Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na dodatek do TS3

TiREX69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż w Polsce powstaje mało dodatków do TS3.

Chciałbym pogrzebać coś w c++ i napisać jakiś dodatek do właśnie tej aplikacji.

Lecz mam wewnętrzną pustkę i nie mam pomysłów na żaden dodatek.

Głównie specjalizuje się w Javie.

Czasem w życiu nastolatka są momenty, które powodują niechęć do wszystkiego co aktualnie dla mnie było przyjemnością.

Pozdrawiam,

Szymon

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Chodzi Ci o stronę serwera czy klienta?

Jeżeli serwera, to pisz w czym chcesz, ale jeżeli masz na myśli klienta, to pluginy napiszesz tylko w Lua (chyba że z jakąś konwersją lua na cpp czy inne języki)

Opublikowano

Chodzi Ci o stronę serwera czy klienta?

Jeżeli serwera, to pisz w czym chcesz, ale jeżeli masz na myśli klienta, to pluginy napiszesz tylko w Lua (chyba że z jakąś konwersją lua na cpp czy inne języki)

Napisałem dodatki, oficjalnie jak i nie oficjalnie nie ma jeszcze dodatków po stronie serwera. Nie zapytałem w jakim języku napisać dodatki tylko jaki dodatek napisać.

Poza tym dodatki do klienta pisze się głównie w cpp. Lua to nie jest język.

Specjalista
Opublikowano

Lua − język skryptowy pierwotnie zaprojektowany dla rozszerzenia funkcjonalności różnych aplikacji, jednak często używany jako samodzielny język. 

Można było by zrobić jakieś dodatki dla administratorów. Może jakieś funkcje z botów tylko w wersji klienta. Albo zrobić jakieś zarządzanie SinusBotem. Jakieś łatwiejsze bez zapamiętywania komend dla niego. Mógłby zapmiętywać jakieś stacje radiowe czy coś takiego.

Opublikowano

Lua − język skryptowy pierwotnie zaprojektowany dla rozszerzenia funkcjonalności różnych aplikacji, jednak często używany jako samodzielny język.

Można było by zrobić jakieś dodatki dla administratorów. Może jakieś funkcje z botów tylko w wersji klienta. Albo zrobić jakieś zarządzanie SinusBotem. Jakieś łatwiejsze bez zapamiętywania komend dla niego. Mógłby zapmiętywać jakieś stacje radiowe czy coś takiego.

Język to nie jest to samo co język skryptowy. Ale proszę żeby temat przewodni nie był nt. czy to język czy nie.

Zastanawiałem się czy nie zrobić biblioteki, która pozwala pisać dodatki w javie (technicznie możliwe, ale nie wiem czy jestem w stanie to napisać).

Co do narzędzi administracyjnych to myślałem nad tym. Mam jakiś tam pomysł, aby zrobić narzędzia administracyjne w podobnej nakładce jak overwolf (nie tak skomplikowanie, ale ułatwiające prace administratora podczas grania w gry, etc.)

Specjalista
Opublikowano

No co do tych bibliotek tak jak czujesz sie na tyle dobry to czemu nie. 

Tak jak mówiłem fajny by był plugin, który ułatwia zarządzanie przez sinusbotem przez serwer. Polegało by to tylk na wysyłaniu wiadomości do bota i odbiorze. Do tego jakis cache ze stacjami czy coś i naprawde fajny dodatek

Opublikowano

No co do tych bibliotek tak jak czujesz sie na tyle dobry to czemu nie. 

Tak jak mówiłem fajny by był plugin, który ułatwia zarządzanie przez sinusbotem przez serwer. Polegało by to tylk na wysyłaniu wiadomości do bota i odbiorze. Do tego jakis cache ze stacjami czy coś i naprawde fajny dodatek

Co do tych bibliotek to nie trzeba czuć się na tyle dobrym, bo to nie jest skomplikowane.

A co do tego narzędzia do sinusbota to gdyby nie miał tylu bugów i lepiej byłby zrobiony mógłbym coś kodzić. Aktualnie nie widzę sensu robienia czegoś pod sinusbota. Może kiedyś 8)

Prawda jest taka, że sinusbot jest jedynym darmowy, rozbudowanym botem muzycznym. To go właśnie wyróżnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...