Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Policja i palenie fajek przez osoby nieletnie

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co może zrobić policja czy straż miejsca widząć 16/17 latka palącego papieroska?

A i czy wgl chce im się zajmować takimi sprawami xD

Opublikowano

Często im się chce. Jak stoisz sam to mogą Cię przeszukać, połamać Ci fajki, spisać i w sumie tyle. Na tym ich "chcenie" się kończy. Niby mogą się bardziej zainteresować i zgłosić sprawę szkole, ale jak już o chceniu mowa, to tego im się nie chce. 

Gorzej jak stoisz z kimś starszym. Wtedy mogą się przy**bać i będzie mandacik, całkiem klepiący po kiermanie. (Mandacik oczywiście dla kolegi, Ty masz farta)

Opublikowano

Jak masz 16/17 lat to nic ci nie zrobią, co najwyżej każą ci wywalić fajki. Najczęstszym powodem przeszukiwań gimbusów jest poszukiwanie zioła.

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz...za moich czasów, czyli jakieś 9 lat temu(cholera...czuję się stary) spisanie i tyle....mnie spisali ze 20 razy....i to tyle, jeśli chodzi o konsekwencje. Czyli w zasadzie nic.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Prawdopodobnie Ciebie spiszą, papierosów nie mogą zabrać, chyba że nie mają akcyzy. Zniszczyć też nie mogą bo odpowiadali by za zniszczenie prywatnego mienia. Jeżeli Ciebie chcą przeszukać, żądaj protokołu przeszukania i przetransportowania Ciebie do miejsca gdzie takie przeszukanie można dokonać. Jest możliwość że dostaniesz mandat jak paliłeś w miejscu publicznym, np na dworcu PKS. Nieletni nie może kupować papierosów natomiast w przepisach nie ma wzmianki o posiadaniu, ewentualnym paleniu w miejscu gdzie istnieje taka możliwość. ( dotyczy tylko wyrobów tytoniowych, nie mylić z alkoholem itp ) Pozostaje jeszcze sprawa zgłoszenia zaistniałej sytuacji u opiekunów nieletniego, bądź w miejscu w którym się uczy, jednak nie mam informacji na ten temat.

Opublikowano

Często im się chce. Jak stoisz sam to mogą Cię przeszukać, połamać Ci fajki, spisać i w sumie tyle. Na tym ich "chcenie" się kończy. Niby mogą się bardziej zainteresować i zgłosić sprawę szkole, ale jak już o chceniu mowa, to tego im się nie chce. 

Gorzej jak stoisz z kimś starszym. Wtedy mogą się przy**bać i będzie mandacik, całkiem klepiący po kiermanie. (Mandacik oczywiście dla kolegi, Ty masz farta)

Że co połamać fajki XDDDDDD,Przeszukać cie nie moga nie maja podstawy do tego. palenie w miejscu publicznym teorytycznie powinien byc mandat ale wątpię ze wystawia będa kazali pewnie wywalić szluge . Zależy jaki policjant sie trafi .

Opublikowano

U mnie w mieście policja ma kompletnie wywalone na to czy ktoś pali czy nie. 

Ostatnio stałam pod szkołą paliłam papierosa szli na przeciwko, patrzyli się tylko, ale poszli dalej. Tak samo jak mijają mnie gdy jadą samochodem. 

Opublikowano

U mnie pod szkoła zawsze było tak, że jeśli sie obsrałes jak podjechali i wywaliłes kiepa na ziemie to 50zl za zasmiecanie. Jesli fajki nie wywaliłes na ziemie tylko kulturalnie zgaszona do kosza to nic nie robili

Specjalista
Opublikowano

Jak masz 16 lat nic nie mogą zrobić. Schody zaczynają się dopiero po 17 bo wtedy możesz dostać mandat. Wątpię jednak, żeby Ci go dali także możesz sobie palić xD 

Opublikowano

Prawdopodobnie Ciebie spiszą, papierosów nie mogą zabrać, chyba że nie mają akcyzy. Zniszczyć też nie mogą bo odpowiadali by za zniszczenie prywatnego mienia. Jeżeli Ciebie chcą przeszukać, żądaj protokołu przeszukania i przetransportowania Ciebie do miejsca gdzie takie przeszukanie można dokonać. Jest możliwość że dostaniesz mandat jak paliłeś w miejscu publicznym, np na dworcu PKS. Nieletni nie może kupować papierosów natomiast w przepisach nie ma wzmianki o posiadaniu, ewentualnym paleniu w miejscu gdzie istnieje taka możliwość. ( dotyczy tylko wyrobów tytoniowych, nie mylić z alkoh

lem itp ) Pozostaje jeszcze sprawa zgłoszenia zaistniałej sytuacji u opiekunów nieletniego, bądź w miejscu w którym się uczy, jednak nie mam informacji na ten temat.

Że co połamać fajki XDDDDDD,Przeszukać cie nie moga nie maja podstawy do tego. palenie w miejscu publicznym teorytycznie powinien byc mandat ale wątpię ze wystawia będa kazali pewnie wywalić szluge . Zależy jaki policjant sie trafi .

Przeszukać go mogą jak mają podejrzenie o popełnieniu przestępstwa ;)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Prawdopodobnie Ciebie spiszą, papierosów nie mogą zabrać, chyba że nie mają akcyzy. Zniszczyć też nie mogą bo odpowiadali by za zniszczenie prywatnego mienia. Jeżeli Ciebie chcą przeszukać, żądaj protokołu przeszukania i przetransportowania Ciebie do miejsca gdzie takie przeszukanie można dokonać. Jest możliwość że dostaniesz mandat jak paliłeś w miejscu publicznym, np na dworcu PKS. Nieletni nie może kupować papierosów natomiast w przepisach nie ma wzmianki o posiadaniu, ewentualnym paleniu w miejscu gdzie istnieje taka możliwość. ( dotyczy tylko wyrobów tytoniowych, nie mylić z alkoh

lem itp ) Pozostaje jeszcze sprawa zgłoszenia zaistniałej sytuacji u opiekunów nieletniego, bądź w miejscu w którym się uczy, jednak nie mam informacji na ten temat.

Przeszukać go mogą jak mają podejrzenie o popełnieniu przestępstwa ;)

A podejrzenie mogą mieć zawsze, policja może sobie przeszukać jak jej się podoba. Powie, że zachowuje się podejrzanie albo, że przypomina osobę poszukiwaną lub w danym miejscu występuje jakieś zagrożenie terrorystyczne, czy jakikolwiek inny powód i dziękuję.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Byłeś kiedykolwiek spisywany przez policję, za cokolwiek? Potrafią Cię przetrzepać dlatego, że siedzisz sobie na ławeczce z kumplami i jakiś dziadyga zadzwoni, że jesteś "podejrzany". Nie raz miałem taki przypadek.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...