Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie włącza się

szalony39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nie typowy problem XDDDD

7 dni temu odpaliłem kompa o 9 godzinie i siedziałem do 15 po czym poleciałem w balet :D Przyjechała do mnie moja siostra pod moja nie obecność słuchała muzyki na moim komputerze do gier :D Wróciłem o godzinie 4 z imprezy w nietypowym stanie, patrze na komputer świeci się światło tzn ze komputer jest uruchomiony. Przytrzymałem przycisk uruchomienia komputera przez +- 10 sekund i wyłączył się komputer. Położyłem się spać. Obudziłem się rano tak +- godzina 8-9 próbuję włączyć komputer i nic nie zapala się. Takie pytanie mam co mogło się stać z komputerem?

DOWIEDZIAŁEM SIĘ 2 INFORMACJI:

WARIANT NUMER 1 (początkujący informatyk chyba jakaś nowa firma na małym osiedlu) :

Niestety mam dla Pana złą informacje nie działa płyta główna. Z zasilaczem wszystko dobrze. Wymiana +- 320zł

WARIANT NUMER 2 (doświadczony informatyk) :

Jeżeli by nie działała Panu płyta główna to by przynajmniej wiatraki kręciły się od zasilacza.

CZYLI CO SIĘ STAŁO? POMÓŻCIE MI :)

a) Płyta Głowna

B) Zasilacz

A może jakieś inne propozycje?

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano

Miałem taki sam problem. Dosłownie. Okazało się, że kabel od zasilacza, zasilający cpu był za mocno zaciśnięty (tak, naprawdę miałem mocno, nie był luzem). Od tamtego czasu bardzo sprawnie działa.

Też miałem zero reakcji PC gdy chciałem go odpalić, nic się nie działo.

Najlepiej podaj wszystkie podzespoły.

Opublikowano

1. Podaj zasilacz (model, marka, moc).

2.Podaj specyfikację komputer (procesor, płyta główna, ram).

Co możesz zrobić?

1. (nawiązuje to do postu Aresorka) Odłącz wszystkie kable w komputerze i podłącz jeszcze raz - jest znikoma szansa, że to coś da, ale może może.

2. Spróbuj załączyć sam zasilacz łącząc odpowiednie piny z kostki 24-PIN, zdjęcie niżej (połącz je jakimś kabelkiem, jeżeli zasilacz się włączy to działa):

175581478615838271953.gif

Generalnie zielony kabelek łączysz z jakimś czarnym :P

3. Sprawdź czy kabel od włącznika działa, tzn. spróbuj uruchomić komputer np. śrubokrętem z płyty głównej. Może po prostu włącznik poluzował się przy przycisku i tyle.

Ogólnie przez internet ciężko pomóc, ale próbuj i wracaj z większą ilością informacji ;)

btw. jeżeli masz komputer na gwarancji, to wyślij go na gwarancję ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

UWAGA ! UWAGA !

Wiem co się stało ! Jest mi bardzo przykro z tego powodu no ale co trzeba naprawić błąd i za niego płacić :(

:

Płyta głowna R.I.P [*]. Pan w Serwisie Komputerowym sprawdził zasilacz i mówił ze jest wszystko ok z nim. Niestety jest to płyta głowna ale jest jeden plus tego cena nie 320zł za naprawdę jak w innym serwisie. Tylko 300 :D zawsze 20zł na papieroski :)

Dziękuje wszystkim za pomoc.

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do zamknięcia! :D

Komputer naprawiony. Poszła Karta graficzna :D

pozdrawiam :P

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...