Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy klient pobugowany

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .... ten nowy client to takie gówno  że szok cały zlagowany k***a mac mam bana na 1h za to ze wyszedłem z wybierania chyba z 5 razy pod rząd problem w tym że wybieranie i banowanie jest tak zlagowane że nic nie moge zrobić ma ktoś tak? 

Opublikowano

Wczoraj przydarzyła mi się sytuacja, gdzie neta miałem, na tsku gadałem, wszystko w grze widziałem, a postać sobie stała i brak jakiejkolwiek reakcji na moje klikanie - widziałem jak mnie zabijają. Przeważnie, to miniony dziwnie się poruszają, albo coś innego, a tam po prostu postać mi odmówiła posłuszeństwa. Po zakończeniu gry client to mi chyba wybuchł, bo połowa rzeczy się władowała, a druga nie do końca. Zdecydowanie jakiś problem ze strony serwerów, ale to chyba nic nowego.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Ale w czym problem?

To wersja ALPHA

Ja nadal używam starego clienta, było wiadomo, że są z nim problemy.

Dlatego też używam "starego", nie taki stary. Serio mogliby tych clientów nie zmieniać jak skarpetek, bo człowiek się przyzwyczaić nie może. Mi ten w 100% się podoba.

Na + są animacje na profilach też zlagowane ;)

bjk8v7f.png

Opublikowano

W nowym też nie zauważyłem możliwości grania trybu rotacyjnego

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Mnie też wkurza parę rzeczy w tym kliencie , m.in. to ze nie da się wyłączyć listy znajomych, a pisanie do znajomych stało się uciążliwe trochę według mnie.. ale to wszystko można dopracować a większych problemów z tym klientem nie miałem na razie. Tak czy siak idzie się przyzwyczaić :D Lepiej pobrać wcześniej i się trochę przyzwyczajać , po za tym jak pobierzecie go do 15 listopada to dostaniecie ikonkę .

Opublikowano

Ale w czym problem?

To wersja ALPHA

Dlatego też używam "starego", nie taki stary. Serio mogliby tych clientów nie zmieniać jak skarpetek, bo człowiek się przyzwyczaić nie może. Mi ten w 100% się podoba.

Jak ten klient co teraz jest od dawna...

Opublikowano

Ale w czym problem?

To wersja ALPHA

Był wcześniej jeszcze inny z 3 lata temu, więc nie tak dawno jak na LOLa ;)

Korzystam z tego klienta dłuższy czas ( beta tester pozdrawia) i nie mam żadnych praktycznie problemów :v Jedyne co mi się nie podoba to wygląd panelu run i wiecznie otwarta lista znajomych @daveMonster nie ma klubów mówisz? 

http://scr.hu/7aza/wtp90

A no tak, za krótko używałem i nie zauważyłem, przepraszam.

Ale musisz przyznać, że zlagowany ;p

bjk8v7f.png

Opublikowano

Ale w czym problem?

To wersja ALPHA

Był wcześniej jeszcze inny z 3 lata temu, więc nie tak dawno jak na LOLa ;)

Korzystam z tego klienta dłuższy czas ( beta tester pozdrawia) i nie mam żadnych praktycznie problemów :v Jedyne co mi się nie podoba to wygląd panelu run i wiecznie otwarta lista znajomych @daveMonster nie ma klubów mówisz? 

http://scr.hu/7aza/wtp90

A no tak, za krótko używałem i nie zauważyłem, przepraszam.

Ale musisz przyznać, że zlagowany ;p

Przynajmniej nie crashuje jak obecny przy otwieraniu hextechu :D Jak narazie w porównaniu do obecnego nie ma zbytniej różnicy w "lagach" bo to też zależy od sprzętu :) 

Opublikowano

Ja też jestem testerem tego clienta ale jakoś nie pasuje mi on :/ Bierze duzo procka i laguje mocno

Opublikowano

Jedynie co mnie denerwuje w tym kliencie, to to że działa w tle, zżera Procesor gorzej niż stary klient i nie da go się zminimalizować do pasku zadań (Tak jak jest obecnie) co powoduje wyższy ping i większe lagi podczas gry .....

Opublikowano

Jedynie co mnie denerwuje w tym kliencie, to to że działa w tle, zżera Procesor gorzej niż stary klient i nie da go się zminimalizować do pasku zadań (Tak jak jest obecnie) co powoduje wyższy ping i większe lagi podczas gry .....

Mi sam się minimalizuje :) Nie rozumiem jak może ci powodować większy ping skoro on itak działa w tle (tak samo ze starym) jedyne na co może mieć wpływ to FPSY a MAŁO KLATEK  =/= LAGI :) 

Opublikowano

To dopiero alpha, nie narzekajcie. Nie odrazu Rzym zbudowano (i zniszczono  ^^). Mnie osobiście najbardziej irytuje jedna rzecz - Czemu nie pokazuje mi mojej drużyny rankingowej?  <.<

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Ja też na razie wole grać na starym cliencie, na nowym nie mogłem ikonki zmienić :v

Klikasz na profilu / pasku znajomych, czasami na tym pasku jest zbugowane i pokazuje taka ikone jaka maja boty ale na ekranie jest normalnie ta ustawiona :) Ja na starym gram tylko w tryby weekendowe bo na nowym ich jeszcze nie ma :( 

Opublikowano

Ja też na razie wole grać na starym cliencie, na nowym nie mogłem ikonki zmienić :v

Klikasz na profilu / pasku znajomych, czasami na tym pasku jest zbugowane i pokazuje taka ikone jaka maja boty ale na ekranie jest normalnie ta ustawiona :) Ja na starym gram tylko w tryby weekendowe bo na nowym ich jeszcze nie ma :(
Wiem jak, mimo że zmieniałem, inni widzieli poprzednią :(

Opublikowano

Mi sam się minimalizuje :) Nie rozumiem jak może ci powodować większy ping skoro on itak działa w tle (tak samo ze starym) jedyne na co może mieć wpływ to FPSY a MAŁO KLATEK  =/= LAGI :)

Ale ty chyba nie rozumiesz o co mi chodzi :D? Stary klient minimalizuje się do paska zadań po prawej stronie (Strzałeczka), przez co nie powoduje to większych lagów, zaś nowy klient tylko się minimalizuje, przez co cały czas działa w tle.

Opublikowano

Mnie irytuje że po wybieraniu championów, gdy mecz się rozpoczyna to klient się nie zamyka i to jest wkurzające bo trochę przez to gra się laguje podczas teamfightów.

Opublikowano

Ale co wy sie dziwicie, jest to wersja alfa, klient jeszcze nie jest zoptymalizowany, wiec szkoda waszych nerwow na korzystanie z niego.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Skoro client jest w wersji alpha to czego się dziwicie że macie problemy, to tak jak z tymi nowymi grami co są w czasie produkcji a juz wystawiają na sprzedaż, tyle że tutaj jest mała istotna informacja, riot sam wypowiedzial się że proszę o składanie błędów do nich na supporta. 

A że klient miałbyć dostępny tylko dla testerów i teraz otwarty dla all nie znaczy że jest gotowy, pewnie uświadomili sobie że jak go oficjalnie udostępnią to prace i zgłoszenia o błędach wzrosną 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ale ty chyba nie rozumiesz o co mi chodzi :D? Stary klient minimalizuje się do paska zadań po prawej stronie (Strzałeczka), przez co nie powoduje to większych lagów, zaś nowy klient tylko się minimalizuje, przez co cały czas działa w tle.

Wiesz cały pasek dolny to pasek zadań, tak czy siak wszystko co na tym pasku jest działa w tle, czy masz to "przy strzałce" czy nie  :) Nie wiem jaki masz system i podzespoły ale na moim XP z drewnianymi częściami nie widzę różnicy wręcz przeciwnie, jak odpalam na nowym to mam więcej fps niż na starym :) Moze to kwestia optymalizacji pod danego windowsa jest za to odpowiedzilana 

Ale co wy sie dziwicie, jest to wersja alfa, klient jeszcze nie jest zoptymalizowany, wiec szkoda waszych nerwow na korzystanie z niego.

Nerwów? Mi śmiga jak miło i jak już mówiłem jedyne co dla mnie mogliby zmienic to pasek znajomych wylaczyc i runy zmienic, reszta jest git   

Nawet w prawym dolnym rogu clienta jest specjalny "robaczek" z odnośnikiem do reportowania bugów :)Dokładnie, najpierw zrobili "testy zamknięte" żeby usunąć te poważniejsze bugi, a takie mniejsze które maja mniejszy wplyw w razie co usunac gdy im ktos z "otwartej" zglosi , jak wiadomo wiecej testerow = wieksza szansa na wykrycie bugów :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...