Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyscie na takim serwerze?

My-Core

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Chciałbym zapytać czy zagralibyście na takim hardcorze. Nie nie wylaczaj tego bo to hc. Nie jest to kolejny izihc czy megahc. Przesylam pomysl serwera. Napiszcie co byscie dodali :)

DROP:

Żelazo:1,10
Złoto:0.75
Diamenty:0.7
Szmaragdy:0.4
Perły:0.001
Proch:1
RedStone: 2
Węgiel: 2
Exp: Dostosowac.
Właczanie stone
Drop z obsa:
Exp: Dostosowac

Drop z gracza:
glowka
======
Ban 30 minut
==========
Pandora SMS/Event/BOSS
CoobleX - trudny cobblex- potwory itd
Osiagniecia 
LVL KOPANIA - na chacie
Handel shiftem
Wejscie do netheru tylko z biletem
BILET- dropi za osiagniecia lub vip co 2 tyg
Bossy
Nether od 12:00 do 00:00
TNT: 15:00 do 00:00
w weekend 10:00-00:00
3 koxy
5 refow
5 perel w eq
Ochrona nowych graczy 15 min
Comiesieczne turnieje gildii
Rozdzka krowa - osiagniecia i SMS
SILA II usuniete I zostaje
Losowe TP
Brak wejscia na spawn jesli jestes bity 30 s
Border 2,5k
Gildie
Rozdzka na spawn bardzo trudna bo to hardcore
atakowanie gildii po 12h od zalozenia i 6 od ostatniego ataku
System rang jak w CS:GO +1 zabicie- 1 punkt do rangi- 1 zginiecie- minus jeden punkt do rangi

Opublikowano

Otwierając spoiler liczyłam na większe "wow".

W sumie nie uważam, żeby było to coś oryginalnego. 

A pluginy będą autorskie? 

Opublikowano

Jak najbardziej. Nie chcemy za duzo nowosci dodawac. To ma byc HC czyli trudne :)

Opublikowano

Chętnie sprawdziłem spoiler.. i widzę kolejny niewypał.

Powiedz mi jeśli jest to Hardcore, to po kiego grzyba dodajasz jakieś pandory i cobblex? - może dodaj coś oryginalnego, własnego - serio, nawet nie myśl sb że coś z tego będzie. VIP'y na HC? - i to takim prawdziwym? - to jest bez sensu, niepotrzebna przewaga nad graczem który nie ma VIP'a i to mają się nazywać dzisiejsze HC..

Jeśli coś robicie to z głową i z pomysłem.. - pewnie jeszcze nie masz abi oryginalnej nazwy dla Twojego serwera ani maszyny, poza tym jeśli zrobisz tak jak chcesz to nie dziw się że kastraty będą na serwerze i TYLKO oni. 5/10 osób na 24h to żaden wynik.

Opublikowano

"BAN 30 Min"  to nie hc to kolejne ezhc

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Chętnie sprawdziłem spoiler.. i widzę kolejny niewypał.

Powiedz mi jeśli jest to Hardcore, to po kiego grzyba dodajasz jakieś pandory i cobblex? - może dodaj coś oryginalnego, własnego - serio, nawet nie myśl sb że coś z tego będzie. VIP'y na HC? - i to takim prawdziwym? - to jest bez sensu, niepotrzebna przewaga nad graczem który nie ma VIP'a i to mają się nazywać dzisiejsze HC..

Jeśli coś robicie to z głową i z pomysłem.. - pewnie jeszcze nie masz abi oryginalnej nazwy dla Twojego serwera ani maszyny, poza tym jeśli zrobisz tak jak chcesz to nie dziw się że kastraty będą na serwerze i TYLKO oni. 5/10 osób na 24h to żaden wynik.

"BAN 30 Min"  to nie hc to kolejne ezhc

Nie jest zle, natomiast po co dodajesz pandorki i cobblexy na serwer hardcore?

Pandora,vipy zostana usuniete. Ban powiększony a co do cobblex na dobre itemy bedzie maly procent większy bedzie na spowolnienie potwory itd
Opublikowano

Pieniądze masz, ekipę masz, reklamę masz? - bez tego ani rusz, zobaczyny w ogóle czy do czegoś dojdzie ten serwer, już od początku myśle że kolejny niewypał bo pluginy z neta, po drugie jak już będziesz ściągał to patrz czy nie ma backdoorów, bo potem niepotrzebny płacz że serwer Ci rozwalili.

Opublikowano

Pieniądze masz, ekipę masz, reklamę masz? - bez tego ani rusz, zobaczyny w ogóle czy do czegoś dojdzie ten serwer, już od początku myśle że kolejny niewypał bo pluginy z neta, po drugie jak już będziesz ściągał to patrz czy nie ma backdoorów, bo potem niepotrzebny płacz że serwer Ci rozwalili.

Mamy. Skad jestes taki pewny ze plg będą z internetu?
Opublikowano

Zgaduję, większość serwerów piszących posty typu: czy ten serwer będzie miał sens istnienia i czy ktoś będzie na Nim grał nie wypala.

Może też tak być że masz doświadczoną ekipę, ale dowodów żadnych Nam nie dałeś.

Opublikowano

Zgaduję, większość serwerów piszących posty typu: czy ten serwer będzie miał sens istnienia i czy ktoś będzie na Nim grał nie wypala.

Może też tak być że masz doświadczoną ekipę, ale dowodów żadnych Nam nie dałeś.

Ekipa jest cały czas zbierana. Osoba która będzie do nas przyjęta przejdzie długie testy. 

Opublikowano

Jak najbardziej. Nie chcemy za duzo nowosci dodawac. To ma byc HC czyli trudne :)

Trudne? Drop z kamienia? Pomijając fakt, że cały drop z kamienia to wielki żart, to tym bardziej opis serwera HC nie powinien zawierać tego słowa. - Takie moje zdanie.

Pozdrawiam - Ryszard.

Opublikowano

Trudne? Drop z kamienia? Pomijając fakt, że cały drop z kamienia to wielki żart, to tym bardziej opis serwera HC nie powinien zawierać tego słowa. - Takie moje zdanie.

Pozdrawiam - Ryszard.

Drop cały czas dostosowujemy. Tak. Ciekawe ile graczy w Polsce teraz gra na serwerach gdzie nie ma dropu ze stone?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMy-Core Bardzo mało, ale twoim podejściem nic się nie zmieni. Doprowadziło do tego płakanie na lagi, które wywoływały źle skonfigurowane anty-X-ray'ie oraz lenistwo administracji serwerów, która wolała wgrywać dropy ze stone'a niż pilnować graczy, które i tak nic nie zmieniają bo można "botować" kopanie kamienia i oszukiwać w takim samym stopniu. Ale nie oszukujmy się - drop ze stone'a i HC to żart. Jakkolwiek by tego nie nazwać to nie jest ani normalny Minecraft ani HC.

Dodatkowo powiem, że gdybyś zrobił serio porządny serwer, który coś by oferował to przyciągnąłbyś graczy - przynajmniej tych bardziej rozgarniętych, niekoniecznie armię 10-latków.

Pozdrawiam - Ryszard.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMy-Core Bardzo mało, ale twoim podejściem nic się nie zmieni. Doprowadziło do tego płakanie na lagi, które wywoływały źle skonfigurowane anty-X-ray'ie oraz lenistwo administracji serwerów, która wolała wgrywać dropy ze stone'a niż pilnować graczy, które i tak nic nie zmieniają bo można "botować" kopanie kamienia i oszukiwać w takim samym stopniu. Ale nie oszukujmy się - drop ze stone'a i HC to żart. Jakkolwiek by tego nie nazwać to nie jest ani normalny Minecraft ani HC.

Dodatkowo powiem, że gdybyś zrobił serio porządny serwer, który coś by oferował to przyciągnąłbyś graczy - przynajmniej tych bardziej rozgarniętych, niekoniecznie armię 10-latków.

Pozdrawiam - Ryszard.

Nad dropem się jeszcze zastanowimy. 

Opublikowano

Liczyłem na coś lepszego, ale chociaż fajne to, że to nie izihc.

Izihc jest miliony. Chcemy zrobić cos ze starych czasów dlatego pytamy was o zdanie :)

Opublikowano

Izihc jest miliony. Chcemy zrobić cos ze starych czasów dlatego pytamy was o zdanie :)

Stare czasy... proponuje usunąć drop - kopanie to istota tej gry, daje frajdę i mocno angażuje gracza nie nudząc go.

Opublikowano

Stare czasy... proponuje usunąć drop - kopanie to istota tej gry, daje frajdę i mocno angażuje gracza nie nudząc go.

No dobra. Ale jak sobie wyobrażasz kopanie diamentów i złota? Przecież bedzie tego za mało.

Pomocnik
Opublikowano

Nie. Dlaczego? Bo zapewne serwer bedzie stał na 1.7.x? Takich typu serwerów jest dużo jak już wyminiłeś zrób coś nowego? Lub coś czego jest mało..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...