Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Jak Się Bić Oraz Bronić Przed Ciosami

Mostro

Przydało się?  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Odp.

• Przyda?o si??
      15
    • Wcale :(
      22
    • Dzi?ki za tego Tuta ;) Przyda si? ;)
      32

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja wam powiem tyle . Uprawiam boks 3 lata i uliczne walki to mozna zapomniec wtedy sie traci pozwolenie na jakies turnieje jak sie ma wpis na policji.

Co do ulicznych walk nie ma co , co z tego ze jestes najlepszy jak ktos wyjebie ci noz albo z kastetu zajebie , nie wiem jak w polsce ale w irlandii w zlych katach dresiarze sie nie bawial . Ale 80 % znich to lamy udajace.

Jesli masz sie bic to napierdalaj nie czekaj nie popychaj sie nie wyzywaj nie groz tylko zajeb w leb.

Jak ktos ci dokucza w szkole , jesli jest silny tez sie bij , dostaniesz wpierdol ale moze troche szacunku tez. Ja mialem 3 walki i to z nienacka wyszedlem z oczami na ktore nie widzialem prawie nic. Lecz potem nikt nic do mnie nie mial ale napdali w kilka osob . Nie warto .

Jesli myslicie ze zapasmy dzwignie i cokolwiek wam sie na ulicy przyda to zapomnijcie. Jeden strzal boksera lub kogos kto umi w ryj = krew na twarzy , rozciety luk + podbite oko i lzy ze nic nie widzisz.

Jesli juz sie z kims bijesz na serio dojeb mu tak zeby nie wstal sam bo jesli mu dasz fory to sie skonczy tak jak u mojego kuzyna. Rozmawial z kumplem zaczeli sie bic ... tak z kumplem po kilku piwach .. Kuzyn mu odpuscil pobiegl za nim i z butelki w leb.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

NIE NO SORY ZA ODKOP BO WIDZE ZE KTOS POST USUNAL TEN CO ODPKOPAL I TERAZ JA WYSZEDLEM NA DURNIA

BO POSTOW NIE CZYTALEM WSZYSTKICH Z DATAMI .

@ Sebos , dobry zawodnik patrzy w oczy i wie gdzie uderzasz.

@Wicher , jesli ktos na tobie siedzi to koniec walki bo 4 sekundy i 5 bomb na twarz ale mozna wyjsc jesli zalozysz prawa noge swoja o jego i prawa reke o jego a lewa odepchniesz go na bok i zmiana pozycji lecz to tylko w walce w klatce nie na ulicy.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

Ja ćwicze 2 sztuki walki.Kyokushin i od czasu do czasu w parterze.Ta garda która jest wytłumaczona i na końcu pokazana-Tragedia.Garda ma chronić łeb masz sie skulić, chronić żebra i głowe.Dostałeś kiedyś w żebra,watrąbe,nerki??Zakurwisty ból.Jak dostaniesz w szczene chwile popstryka i przestaje chyba że ci zapierdoli podbrudkowy to nie jest za ciekawie.

I tak makin albo Mou zamkną ten tamat;]

@edit łoooo kurwa nie widziałem że ten temat odkopany jest SORY

Opublikowano

Mi sie przydalo, chociaz moj kumpel jest taki ze wali na oslep, chce trafic w morde a walnie w noge ;]

Mission Impossible ??? xD

Wiesz jest spora odleglosc miedzy twarza a noga hsahahahasxD

30364378.png

Opublikowano

Ja wam powiem tyle . Uprawiam boks 3 lata i uliczne walki to mozna zapomniec wtedy sie traci pozwolenie na jakies turnieje jak sie ma wpis na policji.

Co do ulicznych walk nie ma co , co z tego ze jestes najlepszy jak ktos wyjebie ci noz albo z kastetu zajebie , nie wiem jak w polsce ale w irlandii w zlych katach dresiarze sie nie bawial . Ale 80 % znich to lamy udajace.

Jesli masz sie bic to napierdalaj nie czekaj nie popychaj sie nie wyzywaj nie groz tylko zajeb w leb.

Jak ktos ci dokucza w szkole , jesli jest silny tez sie bij , dostaniesz wpierdol ale moze troche szacunku tez. Ja mialem 3 walki i to z nienacka wyszedlem z oczami na ktore nie widzialem prawie nic. Lecz potem nikt nic do mnie nie mial ale napdali w kilka osob . Nie warto .

Jesli myslicie ze zapasmy dzwignie i cokolwiek wam sie na ulicy przyda to zapomnijcie. Jeden strzal boksera lub kogos kto umi w ryj = krew na twarzy , rozciety luk + podbite oko i lzy ze nic nie widzisz.

Jesli juz sie z kims bijesz na serio dojeb mu tak zeby nie wstal sam bo jesli mu dasz fory to sie skonczy tak jak u mojego kuzyna. Rozmawial z kumplem zaczeli sie bic ... tak z kumplem po kilku piwach .. Kuzyn mu odpuscil pobiegl za nim i z butelki w leb.

NIE NO SORY ZA ODKOP BO WIDZE ZE KTOS POST USUNAL TEN CO ODPKOPAL I TERAZ JA WYSZEDLEM NA DURNIA

BO POSTOW NIE CZYTALEM WSZYSTKICH Z DATAMI .

@ Sebos , dobry zawodnik patrzy w oczy i wie gdzie uderzasz.

@Wicher , jesli ktos na tobie siedzi to koniec walki bo 4 sekundy i 5 bomb na twarz ale mozna wyjsc jesli zalozysz prawa noge swoja o jego i prawa reke o jego a lewa odepchniesz go na bok i zmiana pozycji lecz to tylko w walce w klatce nie na ulicy.

W tym tucie napisał debil(tak debil) żeby się nie napierdalać z zawodowcami.

Zresztą ten cios jest zakazany w Karate ponieważ mózg automatycznie reaguje na to że chce siebie bronić ,o brzuchu już nie myśli.

Nie zablokujesz obu ciosów ,pewnie dojdzie ten w brzuch gdyż ten na ryja zablokuje obiema rękami...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Nie wyjeżdżać mi tu ze spryciarzami -,-.

Poradnik ogólnie dobry. Do samoobrony Krav Maga, jeżeli ktoś chce napinać to raczej mma/muay thai (tajski boks)

To moje zdanie, nie wszystkim musi się podobać.

Opublikowano

Kilka rad o Gościa z Karate :

-Ustąp a zwyciężysz

-Gdy wróg jest agresywny i zaślepiony gniewem , Nic nie rób ustąp

1369851372-U355713.png

by Regman

Opublikowano

"Karate ni sante nashi"-karate nigdy nie było sztuką agresji. oto ci chodzi up?Ach ta przysięga DOJO;]

Tak oto mi chodzi

1369851372-U355713.png

by Regman

Opublikowano

Był już taki tutek napisany przeze mnie.

Ja tam lubię się ponapierdalać od czasu do czasu :D

A jeśli chodzi o sztuki walki to polecam Krav mage

Papa ... Krav Mage Też polecam ...

Jest (wg. mnię ) Dostosowana do samoobrony i odparcia ataku .

Ćwiczyłem 3 lata ;) I powiem ,że dużo się nauczyłem .

@Top

Tut przydatny dla zielonych ... Ja tam bójkę mam we krwi .. ( Napierdalanka w piaskownicy ) .

• 1 rok później...
Opublikowano

szczerze mówiąc mi to się nie przyda, ale jeśli jakieś gimby mają stać się dzieki temu fajterami to powodzenia :c.

ps. polecam buty 10% na kryta

• 5 miesięcy temu...
Rekrut
Opublikowano

@Up gimbusie,autor podał link do poradnika,który był po angielsku i go przetłumaczył.Wystarczy umieć czytać.

Pozatym dobry poradnik :)

nie czytalem tego gówna bo nie pomoze nic. Próbuja z tibijczyka fajtera robic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...