Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] VPS pod TS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Poszukuje Hostingu VPS pod mój serwer TeamSpeak.

Obecnie posiadam serwer 50slotów na Net-Speak i płace około 30zł miesięcznie.

Na dzień dzisiejszy postanowiłem ,,przestawić'' mój serwer na VPS.

Chciałbym aby serwera nie wywalało , nie było ścinek a rozmowy przebiegały płynnie.

Znalazłem kilka ofert , może jakaś będzie dobra :

[LVLUP.PRO]

Cena : 29,90zł miesięcznie

Typ wirtualizacji : KVM

Pamięć RAM : 2GB

Pamięć Wirtualna (swap) : 1GB

TYP DYSKU : SSD (10GB)

Szybkość internetu : 250Mbit

Transfer Miesięczny : Bez Limitu

Procesor : Nie pisze

Lokalizacja Francja - Niestety słyszałem ,że to duży minus ;(

[OVH.PL]

OFERTA  VPS SSD OFERTA NR 1 LUB 2.

OFERTA VPS CLOUD : NR 1.

OFERTA VPS CLOUD RAM : NR1

(Tutaj znalazłem aż 4 oferty w interesującym mnie przedziale cenowym)

[VIPOWER.PL]

OFERTA VPS SSD : NR 1 LUB 2.

Może wy znajdziecie jakieś inne i lepsze :)

Najlepiej byłoby gdybym mogło siedzieć na ts'ie 100-150 osób bez lagów , scinek i wywalania.

Maksymalny budżet : 35zł / mieś

-A najlepiej żeby kosztował do 20 :D

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź

Specjalista
Opublikowano

Oferta OVH i LVLUP mało się róznią pod względem sprzętowym. Różnica jest taka, że LVLUP ma lepsza ofertę zabezpieczeń, gdzie OVH praktyczie jej nie ma. Przy takiej ilości osób jestem pewny, że jakieś ataki się pojawią. Także tutaj już zależy od Ciebie, czy chcesz się przed nimi bronić i wydać 15zł więcej czy też masz to gdzieś i będziesz ryzykować. Ja oczywiście mówie tutaj o ofercie OVH1 i LVLUP za 30zł. LVLUP ma serwery dedykowane od OVH. Jeśli ja miałbym wybierać wybrałbym LVLUP.

Opublikowano

Hosteam.pl - polska lokalizacja, brak antyddosa na vpsach.

Multigaming.pl - polska lokalizacja, serwery z hosteam, antyddos, dobre wsparcie

ovh.pl - lokalizacja Francja (wyższe pingi), jakiś tam antyddos (nie wiem jak działa), wsparcie lipne

Opublikowano

Multigaming.pl - polska lokalizacja, serwery z hosteam, antyddos, dobre wsparcie

ovh.pl - lokalizacja Francja (wyższe pingi), jakiś tam antyddos (nie wiem jak działa), wsparcie lipne

Za ofertę od multigaming podziękuje miałem tam teamspeak i nigdy na niczym się tak nie zawiodłem. Wywalanie ts przynajmniej 2-3 razy w tygodniu ....

Co sądzisz o LVLUP.PRO?

Opublikowano

Za ofertę od multigaming podziękuje miałem tam teamspeak i nigdy na niczym się tak nie zawiodłem. Wywalanie ts przynajmniej 2-3 razy w tygodniu ....

Co sądzisz o LVLUP.PRO?

Działalność jednoosobowa, która przynosi jedynie problemy.

Długi czas oczekiwania na odpowiedź z supportu etcera.

7612114796533941538391.png

Opublikowano

Co sądzisz o LVLUP.PRO?

LVLUP nie testowałem, więc nie mam odniesienia. Ktoś inny niech się wypowie co ma tam serwery lub miał.

Specjalista
Opublikowano

Ja polecam lvlup. Faktycznie jednoosobowa ale bardzo szybko. Nie ma co im zarzucać. Odpowiedz mozesz dostac nawet w niedziele i to w krótkim czasie. Właścicel poświeca się firmie i to jest jego sukces. Ochornę anty ddos też maja bardzo dobra na tym kvm.

Opublikowano

Ja polecam lvlup. Faktycznie jednoosobowa ale bardzo szybko. Nie ma co im zarzucać. Odpowiedz mozesz dostac nawet w niedziele i to w krótkim czasie. Właścicel poświeca się firmie i to jest jego sukces. Ochornę anty ddos też maja bardzo dobra na tym kvm.

Dobrze to jeszcze takie , krótki zbiór pytań zadam :D

-Wywalał ci często cały serwer / bądź był on wyłączany?

-Nie było zacinania / w sensie przerywania w rozmowie?

-Ile na tym pakiecie z (2GB RAM) moge postawić slotów?

+ Pytanie do wszystkich (Czy da się gdzieś tanio bądź za darmo kupić domenę :)? - .eu , .pl , .com , .biz , .info  ????

Specjalista
Opublikowano

-Wywalał ci często cały serwer / bądź był on wyłączany?

-Nie było zacinania / w sensie przerywania w rozmowie?

-Ile na tym pakiecie z (2GB RAM) moge postawić slotów?

+ Pytanie do wszystkich (Czy da się gdzieś tanio bądź za darmo kupić domenę :)? - .eu , .pl , .com , .biz , .info  ????

- Serwery są stabilne także takich problemów nie ma.

- Ping jest w granicach 50ms ponieważ serwery są z francji ale mimo to nic się takiego nie dzieje.

- Spokojnie utrzymasz może nawet z 200 osób ale wtedy zastanawiałbym się nad inna oferta.

Takich domen nie polecam Ci brać, gdyż może się okazać, że zostanie Ci ona zablokowana. Był na forum poradnik o tym. Myslę, że domena nie jest jakimś duzym wydatkiem na rok. 

Opublikowano

Wybierając pomiędzy LVLUP a OVH, wybrałbym LVLUP, hosting jak ich mało.. Sam korzystam z usług lvlup i jestem zadowolony pod względem stabilności oraz komfortu rozmów.

Opublikowano

https://hosteam.pl/pl/vps

Pakiet Base starczy Ci na te 50 slotów, niski ping, stabilny serwer.

Dostanie ddosa i leży. Lepiej żeby miał jakąś ochronę przed tym.

Coś się pozmieniało czy hosteam zmienił politykę filtrowania ataków na vps'ach ?

Naprawdę teraz hosteam pada od wszystkiego?

Teraz konkurencją dla hosteamu jest firma etop.pl, która też potrafi filtrować ataki.

Korzysta z tego DC już wiele hostingów gier np. pukawka czy liveserver.pl

Oferta etopu - http://datahouse.pl/

7612114796533941538391.png

Opublikowano

Dostanie ddosa i leży. Lepiej żeby miał jakąś ochronę przed tym.

Coś się pozmieniało czy hosteam zmienił politykę filtrowania ataków na vps'ach ?

Naprawdę teraz hosteam pada od wszystkiego?

Teraz konkurencją dla hosteamu jest firma etop.pl, która też potrafi filtrować ataki.

Korzysta z tego DC już wiele hostingów gier np. pukawka czy liveserver.pl

Oferta etopu - http://datahouse.pl/

Hosteam wycofał antyddosa dla serwerów VPS. Oferta z antyddosem zaczyna się dopiero od serwerów dedykowany i szczerze powiem popieram ich. 

Za to ochrona ddos poprawiła się na dedykach i dla większych projektów na prawdę mogę polecić.

Co do tego etopu to ja to widzę średnio. Można zaobserwować to na punkcie hostingu pukawka.pl Przenieśli swoje serwery do etop i wtedy dopiero zaczęły się problemy.

Specjalista
Opublikowano

etop nie będzie tu dobrym rozwiązaniem. Serwery dość drogie do tego z góry ustalasz czas umowy. Jeśli damy, że na czas nieokreślony to łacimy jeszcze więcej. Hosting dobry dla jakiś małych firm czy też duzy projektów. 

Opublikowano

Mój serwer z tego pakietu wytrzymał ponad 80 użytkowników,6 botów muzycznych oraz 6 botów query

Moim zdanie ten pakiet jest warty ten 20 zł ale procesor można obciążyć max 30% bo powyżej 30% serwer laguje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...