Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najtańszy monitor 144 Hz i klawiatura mechaniczna

yolinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Tak jak w temacie, najtańszy monitor 144hz? +link

To samo się tyczy klawiatur mechanicznych, z panelem cyfrowym + led

Dzięki z góry.

sygnatura.png

Opublikowano

Siema.

Tak jak w temacie, najtańszy monitor 144hz? +link

To samo się tyczy klawiatur mechanicznych, z panelem cyfrowym + led

Dzięki z góry.

Lista monitorów 144 Hz z morale https://www.morele.net/komputery/monitory-i-projektory/monitory-led-lcd-523/,,,,,,,p,0,,30331O996297/1/

Z klawiatura ci nie pomogę bo sam lece na biedronkowej 5 lat za 20 zł I nie narzekam 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Ale to jednak TN 

Tu są opisane rodzaje matryc http://www.eizo.pl/baza-wiedzy/rodzaje-matryc-lcd-ktora-wybrac/

Niech autor sobiue poczyta i zdecyduje ^^ 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Ale to jednak TN 

Tu są opisane rodzaje matryc http://www.eizo.pl/baza-wiedzy/rodzaje-matryc-lcd-ktora-wybrac/

Niech autor sobiue poczyta i zdecyduje ^^

Autorowi zależy na najniżeszej cenie, a ten co ja podałem mimo TN jest bardzo dobry, sam go mam i polecam.

Ale jeśli autor koniecznie chce 144hz i IPS, do tego WQKD to za 3k dostanie takiego potworka https://www.morele.net/monitor-lg-34uc79g-b-975571/ przynajmniej na morele, na innych sklepach nie sprawdzałem..

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Z klawiatur zerknij na cm storm quickfire. Bardzo dobra jakość wykonania, polecam.

Opublikowano

Klawiatura mad catz strike 7 polecam

xyz

Skargi i odwołania składamy na PW. //QuarK

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Rzeczy z gearbest idą z Chin i może zostać nałożone cło, więc radziłbym uważać ;)

Co do klawiatury, to jakie przełączniki chcesz?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ja bym tutaj dołożył do

http://www.x-kom.pl/p/216875-monitor-led-24-269-lg-24gm77-b-czarny.html

wysoki kontrast, jasny i ostry obraz, doskonałą redukcję motion-blur, wejściowego niskim opóźnieniem, solidna jakość wykonania, boczne zamontowane gniazdo słuchawkowe :)

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

@JacoH

Pisałem ci, że na elektronikę cła nie ma, tylko VAT, poza tym na takie niskie kwoty nic nie ma xD

Autorze, napisz konkretne kwoty.

Monitor doo 1200zł najlepiej jakby się zmieścił.

Co do klawiatury to myślałem o tym Hykker X z Biedronki, nie zależy mi też na kolorach czy coś. Niby tania, a taka zwykła, prosta, jak myślicie? //do 300zł, ale ta jest w miarę?///

sygnatura.png

Opublikowano

Byłem w sklepie i myślałem o monitorze takim jak: BENQ XL2411.

Natomiast klawiatury takie jak:

- steelseries apex Raw

- Razer blackwidow

- logitech G213 Prodigy

- roccat surrora

Jak myślicie? :)

sygnatura.png

Opublikowano

Monito

- steelseries apex Raw
- Razer blackwidow
- logitech G213 Prodigy
- roccat surrora

Monitor dobry, z klawiaturek osobiście wybrałbym steelseries apex Raw, ale to już kwestia gustu

Opublikowano

Monito

- steelseries apex Raw

- Razer blackwidow

- logitech G213 Prodigy

- roccat surrora

Monitor dobry, z klawiaturek osobiście wybrałbym steelseries apex Raw, ale to już kwestia gustu

Damn, wyjdz...

Autorze, wiesz ze nie kazda z tych klawiatur jest mechniczna?

Wracajac do tematu, juz nie wiem jakie chcesz przelaczniki, bo to co podsylasz nie trzyma sie kupy, monitor to LG 24gm77, a klawiatura to chocby ozone strike battle na redach, bo juz nie wiem co chcesz.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

- steelseries apex Raw

- Razer blackwidow

- logitech G213 Prodigy

- roccat surrora

Monitor polecam jak najbardziej. Co do klawiatury to ciężko wypowiedzieć mi się odnośnie tych co wymieniłeś jedynie mogę odradzić razera, ale mogę Ci podpowiedzieć żebyś poczytał o switchach i jak działają. Przy wyborze klawiatury bierz również pod uwagę rozmiar swojego biurka, żeby nie doszło do takiej sytuacji, że kupisz strasznie dużą klawiaturę i będziesz o nią uderzał myszką. Sam używam CMStorm QuickFire TK red i bardzo ja polecam (https://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-tk-cherry-mx-red-sgk-4020-gkcr1-555016/ ) jest to okrojona wersja polecam o tym poczytać, możesz też wybrać https://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-ultimate-cherry-mx-brown-sgk-4011-gkcm1-615169/ jeżeli chcesz mieć pełną klawiaturę z tym, że są to inne switche.

Opublikowano

Ludzie co z wami jest nie tak? Polecacie najgorszy monitor 144hz (xl2411), stare technologie, kolory blade, ogolnie same problemy z tym monitorem, klawe do 300 to qpad mk-50/ozone strike battle/cm storm quickfire jakis i elo.

Opublikowano

Ludzie co z wami jest nie tak? Polecacie najgorszy monitor 144hz (xl2411), stare technologie, kolory blade, ogolnie same problemy z tym monitorem, klawe do 300 to qpad mk-50/ozone strike battle/cm storm quickfire jakis i elo.

kolega chce najtańszy, a ten taki zły wcale nie jest.

Opublikowano

No ani troche, ten monitor to jest syf, nie pomijajac ze o niebo lepsze lg 24gm77 i asus vg248qe sa tansze, wiec nie rozumiem wgle tego argumentu.

Opublikowano

No ani troche, ten monitor to jest syf, nie pomijajac ze o niebo lepsze lg 24gm77 i asus vg248qe sa tansze, wiec nie rozumiem wgle tego argumentu.

Czemu ten BenQ to syf? :)

sygnatura.png

Opublikowano

BenQ jest starszy, LG ci lepiej odwzorowuje kolory, nowsza technologia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...