawiatury, to praktycznie tylko sprawdzenie jej stanu zewnętrznego ;) ).

A teraz druga część: za tą kwotę możesz mieć sporo lepszy komputer, ale musiałbyś pójść w używki. GTX1060 3GB Palit dual nowy kosztuje ponad 1000zł, a na allegro używanego widziałem już za 850-900zł (jest to kwestia okazji). Ogólnie za tą samą kwotę dałoby radę wcisnąć ci dodatkowo SSD 240GB ;) A zestaw byłby tak samo wydajny ;)

Sam sobie kup używane części lol... Chcę mieć nowy komputer z pewnością, że będzie on działał, już mam zestaw i mi wystarczy.

I takie pytanko do pozostałych

Takie coś dostałem od wujka z podkręcaniem niby troche droższe ale to nic.

I nie wiem czy wybrać to wyżej czy to

Zastanawiam sie nad wymiana karty graficznej na 1060

Skąd mam niby wziac go?

Opublikowano

Sam sobie kup używane części lol... Chcę mieć nowy komputer z pewnością, że będzie on działał, już mam zestaw i mi wystarczy.

I takie pytanko do pozostałych

Takie coś dostałem od wujka z podkręcaniem niby troche droższe ale to nic.

I nie wiem czy wybrać to wyżej czy to

Zastanawiam sie nad wymiana karty graficznej na 1060

Skąd mam niby wziac go?

Tylko, że w jednym zestawie jest system i dysk, a w drugim nie. Gdyby dodać obie te rzeczy to różnica wynosiłaby około 700 złotych.

Co do używany - dzięki temu dałoby się złożyć znacznie mocniejszy, a w podobnej cenie. Podzespoły rzadko się psują. Poza tym, często są jeszcze na gwarancji.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@miszkurkam rozumiem, ale nie mam zamiaru się bawić w używane rzeczy niestety.

A tak btw. po rozmowie z rodzicami uznałem , że jednak chcę mieć odblokowany mnożnik dlatego stworzyłem ten zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/Dqz53d/

Proszę nie patrzcie na cene , tylko powiedzcie czy takie coś może być.

Pomyślałem o usunięciu systemu z koszyka, ponieważ po co mam wydawać 500 zł na sam system jak mogę skorzystać z https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows7 kod mam z drugiego laptopa także Windows 7 a potem tylko zaktualizować do Windows'a 10 i wszystko gra :D

Opublikowano

Bedzie ok, tylko nie wiem co sie tak uparles na ta klawe, jakoscia jakos nie powala, poza tym chlodzenie na fortisa 3, grandis duzo wiecej nie daje a jest glosniejszy, karte tez na palita jetstream, tez o wiele cichszy.

Opublikowano

Ja bym jeszcze zmienił ram na ten https://www.morele.net/pamiec-goodram-play-ddr4-8gb-2400mhz-cl15-gy2400d464l15-8g-838949/ (zawsze więcej miejsca na płycie głównej a tak 2 sloty zajęte i kicha)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Bedzie ok, tylko nie wiem co sie tak uparles na ta klawe, jakoscia jakos nie powala, poza tym chlodzenie na fortisa 3, grandis duzo wiecej nie daje a jest glosniejszy, karte tez na palita jetstream, tez o wiele cichszy.

to juz jest moja sprawa , czemu mi ta klawa...

https://www.morele.net/inventory/info/gOPN6m/ wymienilem juz na tego fortisa

tylko zeby nie bylo potem tak , ze jakis czołg do domu mi przyjedzie  :D

Opublikowano

Fortis ma paste nie musisz dodatkowej dokupywać.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Przy pomocy innego forum stworzyłem to: https://www.morele.net/inventory/info/TPI6Jc/ i tak samo czy ten zestaw jest lepszy od poprzedniego?

Tylko, że jest to JESZCZE droższy zestaw.

Nie warto brać MSI. Jest droga. JetStream wystarczy.

Poza tym - nie ma SSD.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Przy pomocy innego forum stworzyłem to: https://www.morele.net/inventory/info/TPI6Jc/ i tak samo czy ten zestaw jest lepszy od poprzedniego?

Poza tym - nie ma SSD.

Patrzyłem na testy kart GeForce 1060 i najlepiej w głośności wypadła właśnie MSI, JetStream chodził jak helikopter według mnie dlatego wybieram tą kartę MSI, ponieważ potrzebuję cichej pracy komputera...

Opublikowano

Poza tym - nie ma SSD.

Patrzyłem na testy kart GeForce 1060 i najlepiej w głośności wypadła właśnie MSI, JetStream chodził jak helikopter według mnie dlatego wybieram tą kartę MSI, ponieważ potrzebuję cichej pracy komputera...

JetStream też jest cichy. Według testów, drugi najcichszy GTX 1060. No właśnie, druga, ale za to jest prawie 200 złotych tańszy. Za to możesz sobie kupić lepszy zasilacz, płytę główną czy chociażby większy SSD.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

@JimForce

1. Ogarnij się trochę z tym pisaniem, bo jesteśmy mili, pomagamy ci, więc z tym ryjem to do rodziców. Zaproponowałem ci używki, bo dużo osób decyduje się je brać i są zadowolone. Nie chcesz, to nie, ja zaproponowałem, więc wystarczy normalnie odpowiedzieć. Tak samo do kolegi z tą klawiaturą.

2. Nie zadziała ci kod seryjny z laptopa, nie zaktualizujesz do Windowsa 10, bo ta promocja skończyła się w lipcu. A jeżeli chcesz grać w najnowsze gry, to musisz mieć Windowsa 8.1/10 (10 jest lepszy). Dlaczego? Bo windows 7 nie wspiera najnowszych bibliotek DirectX 12. Dalej sobie poczytaj. Druga sprawa, że jak masz 6-generację intela i chcesz zainstalować windows 7, to tylko z pendrive, bo microsoft dał blokadę, poza tym zapowiedział już szybsze zakończenie wsparcia nowych generacji procesorów intela na windows 7 (żeby nie działo się to samo, co z XP; twórcy gier też to wymuszali, bo stare systemy po prostu są gorsze).

Jeżeli chcesz tego trial 90-dni windows 10, to wyszukaj w google, a znajdziesz. Ewentualnie skorzystaj z jakiejś strony, która udostępnia "obrazy systemów windows" (pod taką frazą znajdziesz).

Co do zestawu, to określ w końcu budżet, czy ma być system, etc.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...