Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa monitory na rozruchu, później działa tylko jeden

Tremo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zakupiłem monitor benq 2270h i po podłączeniu wszystkiego i włączeniu komputera włączają się oba, potem jest tylko 1 ten stary.

Nie mam nagrywarki więc pobrałem stery z neta z strony producenta http://www.benq.com.pl/product/monitor/gw2270h/downloads/ dla win 10

odpaliłem jeden plik i pisało zainstalowano pomyślnie, co mam zrobić?

ps. w menadżerze zadan też nie wykrywa

karta r9 390

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

próbowałeś ? http://imgur.com/a/zPpcj

centrum akcji > Wyświetlaj na innym ekranie > Duplikuj albo nie wiem co ty tam chcesz

Tak próbowałem nic.

Monitory normalnie startują, oba, jest rozruch biosu po wyświetleniu logowanie ten 2 się wyłącza i piszę hdmi no signal.

Mam płytę jak mówię, ze steramy, ale brak nagrywarki to pobieram z neta, są 3 pliki.

Da się odpalić tylko jeden pisze, że pomyslnie zainstalowano.

Chyba, że ja to muszę gdzieś wrzucić.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

A podlaczyles te monitory do integry czy dedykowanej? Bo oba musza byc wpiete do dedyka.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

@Tremo jeśli w menadrzeże nie wykrywa to popróbuj coś w biosie bo tak mi się wydaje a karta była nowa czy używana próbowałeś każdy monitor na każdym wtyku ?

@HaZeLnUtPL czytaj dokładnie 

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

A podlaczyles te monitory do integry czy dedykowanej? Bo oba musza byc wpiete do dedyka.

Oba do dedyka.

@Tremo jeśli w menadrzeże nie wykrywa to popróbuj coś w biosie bo tak mi się wydaje a karta była nowa czy używana próbowałeś każdy monitor na każdym wtyku ?

@HaZeLnUtPL czytaj dokładnie 

Karta nowa, kupiona w lutym. No mogę wtyk zmienić na inny.

także nie działa, jak ustawie monitor pod hdmi 2 to pisze cabel not connected, jak dam na ten 1 (tam gdzie podłączyłem) to pisze hdmi no signal

Czyli coś mam w biosie zrobić?

Ex Lider Counter-Strike

Specjalista
Opublikowano

U nas w szkole jeden informatyk ma ten sam problem z Win10. Laptop nie chce współgrac z rzutnikiem. Sytuacje wyglądają podobnie. Mówił też, że wczesniej na 8.1 działało mu poprawnie. 

Sądząc po tym jest tu błąd w samym systemie operacyjnym. Trzeba czekać na jakąś łatke i zgłosic bład do Microsoftu albo instalować starsze systemy  ._.

Opublikowano

@Tremo sprawdź oba monitory na obu wtykach i zobaczymy co dalej

2 monitor to vga, wiec tylko 1 wyjście.

Sprawdziłem 3 wejścia i dalej to samo.

U nas w szkole jeden informatyk ma ten sam problem z Win10. Laptop nie chce współgrac z rzutnikiem. Sytuacje wyglądają podobnie. Mówił też, że wczesniej na 8.1 działało mu poprawnie. 

Sądząc po tym jest tu błąd w samym systemie operacyjnym. Trzeba czekać na jakąś łatke i zgłosic bład do Microsoftu albo instalować starsze systemy  ._.

To każdy z monitorem 2270h by musiał mieć ten sam problem z win 10, a normlanie się sprzedaje i wsparcie jest.

Ex Lider Counter-Strike

Specjalista
Opublikowano

Chodziło mi bardziej o sama posiadanie dwóch monitorów z systemem Win10. Tutaj może tkwić problem. Osobno Ci działają przecież. Jeśli masz możliwość sprawdzenia tych dwóch monitorów pod innym systemem. Spróbuj sciągnąć np. Slaxa portable. Odpal go z pena i zoabcz czy bedą działać.

Opublikowano

@Tremo oj słabo a ustawienia karty graficznej spróbuj pozmieniać kurka nie wiem co jeszcze można robić 

@Tremo podejrzewałem że czegoś nie sprawdziłeś a pytałem

@Eryk temat do zamknięcia

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o sama posiadanie dwóch monitorów z systemem Win10. Tutaj może tkwić problem. Osobno Ci działają przecież. Jeśli masz możliwość sprawdzenia tych dwóch monitorów pod innym systemem. Spróbuj sciągnąć np. Slaxa portable. Odpal go z pena i zoabcz czy bedą działać.

tzn pobieram to: https://www.slax.org/pl/ i odpalam z pendrive?

Ex Lider Counter-Strike

Specjalista
Opublikowano

Dokładnie tak. Musisz mu tam jeszcze boota zrobić na pendravie ale wszystko jest opisane w paczce jak ściągniesz. Z tego co pamiętam jest tam plik bat i trzeba go wykonać

Opublikowano

Dokładnie tak. Musisz mu tam jeszcze boota zrobić na pendravie ale wszystko jest opisane w paczce jak ściągniesz. Z tego co pamiętam jest tam plik bat i trzeba go wykonać

boota mam, bo win 10 musiałem instalować z pendrive.

Skończę tylko zadanko i zaczynam robić, potem dam znać, chyba, że ktoś ma inny pomysł.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Po przekopaniu całego internetu okazało się, że niektóre karty graficzne bądź monitory muszą być podłączone do wejścia hdmi - 2, a tego nie sprawdzałem, podłączyłem i działa.

Dzięki za all, close.

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...