Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże zużycie RAM, od czego?

XeqaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam problem z dużym zyzyciem ramu (1,7GB) przez serwer przy 15pluginach i 2 graczach online. Czym moze to byc spowodowane?

- Java 8

- Paperspigot 1.8.8

post-660269-0-48424800-1479056182_thumb.png

Opublikowano

Wywala mi jedynie błąd Skripta, który nie wiem jak naprawić bo nie mogę nigdzie znaleźć aktualnej wersji

[17:39:39] [skript update thread/INFO]: [skript] An internal error occurred while checking for the latest version of Skript. Please refer to the server log for details.
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! [skript] Severe Error:
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Unexpected error while checking for a new version of Skript
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! If you're developing an add-on for Skript this likely means that you have done something wrong.
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! If you're a server admin however please go to http://dev.bukkit.org/server-mods/skript/tickets/
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! and check whether this error has already been reported.
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! If not please create a new ticket with a meaningful title, copy & paste this whole error into it,
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! and describe what you did before it happened and/or what you think caused the error.
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! If you think that it's a trigger that's causing the error please post the trigger as well.
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! By following this guide fixing the error should be easy and done fast.
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Stack trace:
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! javax.xml.stream.XMLStreamException: ParseError at [row,col]:[1,1]
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!     at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLStreamReaderImpl.next(XMLStreamReaderImpl.java:596)
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!     at com.sun.xml.internal.stream.XMLEventReaderImpl.nextEvent(XMLEventReaderImpl.java:83)
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!     at ch.njol.skript.Updater.getChangelogs(Updater.java:286)
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!     at ch.njol.skript.Updater$2.run(Updater.java:210)
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!     at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Version Information:
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!   Skript: 2.1.2
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!   Bukkit: 1.8.8-R0.1-SNAPSHOT
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!   Minecraft: 1.8.8
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#!   Java: 1.8.0_91
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Running CraftBukkit: false
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Current node: null
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Current item: null
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! Thread: Skript update thread
[17:39:39] [skript update thread/ERROR]: #!#! End of Error.
[17:39:39] [skript update thread/INFO]: [skript] You're currently running the latest stable version of Skript.

a z baza mysql mam podpięte FunnyGuilds i authme.

Opublikowano

w pliku paper.yml ustaw

keep-spawn-loaded-range: 0

wgraj tego skripta

https://github.com/bensku/Skript/releases

# link do github, nie trzeba skanu

usuń pluginy ViaVersion i WildSkript

spróbuj zmienić hosting na np. lvlup

jak nadal będą występować problemy to rzuć timingiem

/timings on

poczekaj 3 minutki i napisz

/timings paste

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

W pliku paper.yml znalazło mi tylko keep-spawn-loaded: true

Zależy mi na dostępie do serwera z rożnych wersji jakaś alternatywa dla ViaVersion?

Usunąłem WildSkript, bo w sumie nie był mi na razie potrzebny

a Skript z linku wyżej mi nie działa.

Opublikowano

Skript i dodatki do tego FunnyGuilds, to zjada masę ramu, i sprawdz jakimś pluginem, jak essentials, ile z tego ramu jest zarezerwowane a ile na prawdę używane.

Tego pluginu na tablistę też nie znam, więc nie wiem czy dobry.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Jeżeli posiadasz dłuższe skrypty nieustannie wykonujące czynności, ogranicz ich ilość chociaż do tych najbardziej potrzebnych, lub po prostu możliwie je skróć. Jeżeli to nie pomoże, możesz zwrócić się do BOK-u enderchesta.

Opublikowano

Problem może być nie tyle w skryptach i pluginach co w silniku.

Wersja 1.8.8 jest mało zoptymalizowana.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Problem może być nie tyle w skryptach i pluginach co w silniku.

Wersja 1.8.8 jest mało zoptymalizowana.

a która niby jest, co najwyżej tym dalej tym lepiej, na 1.11 sporo poprawili, ale optymalizacja samego mc dalej ssie. Ale takie zużycie ramu to wina pluginów.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Spróbuj zmienić silnik na craftbukkit mi pomogło :)

Spigot to fork CraftBukkita przecież.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Omijacie jeden szczególny fakt. Enderchest z tego co mi wiadomo to jeden z najgorszych hostingów, przy zerowej ilości pluginów potrafił wyczarować sobie 17 tpsów i cpu usage praktycznie na maksa  ^^

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Zerowej ilości pluginów na jednym serwerze, lecz ogromnej ilości pluginów na zbyt wielu serwerach na maszynie. #overselling

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Ostatnio faktycznie enderchest ma problemy, dużo ludzi się skarży ostatnim czasie na nich. Nie jest to Twoja wina, nie jest to wina pluginów, czy skryptów - jest to po prostu wina samego Enderchesta. 

strange1.jpg

Opublikowano

Wszystkie serwery chodzą na jednej lub kilku maszynach. Więc, nie ważne ile ramu byś rezerwował, jak jeden serwer ma lagi, to ty też je masz. Logika Enderchestu, co poradzić!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...